Suomen Punainen Risti SPR

Suomen Punaisen Ristin Inhimillinen kädenojennus -tunnustus Tim Sparville

Jaa
Suomen Punainen Risti myöntää Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksen jalkapalloilija Tim Sparville tämän aktiivisesta toiminnasta inhimillisten arvojen puolestapuhujana.
Kuva: Juha Tamminen / SPL
Kuva: Juha Tamminen / SPL

Muun muassa Suomen miesten A-maajoukkueen kapteenina ja lukuisissa seurajoukkueissa edustanut Sparv päätti pelaajauransa viime vuonna. Hän on uransa aikana tullut tunnetuksi rohkeana yhteiskunnallisena keskustelijana. Hän on esimerkiksi toiminut rasismia vastaan Punaisen Ristin rasisminvastaisella viikolla, tukenut Black Lives Matter -liikettä, saanut kansainvälistä arvostusta kiinnittämällä huomiota siirtotyöläisten oloihin sekä tuonut esiin jalkapalloilun tasa-arvokysymyksiä. Hän on myös kannustanut näkyvästi ihmisiä tukemaan Ukrainan pakolaisia.

– Haluamme kiittää Sparvia siitä, että hän on aktiivisesti hyödyntänyt urheilun tuomaa julkisuutta yhteiskunnallisen keskustelun edistämiseen, sanoo Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula.

– Esikuva-asemassaan Sparv on osoittanut johtajuutta myös pelikentän ulkopuolella ja kannustanut seuraajiaan huomaamaan heikommassa asemassa olevat niin lähellä kuin kaukanakin. Samalla Sparv on tuonut suomalaiseen urheiluun uudenlaisen vaikuttamisen tavan, Kumpula toteaa.

Sparv rohkaisee urheilijoita puhumaan itselleen tärkeistä asioista

Tim Sparv kertoo, että tunnustus antaa hänelle lisää energiaa jatkaa vaikuttamistyötään.

– Meillä urheilijoilla on mahtava mahdollisuus vaikuttaa yhteiskunnassa. Yhä enemmän ja enemmän tiedostamme, että meillä on loistava tilaisuus puhua nuoremmille sukupolville ja olla osa yhteiskuntaa. Ilmiö on tullut jenkeistä, mutta se tulee yhä enemmän Eurooppaan ja Pohjoismaihin, Sparv iloitsee.

Hän kannustaa myös muita urheilijoita käyttämään rohkeasti ääntään.

– Pitää löytää aihe, joka on lähellä sydäntä: rasismin vastustaminen, yhdenvertaisuus tai mikä tahansa. Urheilussakin meillä on valtavasti valtaa, mutta emme ole vielä ymmärtäneet sitä. Urheilussa tehdään paljon isoja päätöksiä, joihin meillä urheilijoilla ei ole sananvaltaa. Uskon, että tämä tulee muuttumaan, ja toivottavasti tulevaisuudessa urheilijat ovat päätöksenteossa selvästi isommassa roolissa.

Suomen Punainen Risti myöntää Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksen vuosittain erityisen ansioituneelle henkilölle tai yhteisölle, joka on toimillaan edistänyt inhimillisiä teemoja, arvoja ja toimintaa. Inhimillinen kädenojennus on annettu ensimmäisen kerran vuonna 1988.

Lisätietoja:

Viestinnän asiantuntija Sari Häkkinen, Suomen Punainen Risti, p. 040 664 3236, sari.hakkinen@punainenristi.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Juha Tamminen / SPL
Kuva: Juha Tamminen / SPL
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Namnet kan försvåra karriärsavancemang – Veckan mot rasism uppmuntrar att ingripa i diskriminering i arbetslivet20.3.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Enligt undersökningar utsätts personer med utländsk bakgrund nästan dubbelt oftare än den övriga befolkningen för diskriminering när det gäller att avancera i arbetskarriären. Veckan mot rasism som startar 20.3 fokuserar i år på diskriminering som upplevs i arbetslivet. Under veckan premieras också fördomsfria föregångare som genom sin verksamhet har främjat likabehandling.

Nimi voi vaikeuttaa uralla etenemistä – Rasisminvastainen viikko kannustaa puuttumaan työelämän syrjintään20.3.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Tutkimusten mukaan ulkomaalaistaustaiset kohtaavat työuralla etenemiseen liittyvää syrjintää lähes kaksi kertaa useammin kuin muu väestö. 20.3. starttaava Rasisminvastainen viikko keskittyy tänä vuonna työelämässä koettuun syrjintään. Viikolla palkitaan myös Ennakkoluulottomia edelläkävijöitä, jotka ovat toiminnallaan edistäneet yhdenvertaisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme