Suomen parhaat piparinleipojat mittelevät lauantaina etäkilpailussa

Jaa

Kilpailijat häikäisevät leivontataidoillaan yhtä aikaa Vaasassa, Rovaniemellä, Hyvinkäällä ja Helsingissä.

Tulevana lauantaina Piparinleivonnan SM-kisat käydään poikkeuksellisesti virtuaalisesti.
Tulevana lauantaina Piparinleivonnan SM-kisat käydään poikkeuksellisesti virtuaalisesti.

Piparinleivonnan SM-tittelit ratkaistaan huomenna lauantaina 28.11. perinteistä poiketen virtuaalikilpailussa. Myllyn Parhaan järjestämässä kilpailussa finalistit leipovat kotikeittiöissään, ja tuomaristo seuraa heidän työskentelyään videopuhelun kautta. Finalisteilla on kaksi tuntia aikaa tehdä upea ja kekseliäs pipariluomus ja häikäistä leivontataidoillaan.

Kilpailijoiden raaka-aineena on Myllyn Parhaan valmistama Laktoositon Piparitaikina, virallinen kisataikina. Siinä missä joulupukin lahjapaja sijaitsee Korvatunturilla, niin voisi sanoa, että joulupukin herkkupaja sen sijaan sijaitsee Hyvinkäällä.

”Myllyn Paras on Suomen johtava pipari- ja torttutaikinan valmistaja. Vähän kuin tontut joulupukin pajassa, mekin valmistaudumme jouluun koko vuoden. Torttutaikinaa tehdään jopa kovimmilla kesähelteillä, että sitä riittää, kun kysyntä on kovimmillaan”, Myllyn Parhaan markkinointijohtaja Johanna Kemppinen sanoo.

Piparinleivonnan SM-kilpailu piti järjestää Helsingissä Teurastamolla tapahtumana, jossa ovat paikalla niin kilpailijat kuin tuomaritkin. Tiukentuneen koronatilanteen takia kilpailu muutettiin virtuaaliseksi vain parissa päivässä.

Piparinleivonnan SM-finaalia ovat tuomaroimassa lukuisten huippuravintoloiden perustaja ja entinen Suomen kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi, Myllyn Parhaan leipurimestari Iiro Heinonen ja Suomen Junior MasterChef 2017 -kilpailun voittaja Otto Leskinen.

SM-kilpailun finaaliin valittiin yleisöäänten ja tuomariston äänten perusteella yhteensä kymmenen kilpailijaa eri puolelta Suomea. Kaiken kaikkiaan kilpailutöitä lähetettiin Myllyn Parhaan verkkosivuille 85 kappaletta. Yleisöääniä annettiin yhteensä 2 866.

Nuorten sarjan finalistit:

Maija Vuonokari, Rovaniemi
Iines Rämä, Hyvinkää
Silja Pekkarinen, Vaasa
Erika Koskela, Helsinki
Milla Vina, Ylöjärvi

Aikuisten sarjan finalistit:

Lauri Kesäniemi, Helsinki
Laura Lehtonen, Pori
Kati Lehto, Kangasala
Leena Taivalsaari, Tampere
Jari Heikkinen, Lapinlahti

Aikuisten ja nuorten sarjojen voittajille tarjotaan palkintojen lisäksi työpaikat Myllyn Parhaan sosiaalisen median kanavista koko ensi vuodeksi. Someleipurit tekevät säännöllisesti sisältöjä yrityksen kanaviin ja inspiroivat ja innostavat leipomuksillaan ja resepteillään Myllyn Parhaan someseuraajia.

Medialla on mahdollisuus päästä seuraamaan virtuaalista kilpailua striimilinkin kautta. Ilmoittautumiset: anniina@mellakkahelsinki.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Anniina Nissinen
+358 400 380010
anniina@mellakkahelsinki.fi

Kuvat

Tulevana lauantaina Piparinleivonnan SM-kisat käydään poikkeuksellisesti virtuaalisesti.
Tulevana lauantaina Piparinleivonnan SM-kisat käydään poikkeuksellisesti virtuaalisesti.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Myllyn Paras Finland Oy
PL 5
05801 Hyvinkää

https://www.myllynparas.fi

Myllyn Paras Finland Oy on vuonna 1928 perustettu hyvinkääläinen yritys, joka valmistaa, myy ja markkinoi jauhoja, hiutaleita, suurimoita ja pastaa sekä pakastetaikinoita ja leivonnaispakasteita. Yrityksen kaksi tehdasta sijaitsevat Hyvinkäällä. Yritys valmistaa tuotteita myös vientiin mm. Kiinaan ja Baltian maihin. Yhteensä Myllyn Paras työllistää yli sata henkilöä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Myllyn Paras Finland Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme