OX2

Suomen suurimpiin lukeutuva Rajamäenkylän tuulivoimahanke etenee rakentamisen valmisteluun – osayleiskaava ja rakennusluvat saivat lainvoiman

Jaa
Uusiutuvan energian yhtiö OX2:n Rajamäenkylän tuulivoimahanke siirtyy realisaatiovaiheeseen. Kehityksessä kymmenen vuotta olleen hankkeen osayleiskaava ja rakennusluvat ovat saaneet lainvoiman. Isojoen ja Karijoen kuntien alueella sijaitsevan Rajamäenkylän rakentamistöiden arvioidaan käynnistyvän vuoden sisällä.
Kuvassa OX2:n rakentama ja hallinnoima Metsälamminkankaan tuulipuisto Vaalassa. Kuva: OX2/ Petteri Löppönen
Kuvassa OX2:n rakentama ja hallinnoima Metsälamminkankaan tuulipuisto Vaalassa. Kuva: OX2/ Petteri Löppönen

Rajamäenkylä käsittää yhteensä 54 tuulivoimalaa, ja se lukeutuu Suomen suurimpiin tuulivoimahankkeisiin. Hallinto-oikeuden nyt vahvistama lainvoimaisuus mahdollistaa hankkeen etenemisen kohti rakentamista.

”Olemme erittäin iloisia, että pääsemme etenemään hankkeessa. Isojoen ja Karijoen kuntien sekä kuntalaisten myönteisellä suhtautumisella on ollut merkittävä rooli hankkeen kehittämisessä. Projekti on vaatinut kärsivällisyyttä kaikilta sidosryhmiltä, joten tuntuu hienolta päästä viemään hanketta vauhdilla kohti rakennusvaihetta”, kertoo OX2:n maajohtaja Teemu Loikkanen.

OX2:n tavoitteena on, että tuulipuiston rakennustyöt päästään aloittamaan tämän tai viimeistään ensi vuoden aikana. Tuulipuiston arvioidaan valmistuvan vuonna 2026.

”Kuluvan vuoden aikana valmistaudumme tuulipuiston toteuttamisen investointipäätökseen, ja jatkamme nyt hankkeen yksityiskohtaisempaa suunnittelua sekä kilpailutamme toteutukseen liittyvät urakat”, Loikkanen sanoo.

Rajamäenkylän tuulipuiston voimaloista 42 sijoittuu Isojoen ja 12 Karijoen alueelle. Jokaisesta voimalasta kertyy alkuvaiheessa kiinteistöveroa kunnille arviolta yli 30 000 euroa. Isojoelle tämä tarkoittaa enimmillään noin 1,4 miljoonaa euroa vuodessa, ja Karijoelle noin 400 000 euroa vuodessa. Lisäksi hankkeen kokonaisinvestoinnista ennakoidaan jäävän talousalueelle noin 20 prosenttia tuulipuiston rakentamisen ja toiminnan aikana.

Tuulipuisto liitetään kantaverkkoon 400 kilovoltin voimajohdolla Fingridin uuden Honkajoen sähköaseman kautta. Voimajohtohankkeen lunastuslupaa odotetaan valtioneuvostolta alkuvuoden 2023 aikana.

Tiedot Rajamäenkylän tuulipuistohankkeesta:

  • Tuulivoimalat: 54 tuulivoimalaa, joiden enimmäiskorkeus on 300 metriä
  • Arvioitu valmistuminen: vuoden 2026 aikana
  • Arvio vuotuisesta kiinteistöverotuotosta Isojoen kunnalle on 1,4 miljoonaa euroa ja Karijoen kunnalle 400 000 euroa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maajohtaja Teemu Loikkanen, OX2 Suomi, p. +358 50 373 6243, teemu.loikkanen@ox2.com

Kuvat

Kuvassa OX2:n rakentama ja hallinnoima Metsälamminkankaan tuulipuisto Vaalassa. Kuva: OX2/ Petteri Löppönen
Kuvassa OX2:n rakentama ja hallinnoima Metsälamminkankaan tuulipuisto Vaalassa. Kuva: OX2/ Petteri Löppönen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

OX2
OX2
Kansakoulukuja 1
00100 Helsinki

https://www.ox2.com/fi/

OX2 kehittää, rakentaa ja myy maa- ja merituulipuistoja sekä aurinkovoimapuistoja. Lisäksi OX2 hallinnoi valmiita tuuli- ja aurinkovoimapuistoja. OX2:n hankekehitysportfolio koostuu yhtiön itse käynnistämistä sekä muilta toimijoilta hankituista, eri vaiheissa olevista tuuli- ja aurinkovoimahankkeista. Yhtiö kehittää aktiivisesti myös muihin uusiutuvan energian teknologioihin, kuten vedyn tuotantoon ja energian varastointiin, perustuvia hankkeita. OX2 toimii Euroopassa kymmenellä markkina-alueella: Ruotsissa, Suomessa, Virossa, Liettuassa, Puolassa, Romaniassa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa ja Kreikassa. Vuonna 2022 liikevaihto oli noin 7,6 miljardia kruunua (n. 690 miljoonaa euroa). Yhtiöllä on noin 360 työntekijää ja sen pääkonttori on Tukholmassa, Ruotsissa. OX2 listautui Tukholman pörssin päälistalle huhtikuussa 2022. www.ox2.com

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta OX2

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme