Suomen Monikkoperheet ry

Suomen Monikkoperheet ry valitsi puheenjohtajakseen kotkalaisen Tuula Anttilan

Jaa
Suomen Monikkoperheet ry piti lauantaina 26.11.2022 vuosikokouksensa Jyväskylässä. Vuosikokous valitsi järjestön uudeksi puheenjohtajaksi kotkalaisen Tuula Anttilan.

Tuula Anttila on toiminut Suomen Monikkoperheet ry:n hallituksessa vuodesta 2018 alkaen, josta varapuheenjohtajana vuoden 2022 ajan. Hän on ollut vuonna 2017 perustamassa Kaakon Monikkoperheet ry:tä, toiminut siellä ensimmäisenä puheenjohtajana 2021 asti ja vuonna 2022 hallituksen jäsenenä. Tuulalle myönnettiin vuosikokouksessa pronssinen kunniakirja hänen ansiokkaasta viisivuotisesta toiminnastaan Suomen Monikkoperheet ry:ssä ja Kaakon Monikkoperheet ry:ssä.

Tuula Anttila saa luotsattavakseen vuonna 1995 perustetun kaksosten, kolmosten ja nelosten perheiden valtakunnallisen järjestön. Järjestö organisoi monikkolapset saaneille perheille vertaistukea yhdessä 16 jäsenyhdistyksensä kanssa, tekee vaikuttamistyötä monikkoperheiden hyväksi ja toimii asiantuntijana monikkovanhemmuuden ja monikkouden kysymyksissä. Järjestön toimisto sijaitsee Jyväskylässä.

-Odotan innolla ja ilolla tulevaa kaksivuotiskautta puheenjohtajana. On hyvä lähteä luotsaamaan järjestöä ja tekemään yhteistyötä, kun meillä on osaavat ja sitoutuneet työntekijät, innostuneet ja sitoutuneet järjestön hallituksen jäsenet sekä alueyhdistykset vapaaehtoisineen tuottamassa monikkoperheille vertaistukea ja toimintaa. Haluan mainita myös aktiivisen verkostotyön mm. Monimuotoiset perheet -verkoston kanssa. Tämä antaa hyvän pohjan viedä järjestöä eteenpäin ja kehittää toimintoja. Kiitos vuosikokoukselle luottamuksesta, Tuula Anttila toteaa.

Vuodesta 2013 lähtien hallituksessa toiminut lempääläinen Heli Laurila päätti nyt puheenjohtajuutensa Suomen Monikkoperheet ry:ssä. Heli on toiminut puheenjohtajana vuosina 2019–2022 ja varapuheenjohtajana vuosina 2015–2018. Heli on palkittu vuonna 2021 hopeisella kunniakirjalla ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta toiminnastaan Suomen Monikkoperheet ry:n ja Pirkanmaan Monikkoperheet ry:n hyväksi.

Uusina hallituksen jäseninä hallitukseen valittiin Kaisu Kaistinen Turusta, Oula Lintula Jämsästä, Johanna Mustaniemi Oulusta ja Paula Peltonen Tampereelta. Terhi Marttila Espoosta ja Marko Oikarainen Kouvolasta valittiin jatkokaudelle.

Järjestön hallituksessa jatkavat Johanna Ahlberg Turusta, Sannamari Kiviranta Liperistä, Heli Lahti Helsingistä ja Paula Saarela Ruovedeltä.

Suomen Monikkoperheet ry kiittää lämpimästi Heli Laurilaa ansiokkaasta puheenjohtajakaudesta ja onnittelee uudeksi puheenjohtajaksi valittua Tuula Anttilaa sekä muita hallitukseen valittuja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiedustelut ja Tuula Anttilan kontaktointi:
Tiina Matala, jarjestosihteeri@monikkoperheet.fi


Tuula Anttila kuvan julkaisun yhteyteen tieto: Kuvaaja Emilia Pulkki.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Monikkoperheet ry
Suomen Monikkoperheet ry
Ilmarisenkatu 17 A
40100 JYVÄSKYLÄ

https://monikkoperheet.fi/

Suomen Monikkoperheet ry

Suomen Monikkoperheet ry on Suomessa toimivien alueellisten monikkoperheyhdistysten valtakunnallinen kattojärjestö. Järjestö on perustettu vuonna 1995. Toiminnan päätavoitteita ovat kaksos-, kolmos- ja nelosperheistä kertovan tiedon jakaminen, edunvalvonta ja vertaistuki. Järjestön päärahoittaja on Veikkaus. Suomessa toimii tällä hetkellä vapaaehtoisvoimin 16 alueellista monikkoperheyhdistystä, jotka järjestävät tapahtumia ja toimintaa jäsenistölleen omalla toimialueellaan.

Monikkoperheet

Monikkoperheellä tarkoitetaan perhettä, johon syntyy kerralla kaksi tai sitä useampi lapsi. Suomessa syntyy vuosittain kaksoset noin 600-700 perheeseen ja kolmoset noin 5-10 perheeseen. Nelosia syntyy harvoin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Monikkoperheet ry

Suuri osa kotipalveluapua tarvitsevista monikkoperheistä tarvitsisi sitä pitkäkestoisemmin30.1.2023 11:31:55 EET | Tiedote

Monimuotoiset perheet -verkosto teetti syyskuussa 2022 valtakunnallisen kyselyn lapsiperheiden kotipalvelusta. Kyselyyn vastasi 664 alle 18-vuotiaan lapsen vanhempaa ympäri Suomea. Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastasi konsulttiyhtiö Innolink. Monikkoperheitä oli 36 prosenttia kyselyyn vastaajista. Suurin osa palvelua saaneista monikkoperheistä koki sen vastanneet hyvin tarpeisiinsa. Kyselyn tulokset paljastivat kotipalvelusta kuitenkin myös monia kehittämisen kohteita.

Kaksosten päivänä puhutaan kaksosuuden voimasta ja yksilön ainutlaatuisuudesta19.1.2022 13:06:16 EET | Tiedote

Kaksosten päivänä 2.2.2022 tapetille nostetaan kaksosena olemisen monet eri puolet. Suomen Monikkoperheet ry järjestää päivänä maksuttoman webinaarin, jonka teemana on Kaksonen – rakas kumppani, kilpailija, kohtalotoveri. Miten yhdistää kaksosuuden voima ja yksilön ainutlaatuisuus? Puhujina toimivat näyttelijä, kaksonen Elena Leeve, lastenpsykiatri Tuulikki Trias sekä toiminnanjohtaja Ulla Kumpula. Tapahtuman juontaa toimittaja Maarit Tastula.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme