Suomen Punainen Risti SPR

Suomen Punainen Risti myöntää 100 000 euroa katastrofirahastostaan taifuunin runtelemille alueille Filippiineillä

Jaa

Taifuuni Rai on vaikuttanut ainakin 2,3 miljoonan ihmisen elämään. Varoilla jaetaan välttämätöntä apua ja varaudutaan tuleviin katastrofeihin.

Taifuuni Rain tuhoja siivotaan Cebun kaupungissa. Kuva: Philippine Red Cross
Taifuuni Rain tuhoja siivotaan Cebun kaupungissa. Kuva: Philippine Red Cross

Suomen Punainen Risti myöntää katastrofirahastostaan 100 000 euroa Filippiinien taifuuni Rain tuhoista kärsivien auttamiseen.

Viime viikon torstaina Filippiineille iskenyt taifuuni on vaikuttanut ainakin 2,3 miljoonan ihmisen elämään. Kyseessä oli maan voimakkain trooppinen myrsky tänä vuonna.

Myrsky aiheutti rankkasateita, tulvia ja maanvyörymiä. Liikenne- ja viestintäyhteydet ovat monin paikoin poikki ja vedensaanti häiriintynyt. Myös viljasatoa on menetetty. Noin 139 000 rakennusta on tuhoutunut kokonaan tai osittain. Lopullisia tietoja esimerkiksi kuolonuhrien määrästä ei ole vielä saatu.

”Olemme huolissamme siitä, kuinka paljon luvut tulevat vielä nousemaan, sillä kaikkia viestintäyhteyksiä ei ole saatu palautettua eikä kaikille tuhoalueille ole päästy”, kertoo kansainvälisen Punaisen Ristin (IFRC) katastrofihallinnan delegaatti Eve Savonkari Filippiinien pääkaupungista Manilasta.

Avustusvaroilla tuetaan Filippiinien Punaisen Ristin avustusoperaatiota kansainvälisen Punaisen Ristin kautta. Filippiinien Punaisen Ristin avustustyöntekijät ja vapaaehtoiset jakavat parhaillaan muun muassa vettä, hygieniapakkauksia, ruokaa ja suojia tuhoalueilla.

”Eniten tarvitaan tällä hetkellä puhdasta juomavettä, ruokaa, suojaa ja välttämättömiä kotitaloustavaroita sekä perheiden yhdistämistä. Pidempiaikaisempaa apua tarvitaan esimerkiksi majoituksen ja elinkeinojen palauttamiseksi sekä katastrofien aiheuttamien riskien vähentämiseksi”, Savonkari kertoo.

Filippiinien Punainen Risti oli varautunut myrskyyn jo ennalta esimerkiksi tukemalla viranomaisia evakuoinnissa ja varaamalla avustustarvikkeita varmuusvarastoihin. Ilmastonmuutos on kuitenkin tehnyt myrskyistä yhä voimakkaampia ja yleisempiä, ja niistä toipuminen on yhä vaikeampaa. Apua tarvitaan lisää.

”Suurimmalla osalla taifuunin tuhoalueista köyhyysprosentti on keskimääräistä suurempi, ja monet yhteisöt saavat elinkeinonsa maataloudesta ja kalastuksesta. Taifuunin pelätään vaikuttavan erityisen paljon ihmisten toimeentuloon tulevina kuukausina satojen tuhouduttua. Avun tarve tulee jatkumaan pitkään”, Savonkari ennustaa.

Lisätietoja:

Kansainvälisten ohjelmien päällikkö (sij.) Toni Jokinen, p. 040 652 9807

Kansainvälisen viestinnän tuottaja (21.–22.12.) Teija Laakso, p. 040 635 8191

Avainsanat

Kuvat

Taifuuni Rain tuhoja siivotaan Cebun kaupungissa. Kuva: Philippine Red Cross
Taifuuni Rain tuhoja siivotaan Cebun kaupungissa. Kuva: Philippine Red Cross
Lataa
Tuhoja Bacolodin kaupungissa taifuuni Rain jälkeen. Kuva: Philippine Red Cross
Tuhoja Bacolodin kaupungissa taifuuni Rain jälkeen. Kuva: Philippine Red Cross
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Till Finlands Röda Kors Ukrainainsamling har över 29 miljoner euro donerats – Röda Korset hjälper också i den förvärrade matkrisen i östra Afrika19.5.2022 05:10:00 EEST | Tiedote

Till Finlands Röda Kors Ukrainainsamling har under tiden 24.2–16.5 donerats över 29 miljoner euro. Tack vare donationerna kan vi erbjuda långsiktig hjälp till människor som lider av Ukrainakrisen. Krisens konsekvenser sträcker sig allt längre i och med att matbristen i östra Afrika hotar förvärras ytterligare på grund av konflikten i Ukraina.

Suomen Punaisen Ristin Ukraina-keräykseen on lahjoitettu yli 29 miljoonaa euroa – Punainen Risti auttaa myös Itä-Afrikan pahenevassa ruokakriisissä19.5.2022 05:10:00 EEST | Tiedote

Suomen Punaisen Ristin Ukraina-keräykseen on lahjoitettu 24.2.–16.5. välisenä aikana yli 29 miljoonaa euroa. Lahjoitusten turvin pystytään tarjoamaan Ukrainan kriisistä kärsiville pitkäjänteistä apua. Kriisin seuraukset ulottuvat entistä laajemmalle, kun Itä-Afrikan ruokapula uhkaa pahentua entisestään Ukrainan konfliktin seurauksena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme