Suomen Punainen Risti SPR

Suomen Punainen Risti lähettää ensimmäiset avustustyöntekijät auttamaan Ukrainan konfliktista kärsiviä ihmisiä

Jaa

Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijöitä on lähdössä tukemaan kansainvälisen Punaisen Ristin avustusoperaatiota. Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijät auttavat muun muassa materiaalisen avun perillemenossa.

Unkarin Punainen Risti valmistautumassa pakolaisten saapumiseen viime perjantaina. Kuva: Unkarin Punainen Risti
Unkarin Punainen Risti valmistautumassa pakolaisten saapumiseen viime perjantaina. Kuva: Unkarin Punainen Risti

Ensimmäiset Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijät ovat lähdössä Ukrainan konfliktin lähialueille tukemaan kansainvälisen Punaisen Ristin avustusoperaatiota. Avustustyöntekijät lähetetään Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston varoilla.

– Kun avustustarvikkeita, kuten ruokaa, vettä ja huopia, alkaa saapua, jonkun on varmistettava, että ne varastoidaan oikein ja jaetaan eteenpäin eniten apua tarvitseville – olivat he sitten pakolaisia Ukrainan naapurimaissa tai maahan yhä jääneitä, kertoo Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Marko Korhonen.

Logistiikan avustustyöntekijät Juha Niininen ja Toni Laitinen tulevat työskentelemään Ukrainan ulkopuolella ja varmistamaan, että materiaalinen apu saadaan varastoitua, kuljetettua ja toimitettua avuntarvitsijoille. Hilkka Hyrkkö auttaa puolestaan viestimään Punaisen Ristin avustustyöstä.

– Tunnelmat ovat ristiriitaiset. On surullista, että tällaisen asian takia täytyy lähteä. Mutta saan itse paljon siitä, että pääsen auttamaan ihmisiä, tekemään jotakin järkevää ja merkityksellistä, Niininen kertoo.

Ulkoministeriö on myöntänyt Suomen Punaiselle Ristille kolmen miljoonan euron rahoituksen Ukrainan tukemiseksi. Apu toimitetaan Punaisen Ristin kansainvälisen komitean kautta avuntarvitsijoille. Aiemmin helmikuussa ulkoministeriö myönsi Suomen Punaiselle Ristille miljoonan euron rahoituksen toimitettavaksi kansainvälisen Punaisen Ristin työhön Ukrainassa.

– Valmistelemme parhaillaan myös materiaalituen lähettämistä Ukrainan naapurimaihin paenneiden tukemiseksi kansainvälisen Punaisen Ristin kautta, kertoo Korhonen.

Lahjoita katastrofirahastoon 

  • Lahjoita verkkosivujemme kautta https://www.punainenristi.fi/lahjoita/katastrofirahasto/
  • Lähetä tekstiviesti SPR20 numeroon 16499 (20 €) 
  • MobilePayllä numeroon 10900 
  • Soita numeroon 0600 12220 (20,28 € + pvm/mpm)  
  • Lahjoita suoraan tilille OP FI52 5000 0120 4156 73. Saaja: Punainen Risti. Viite: 5186. 

Lisätiedot:

Kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Marko Korhonen, 040 120 9728
Viestinnän asiantuntija Ada Bergroth, 040 610 9447

Avainsanat

Kuvat

Unkarin Punainen Risti valmistautumassa pakolaisten saapumiseen viime perjantaina. Kuva: Unkarin Punainen Risti
Unkarin Punainen Risti valmistautumassa pakolaisten saapumiseen viime perjantaina. Kuva: Unkarin Punainen Risti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme