Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y.

Suomen paras olut valitaan koronaviruksesta huolimatta

Jaa

Suomen Paras Olut -kilpailu järjestetään tänä vuonna kymmenennen kerran. Panimot ovat kärsineet merkittävästi koronaviruksesta johtuneesta pandemiasta, mutta 10-vuotistaivaltaan juhliva kisa voidaan käydä erityisjärjestelyjen ansiosta.

Suomen Paras Olut -kilpailulla halutaan nostaa suomalaisten oluiden arvostusta sekä tehdä oluita ja niiden valmistajia tunnetuiksi. Kyseessä on ainoa pelkästään suomalaisia oluita tuomaroiva kisa, johon voivat osallistua niin isot kuin pienetkin panimot.

Kilpailun järjestää Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton ja Pienpanimoliiton perustama Suomalainen Olut Ry. 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi oluet tuomaroidaan kymmenessä eri sarjassa.

-Kilpailu on kasvanut joka vuosi. Kun ensimmäisenä vuonna 2010 kilpailussa oli tuomaroitavina noin sata olutta, viime vuonna kilpailuun ilmoittautui 40 panimoa suurista pieniin ja niiltä osallistui kilpailuun yhteensä melkein kolmesataa olutta, kertoo Suomalainen Olut ry:n puheenjohtaja Matti Heikkilä.

Suomen parhaan oluen valitsee kokenut tuomaristo

Suomen Paras Olut -kilpailun tuomaristossa nähdään tänäkin vuonna useita oluttuomareita ja oluisiin perehtyneitä toimittajia. Tuomarointi järjestetään Helsingissä ravintola Perhon tiloissa elokuun alussa, jolloin Perho on suljettu.

-Huolehdimme tuomareiden maisteluhygieniasta ammattitaitoisen kilpailujoukkomme kanssa. Perhossa on useita tiloja, joita voimme hyödyntää tuomaroinnissa, niin että kaikki menee turvallisesti, sanoo kilpailun käytännön järjestelyistä vastaava Kari Likovuori.

Suomen Paras Olut -juhlavuoden kilpailun tulokset julkistetaan syyskuun alussa, jolloin esitellään jokaisen sarjan voittajaolut sekä koko kilpailun voittaja. Kilpailussa palkitaan kunkin sarjan kolme parasta tuotetta. Tuomaristo valitsee sarjojen parhaista Suomen parhaan oluen, joka palkitaan kunniamaininnalla ja diplomilla.

Suomen Paras Olut -kilpailu on yksi seitsemästä Olutliiton kattojärjestön eli Euroopan Oluenkuluttajien liiton-European Beer Cunsumer Unionin (EBCU) hyväksymistä kilpailuista. EBCU on määritellyt joukon kriteerejä, joita noudattavat kilpailut voivat saada EBCU:n hyväksynnän.

Suomen Paras Olut -kilpailun voittaja edustaa Suomea ja voittajapanimoa European Beer Awards -kilpailuun.

Kilpailuun voivat osallistua Suomessa toimivien kaupallisissa panimoissa valmistetut, pullotetut tai tölkitetyt oluet, jotka ovat säännöllisessä anniskelu- tai vähittäismyynnissä. Panimoiden ilmoittautuminen kilpailuun päättyy 3. heinäkuuta.

S-ryhmä tukee voittajaoluiden saamista kuluttajien saataville oman myymäläverkostonsa kautta ympäri Suomen. Suomen Paras Olut -mainintaa vuosilukuineen voi käyttää palkitun oluen mainonnassa.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Matti Heikkilä, Suomalainen Olut ry

p. 050 505 3515, matti.heikkila@nokianpanimo.fi

 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Essi Lindqvist
viestintäpäällikkö

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y.
Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y.
Pasilankatu 2
00240 Helsinki

http://www.panimoliitto.fi

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry on olutta, siideriä ja long drink -juomia sekä virvoitusjuomia ja kivennäisvesiä valmistavan kotimaisen elinkeinon edunvalvoja. Liitto edustaa yhtä maamme vanhimmista teollisuudenaloista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme