Suomen Punainen Risti SPR

Suomen Punainen Risti auttaa varasairaalan rakentamisessa HUS:lle

Jaa

Suomen Punainen Risti on pystyttänyt varasairaalan mallitiloja varten kolme telttaa Helsingin yliopistollisen sairaalaan (HUS). Teltat sijaitsevat Meilahden sairaala-alueen pysäköintitiloissa ja niissä hoidetaan tarvittaessa koronaviruspotilaita.

Kuva: Benjamin Suomela / Suomen Punainen Risti
Kuva: Benjamin Suomela / Suomen Punainen Risti

– Teltat on pystytetty testausta ja hoitotilojen mallintamista varten. Jos HUSilla tulee tarvetta lisäsairaalan perustamiselle, heillä on olemassa hyväksi todettu malli, mitä voi käyttää useamman teltan käyttöön ottamiseksi, kertoo Virpi Teinilä Suomen Punaisesta Rististä.

Punaisen Ristin pystyttämät ja HUSin varustamat teltat tarjoavat tilat kymmenille teho- ja vuodeosastohoitoa tarvitseville.

Punainen Risti on käyttänyt poikkeuksellisen kevään aikana kokemustaan ja asiantuntemustaan kansainvälisistä kriisi- ja katastrofitilanteista. Maailmalla katastrofivalmiusyksiköissä käytettävistä teltoista on nyt koostettu Triage-yksikköjä. Niitä on toimitettu maalis- ja huhtikuun aikana usealle sairaanhoitopiirille: Raaseporiin, Hyvinkäälle, Hämeenlinnaan ja Maarianhaminaan. Yksiköt suunnitellaan aina yhteistyössä tilaajan kanssa.

– Suomen Punainen Risti ylläpitää kenttäsairaalan, terveysaseman sekä liikkuvan terveysaseman valmiutta. Nämä yksiköt ovat välittömässä lähtövalmiudessa. Yksiköitä voidaan käyttää niin ulkomaan kuin kotimaan katastrofiavussa, Teinilä kertoo.

Pysäköintitiloihin mallinnettavaa varasairaalaa on suunniteltu yhdessä HUSin ja Punaisen Ristin katastrofivalmiusyksiköiden asiantuntijoiden kanssa. Mallitelttojen pystyttämisessä on Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisilla ollut merkittävä rooli.

– Päädyimme suunnittelemaan varasairaalan Meilahden alueelle, koska saamme siten parhaiten järjestettyä kaikki vaaditut tukitoiminnot ja tila voidaan rakentaa joustavaksi. Suunnittelu ja toteutus ovat edenneet hyvin ja varasairaalan vaatimia rakenteita on laitettu kuntoon, jotta potilaspaikat voidaan ottaa nopeasti käyttöön tilanteen niin vaatiessa. Nyt suunniteltu varasairaala on investointi myös lähitulevaisuuden kriisihallintaan, sanoo varasairaalan toiminnoista vastaava toimialajohtaja Antti Vento HUSista.

Lisätietoja:

Logistiikkapäällikkö Ari Mäntyvaara, Suomen Punainen Risti, p. 040 844 3598
Katastrofivalmiusyksiköiden koordinaattori Virpi Teinilä, Suomen Punainen Risti, p. 040 840 2860
Viestinnän asiantuntija Mari Mäkinen, Suomen Punainen Risti, p. 040 664 7779

Suomen Punaisen Ristin koronasivut

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Benjamin Suomela / Suomen Punainen Risti
Kuva: Benjamin Suomela / Suomen Punainen Risti
Lataa
Kuva: Benjamin Suomela /Suomen Punainen Risti
Kuva: Benjamin Suomela /Suomen Punainen Risti
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Röda Korset öppnar en coronavårdcentral i Jemen21.9.2020 09:46:40 EESTTiedote

Internationella rödakorskommittén (ICRC), Finlands Röda Kors och Norges Röda Kors har den 20 september i samarbete med Röda Halvmånen i Jemen öppnat en coronavårdcentral som erbjuder avgiftsfri vård i staden Aden i Jemen. Med hjälp av centralen bereder man sig för en eventuell andra coronavåg i landet. I Jemen pågår världens allvarligaste humanitära kris och endast under hälften av landets hälsovårdstjänster är i funktion.

Punainen Risti avaa koronahoitokeskuksen Jemeniin 21.9.2020 09:46:39 EESTTiedote

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea (ICRC), Suomen Punainen Risti ja Norjan Punainen Risti on avannut yhteistyössä Jemenin Punaisen Puolikuun kanssa maksutonta hoitoa tarjoavan koronahoitokeskuksen Jemeniin, Adenin kaupunkiin, 20. syyskuuta. Keskuksen avulla varaudutaan mahdolliseen toiseen korona-aaltoon maassa. Jemenissä on käynnissä maailman vakavin humanitaarinen kriisi ja vain alle puolet maan terveyspalveluista on toiminnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme