Suomen Punainen Risti SPR

Suomen Punainen Risti jatkaa Triage-yksikköjen toimittamista – tänään teltat pystytetään Kanta-Hämeen keskussairaalalle Hämeenlinnaan

Jaa

Punainen Risti avustaa Kanta-Hämeen keskussairaalaa koronavirustilanteeseen varautumisessa ja toimittaa sairaalan käyttöön Triage-yksikön logistiikkakeskuksestaan Tampereelta. Pyyntö tuli Kanta-Hämeen keskussairaalalta.

Potilaiden hoitamiseen suunniteltujen telttojen avulla sairaala saa lisätilaa hoidon kiireellisyyden arviointiin. Samanlainen yksikkö on toimitettu Hyvinkään sairaalan käyttöön eilen.

– Tässäkin pohjana on suunnittelemamme evakuointikeskus, joka nyt muokataan vastaamaan Kanta-Hämeen keskussairaalan tarpeita, kertoo Punaisen Ristin ERU-koordinaattori Virpi Teinilä.

Yksikkö pystytetään Kanta-Hämeen keskussairaalan pihaan tänään perjantaina 20.3. (Ahvenistontie 20, 13530 Hämeenlinna).

Valmius auttaa ja toimia poikkeustilanteessa

Punaisella Ristillä on välitön valmius lähettää useita samankaltaisia yksiköitä koko Suomen alueelle. Järjestöllä on käytössään avustustoiminnan hätäapuyksiköt ja muu välineistö, jota käytetään normaalisti vastaamaan katastrofien aiheuttaman hätään maailmalla, mutta resurssit ovat käytettävissä myös Suomessa.

– Näyttää siltä, että monet sairaalat ja sairaanhoitopiirit ovat varautumassa ennakkoon ja on hienoa, että Punainen Risti voi olla apuna poikkeustilanteessa, johon varautumista järjestössä on harjoiteltu, sanoo kotimaan valmiuden ja varautumisen koordinaattori Marko Korhonen.

Hämeenlinnassa telttojen pysyttämiseen osallistuu Punaisen Ristin vapaaehtoisia ja työntekijöitä. Järjestöllä on käytössään valtakunnallinen verkosto vapaaehtoisia, jotka on koulutettu varautumaan ja toimimaan poikkeustilanteissa.

Perustiedot Triage-yksiköstä

  • Telttoina käytetään Suomen sääoloihin sopivia 6m x 8m metallirunkoisia kangastelttoja.
  • Telttaan kuuluu erillinen sisäteltta ja irrotettava lattia. Yhden teltan pinta-ala on 48 m2, jolloin kahden teltan pinta-ala on 96 m2.
  • Teltat ovat yhdistettävissä toisiinsa päädyistä tai sivuista. Yksikön kalusto on suunniteltu avunsaajien ja asiakkaiden odotus- ja toimenpidetilan tarpeisiin.
  • Telttoihin kulku voidaan tarvittaessa sulkea ja niiden sisustus on muunneltavissa tarpeen mukaan väliseinin.
  • Yksikköön kuuluu perusvalaistus ja tarvittaessa lämmitys.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kotimaan valmiuden ja varautumisen koordinaattori Marko Korhonen, p. 040 1209728
Suomen Punaisen Ristin logistiikkapäällikkö Ari Mäntyvaara, p. 040 844 3598
ERU-koordinaattori Virpi Teinilä, p. 040 840 2860
Viestinnän asiantuntija Mari Mäkinen, p. 040 6647779

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Punainen Risti jakaa Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksia16.3.2020 07:00:00 EETTiedote

Punaisen Ristin koordinoimaa valtakunnallista rasisminvastaista viikkoa vietetään tänä vuonna 16.–22. maaliskuuta. Viikon tavoitteena on vaikuttaa asenteisiin niin, että rasismi vähenee yhteiskunnassa. Punainen Risti jakaa Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksia yhteisöille, yrityksille ja yksittäisille ihmisille, jotka edistävät toiminnallaan inhimillisyyttä ja yhdenvertaisuutta.

Det onormala isläget orsakar farliga situationer10.3.2020 08:30:00 EETTiedote

Det varierande isläget på olika håll i Finland är en delorsak till det ovanligt stora antalet drunknade. I januari och februari i år drunknade sammanlagt 11 personer, medan siffran för samma period i fjol var fyra. Det har inträffat omkring 50 tillbud på grund av svaga isar. På olycksdagen den 13 mars påminner vi om hur man rör sig tryggt på isen. När man ger sig ut på isen ska man alltid hålla i minnet att den kan brista även på bekanta ställen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme