Suomen startup-yhteisö

Suomen startup-yhteisö vahvistaa viestintäänsä Jan Erolalla

Jaa
Supercellin, Woltin ja yli sadan muun suomalaisen kasvuyrityksen muodostama Suomen startup-yhteisö vahvistaa viestintäänsä. Yhdistyksen yhteiskunnallisesta viestinnästä vastaa jatkossa Jan Erola.

Noin 130 yritystä edustava Suomen startup-yhteisö on vuonna 2021 perustettu yhteisö, joka edistää startup- ja kasvuyhtiöiden asemaa. Yhteisö on alkuvuodesta 2022 tehnyt useita rekrytointeja, joista viimeisin on Jan Erola. “Halusimme vahvistaa yhteisömme yhteiskunnallista viestintää”, yhdistyksen toimitusjohtaja Riikka Pakarinen kertoo. “Lisäksi Erolalla on runsaasti kokemusta kasvuyritysten viestinnästä.”

Yhteisön viestinnässä alusta alkaen työskennellyt, aiemmin muun muassa Slushin ja Pääomasijoittajat ry:n viestintäpäällikkönä työskennellyt Anna Brchisky vastaa edelleen puolipäiväisesti Suomen startup-yhteisön viestinnästä. Niin ikään puolipäiväisenä yhteisölle työskentelevä Erola vastaa viestinnässä puolestaan yhteiskuntasuhteista. Erola jatkaa edelleen viestintäyrittäjänä omassa Kravat-yrityksessään. Hän on osallistunut viestintätiimissä lukuisiin pörssilistautumisiin, ollut järjestämässä startup-tapahtuma SMASHia Lontoossa sekä edistänyt lukuisten kasvuyritysten kansainvälistymistä. “Suomen startup-yhteisössä rakennamme yhdessä seuraavaa teollista vallankumousta Suomeen. On vaikeaa kuvitella innostavampaa toimeksiantoa”, Erola kertoo. “Olen erityisen täpinöissäni uusista skarpeista työkavereistani sekä innovatiivisesta startup-yhteisöstä, jossa on toinen toistaan huikeampia huippuosaajia.”


Metsä- ja metalliteollisuuden rinnalle

“Startupit ovat jo nyt merkittävä talouden ja yhteiskunnan tukijalka Suomelle”, toimitusjohtaja Pakarinen muistuttaa. “Tavoitteenamme on edistää startup- ja kasvuyritysten vientiä. Jäsenyritystemme vienti on jo nyt noin kolmen miljardin euroa vuodessa”, hän toteaa. “Nykyisellä kasvuvauhdilla yhteisömme yritysten vienti nousee vuosikymmenessä metsäteollisuuden rinnalle, noin kymmeneen miljardiin euroon.”

Suomen startup-yhteisö tavoitteena on edistää osaavan työvoiman maahanmuuttoa Suomeen: “Haluamme palvelulupauksen: suomalaisen yrityksen palkkaama henkilö saa työluvan kahdessa viikossa – itselleen ja puolisolleen”, Pakarinen kertoo. Yhteisö haluaa edistää englanninkielistä kouluopetusta ja varhaiskasvatusta sekä ohjelmoinnin opetusta. Kotimaista huippututkimusta sekä kestävää kehitystä tulisi tukea nykyistä enemmän. Yhteisö jakaa myös parhaita toimintatapoja yritysten kesken, jotta kotimaiset startupit säilyisivät ylivoimaisen vetovoimaisina työntajina.

Suomen startup-yhteisö on alkuvuodesta muutenkin vahvistanut rivejään. Maaliskuussa yhteisön Maria01:n toimistolla aloittivat ekonomisti Youssef Zad, joka vastaa yhteisön tiedontuotannosta sekä Christina Keronen, joka vastaa yhteisön hallinnosta ja jäsenasioista.

Jan Erola lyhyesti
Suomen Startup-yhteisön Head of Public Affairs Jan Erola (s. 1969, Lontoo. Valt.maist.) on aiemmin toiminut toimittajana (mm. Talouselämä, Helsingin Sanomat, YLE), kirjakustantajana ja kustannuspäällikkönä (mm. Gummeruksen Ajatus Kirjat, Helsinki-kirjat), Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtajana sekä viestintäkonsulttina, ensin Kreabissa Helsingissä ja Lontoossa sekä vuodesta 2017 omassa Kravat Oy:ssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen startup-yhteisö
Suomen startup-yhteisö
Lapinlahdenkatu 16
00180 Helsinki

Suomen startup-yhteisön muodostaa yli 130 eri suomalaista kasvuyritystä kasvun eri vaiheista, aina alkuvaiheen yrityksistä kymmensarvisiin asti. Startup-yhteisö ei ole edunvalvontajärjestö yksittäiselle toimialalle, vaan uskomme yhdessä tekemisen voimaan – uhkien sijaan näemme ympärillämme mahdollisuuksia. Startup-yhteisön tavoitteena on rakentaa Suomesta maailman paras paikka yrittää, opiskella ja elää. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen startup-yhteisö

Suomen startup-yhteisön pääekonomisti Youssef Zad: "Suomen täytyy houkutella osaavaa työvoimaa nykyistä voimakkaammilla verokannustimilla."9.3.2023 14:43:22 EET | Tiedote

Suomen startup-yhteisö järjesti veroseminaarin torstaina 9.3 Helsingissä. Tilaisuuden yhteydessä julkaistiin Suomen startup-yhteisön toteuttama veroselvitys. Selvityksessä käydään läpi, mitä tutkimuskirjallisuus sanoo huippuosaajien ja innovaattoreiden muuttoliikkeiden ja verotuksen välisestä yhteydestä. Lisäksi selvitys tuo esille sen, millaisia verokannustimia Suomen kanssa työvoimasta sekä yrityksistä kilpailevilla mailla on käytössä. Selvityksen perusteella verokannustimilla on vaikutuksia erityisryhmien muuttoliikkeisiin. Tällaisia erityisryhmiä ovat esimerkiksi patentteja omaavat huippuinnovaattorit sekä muut korkeatuloiset henkilöt.

Suomen startup-yhteisö kiittää parlamentaarisen TKI-työryhmän jäseniä onnistuneesta työstä1.3.2023 14:00:00 EET | Tiedote

Parlamentaarisen TKI-työryhmän loppuraportin julkistamistilaisuus järjestettiin 1.3.2022. Suomen startup-yhteisö on erityisen tyytyväinen siihen, että eduskunta on saanut maaliin TKI-rahoituslain sekä uuden t&k-verokannustimen, joiden avulla parannetaan Suomen tuottavuutta ja talouskasvua pitkällä aikavälillä. Parlamentaarisen työryhmän lopputulokset voidaan havaita 10-20 vuoden aikajänteellä.

Digitaalisen henkilöllisyyden hanke saatava maaliin – tunnistautuminen on maahantulon pullonkaulana24.2.2023 10:48:55 EET | Tiedote

Keskustelu ulkomaalaisten työntekijöiden saamisesta Suomeen on noussut keskeiseksi kysymykseksi Suomen talouskasvun osalta. Syksyllä voimaan tulleen D-viisumin myötä työlupaprosessit ovat nopeutuneet erityisasiantuntijoiden osalta huomattavasti. Samalla maahantuloprosessin pullonkaulat ovat siirtyneet toisaalle. Suomen startup-yhteisön jäsenistökyselyjen mukaan Suomen maahantuloprosessin suurin haaste on tällä hetkellä pankkiasiakkuuden avaaminen ja vahvan tunnisteen käyttöönotto. Digitaalisen henkilöllisyyden uudistus helpottaisi maahanmuuttoprosessia tarjoamalla uuden tunnistautumisvälineen, joka voisi parhaimmillaan korvata pankkitunnusten käytön vahvana tunnistautumisen menetelmänä. Onnistuessaan hanke mahdollistaa ulkomaisen osaajan aidon integroitumisen suomalaiseen yhteiskuntaan aikaisempaa nopeammin. ”Nyt on ensiarvoisen tärkeää, että uusi hallitus ja eduskunta käy HE-esityksen huolella läpi ja antaa esityksen mahdollisimman pian uudelle eduskunnalle. Perustusvaliokunnan esiin

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme