Suomen Punainen Risti SPR

Suomen Punainen Risti myöntää miljoona euroa katastrofirahastostaan Ukrainan konfliktista kärsivien auttamiseen

Jaa

Katastrofirahastosta myönnetystä miljoonasta eurosta 450 000 euroa on materiaaliapua, joka lähtee Suomen Punaisen Ristin varastolta. Humanitaarisen avun tarve on valtava.

Suomen Punaisen Ristin logistiikkakeskuksessa Tampereen Kalkussa varastoidaan avustusmateriaaleja kriisien varalle. Kuva: Laura Vesa / Suomen Punainen Risti
Suomen Punaisen Ristin logistiikkakeskuksessa Tampereen Kalkussa varastoidaan avustusmateriaaleja kriisien varalle. Kuva: Laura Vesa / Suomen Punainen Risti

Suomen Punainen Risti myöntää miljoona euroa Ukrainan konfliktista kärsivien ihmisten auttamiseen lahjoittajien avulla. Myönnöllä tuetaan kansainvälisen Punaisen Ristin hätäapuvetoomusta, jonka tarkoituksena on vahvistaa Ukrainan ja lähimaiden Punaisten Ristien valmiutta tarjota humanitaarista apua.

Humanitaarisen avun tarve on valtava. Noin 18 miljoonaa ihmistä kärsii konfliktin vaikutuksista. Ihmiset tarvitsevat epätoivoisesti terveyspalveluita, lääkkeitä, puhdasta vettä ja suojaa. Ukrainan naapurimaihin on saapunut tähän mennessä noin miljoona konfliktia paennutta ihmistä. Paikalliset Punaiset Ristit jakavat heille muun muassa ruokaa ja vettä ja tarjoavat terveyspalveluita sekä psykososiaalista tukea.

– Tällä hetkellä pyrimme turvaamaan ihmisten perustarpeet. Avun tarve on suuri, ja se tulee myös jatkumaan pitkään, painottaa Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Marko Korhonen.

Lahjoitusvarat suunnataan suoraan kansainvälisen Punaisen Ristin avustustoimintaan. Myönnetystä miljoonasta eurosta 450 000 euroa on materiaaliapua, joka lähetetään Suomen Punaisen Ristin varastolta Tampereen Kalkusta. Varastolta on lähdössä majoitustarvikkeita: tuhat perhekokoista telttaa, 4 950 huopaa ja 1 520 patjaa katastrofirahaston varoilla.

Paikan päällä avun vievät perille paikallinen Punainen Risti ja kansainvälinen Punainen Risti. Ne ovat toimineet Ukrainassa ja sen lähialueilla jo pitkään ennen konfliktin kiihtymistä. Vapaaehtoiset sekä kansainväliset ja paikalliset avustustyöntekijät jakavat tarvikkeet Ukrainan naapurimaissa tai maan sisällä avun tarpeen ja turvallisuustilanteen mukaan.

Kansainvälinen Punainen Risti pyytää välttämään yksittäisiä tavaralahjoituksia

Punainen Risti on saanut viime päivinä paljon materiaaliavun tarjouksia ihmisiltä. Kansainvälinen Punainen Risti ja Ukrainan Punainen Risti ovat kuitenkin pyytäneet, että yksittäisten tavara-, ruoka- ja vaatelahjoitusten sijaan ihmiset lahjoittaisivat rahaa koordinoituun avustusoperaatioon.

Punainen Risti hankkii ja jakaa materiaaliavun keskitetysti, sillä se on tehokkaampaa kuin yksittäisten pienempien kuormien lähettäminen. Samalla varmistetaan, että tarvikkeet ovat laadukkaita ja vastaavat juuri oikeaan tarpeeseen. Suunnittelemattomista, yksityisistä avustuskuormista voi sen sijaan pahimmassa tapauksessa olla jopa haittaa.

– Ihmiset voivat auttaa parhaiten lahjoittamalla Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon, Korhonen muistuttaa.

Aiemmin viime viikolla Suomen Punainen Risti myönsi lahjoittajiensa tuella katastrofirahastosta 100 000 euroa kansainvälisen Punaisen Ristin avustusoperaatioon Ukrainan konfliktin uhrien auttamiseksi. 

Lahjoita katastrofirahastoon 

  • Lahjoita verkkosivujemme kautta https://www.punainenristi.fi/lahjoita/katastrofirahasto/
  • Lähetä tekstiviesti SPR20 numeroon 16499 (20 €) 
  • MobilePayllä numeroon 10900 
  • Soita numeroon 0600 12220 (20,28 € + pvm/mpm)  
  • Lahjoita suoraan tilille OP FI52 5000 0120 4156 73. Saaja: Punainen Risti. Viite: 5186. 

Lisätiedot:

Kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Marko Korhonen, 040 120 9728

Viestinnän asiantuntija Ada Bergroth, 040 610 9447

Kuvat

Suomen Punaisen Ristin logistiikkakeskuksessa Tampereen Kalkussa varastoidaan avustusmateriaaleja kriisien varalle. Kuva: Laura Vesa / Suomen Punainen Risti
Suomen Punaisen Ristin logistiikkakeskuksessa Tampereen Kalkussa varastoidaan avustusmateriaaleja kriisien varalle. Kuva: Laura Vesa / Suomen Punainen Risti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme