Suomen parhaat ammattiosaajat palkittiin Taitaja-kilpailussa

Jaa

Nuorten ammattitaidon suomenmestaruusmitalit on jaettu tänään. Koko kilpailun parhaaksi Taitajien Taitajaksi valittiin lähihoitajalajin voittanut Inka Myyryläinen.

Taitaja9-kilpailun voitti Lahden yhteiskoulun joukkue. Kuva: Marina Malkova, Sataedu / Skills Finland.
Taitaja9-kilpailun voitti Lahden yhteiskoulun joukkue. Kuva: Marina Malkova, Sataedu / Skills Finland.

Taitaja2022-tapahtuma järjestettiin Porissa 16.−19.5.2022. Suomenmestaruusmitaleista kamppaili noin 350 ammatillisessa koulutuksessa opiskelevaa nuorta. Mitalit jaettiin 45 lajissa, joista kolme oli erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja. Tulokset liitteenä.

Yläkoululaisten leikkimielisen tieto- ja taitokilpailun Taitaja9:n voitti Lahden yhteiskoulun joukkue.

Taitajien Taitajaksi valittiin Koulutuskeskus Salpauksessa opiskeleva Inka Myyryläinen, joka kilpaili lähihoitajalajissa. Taitajien Taitaja on oman lajinsa kultamitalisti, joka toimii ammatillisen koulutuksen edustajana vuoden ajan. Hän saa vuodeksi käyttöönsä Nissan Leaf -täyssähköauton.

Kestävä kehitys, työturvallisuus ja yrittäjyys ovat teemoja, jotka tulee näkyä kaikissa Taitaja-lajeissa. Tapahtumassa palkitaan kussakin näistä kategorioista laji, joka on kyseisenä vuonna toiminut esimerkillisesti teeman huomioimisessa. Palkinnot jaettiin tänä vuonna seuraavasti:

  • Skills Finlandin ja Touchpointin Kestävän kehityksen Taitaja-palkinnon sai huonekalupuuseppälaji.
  • Skills Finlandin ja Suomen Yrittäjien Yrittäjyyden Taitaja-palkinnon sai TaitajaPLUS ravintola- ja cateringpalvelut -laji.
  • Skills Finlandin ja LähiTapiolan Työturvallisuuden Taitaja-palkinnon sai kauneudenhoitolaji.

Paikan päällä vierailijoita kävi noin 27 000, ja etänä lähetyksiä seurasi noin 10 000 katsojaa. Elokuva- ja TV-alan opiskelijoiden kilpailupäivien aikana tuottamat lähetykset ovat katsottavissa Taitajan YouTube-kanavalla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Median yhteydenotot sekä haastattelu- ja kuvapyynnöt

Taitaja2022-tapahtuman viestintä- ja markkinointivastaava Nina Mäki
044 455 7749, nina.maki@winnova.fi

Viestintäpäällikkö Katja Katajamäki
040 732 0691, katja.katajamaki@skillsfinland.fi

Kuvat

Taitaja9-kilpailun voitti Lahden yhteiskoulun joukkue. Kuva: Marina Malkova, Sataedu / Skills Finland.
Taitaja9-kilpailun voitti Lahden yhteiskoulun joukkue. Kuva: Marina Malkova, Sataedu / Skills Finland.
Lataa
Huonekalupuuseppälaji palkittiin Kestävän kehityksen Taitaja-palkinnolla. Kuvassa kilpailija Harri Haapaniemi. 
Kuva: Alli Kapanen, Sataedu / Skills Finland.
Huonekalupuuseppälaji palkittiin Kestävän kehityksen Taitaja-palkinnolla. Kuvassa kilpailija Harri Haapaniemi. Kuva: Alli Kapanen, Sataedu / Skills Finland.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Skills Finland ry
Simonkatu 12 B 24, 5. krs.
00100 HELSINKI

040 7320691, viestinta@skillsfinland.fihttp://www.skillsfinland.fi/

Skills Finland ry edistää ammatillisen koulutuksen laatua ja vetovoimaa kilpailu- ja valmennustoiminnan avulla. Tavoitteenamme on rakentaa yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa maailman parasta ammattiosaamista. 

Järjestämme yhteistyökumppaniemme kanssa vuosittain ammatillisen koulutuksen suurtapahtuman Taitajan ja lähetämme Suomen virallisen ammattitaitomaajoukkueen kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin. Julkaisemme myös Ammattiosaaja-verkkopalvelua, joka kertoo ammatillisen koulutuksen vaihtoehdoista yläkoululaisille.

Toimintamme perustana ovat arvomme – avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti.

Vuonna 1993 perustetun yhdistyksen taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skills Finland ry

Taitajat ottavat mittaa toisistaan ensi viikolla − Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitaja2022 on täynnä #työniloa13.5.2022 07:23:00 EEST | Tiedote

Taitaja2022-tapahtuma järjestetään 16.–19.5.2022 Porin urheilukeskuksessa, IsomäkiAreenassa ja Länsi-Suomen Pelastusharjoitusalueella. Yleisölle ilmaiseen tapahtuman voi osallistua paikan päällä tai virtuaalisesti. Ammattitaidon SM-mitalisteista kilpaillaan 45 lajissa. Voittajat ovat selvillä viimeisenä kisapäivänä torstaina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme