Commu

Suomen suurin auttamisen sovellus sai Yhteiskunnallinen yritys -merkin

Jaa
Commu on kolmen nuoren yrittäjän perustama startup-yritys, jonka tavoitteena on tehdä auttamisesta ja avun pyytämisestä helpompaa, kotona ja työpaikoilla. Commu on mobiilisovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua lähialueellaan. Yritys palvelee niin yksityiskäyttäjiä, järjestöjä kuin yrityksiä. Nuoret yrittäjät uskovat, että madaltamalla kynnystä pyytää ja antaa apua, sekä tekemällä siitä mahdollisimman helppoa, voi edistää yhteisöllisyyttä ja vähentää yksinäisyyttä.
28 -vuotiaat Sami Ekmark, Ronnie Nygren ja Karoliina Kauhanen rakensivat yhteisösovelluksen, jossa voi pyytää ja antaa apua lähialueellaan.
28 -vuotiaat Sami Ekmark, Ronnie Nygren ja Karoliina Kauhanen rakensivat yhteisösovelluksen, jossa voi pyytää ja antaa apua lähialueellaan.

Tampereella toimivalle, auttamisen sovellus Commun kehittäneelle Ronsam Digital Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä. 

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen Yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

– Commun toiminnan ytimessä on hyvän tekeminen, kotona ja työpaikoilla, kertoo yksi Commun perustajista, Karoliina Kauhanen. – Auttamisella on valtava yhteiskunnallinen vaikutus, joka lähtee yksilöistä ja naapurustoissa auttamisesta, jokapäiväisistä hyvistä teoista. Tämä arvoketju etenee yhdistyksien kautta aina yritysten sosiaalisiin vastuullisuustekoihin saakka. Yritysten kiinnostus vapaaehtoistoimintaa ja käytännön vastuullisuustekoihin kasvaa hurjaa vauhtia. Commun kautta yritykset auttavat lähialueidensa yhteisöjä ajallaan ja osaamisellaan, jolloin sekä yrityksen brändi että tiimit vahvistuvat. Commu on etulinjassa mahdollistamassa hyvän tekemistä halki yhteiskunnan, kertoo Kauhanen.

– Commun liiketoiminta perustuu yhdistysten ja yrityksille suunnattujen palvelujen tuottamiseen. Se auttaa yhdistyksiä hyödyntämään vapaaehtoistyötä tehokkaammin ja saamaan heidän palvelunsa paremmin ihmisten tietoisuuteen, toteaa markkinointipäällikkö Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Karoliina Kauhanen, perustaja, Auttamisen tori Commu, karoliina@commuapp.fi, 0403614070

Niina Ollikka, markkinointipäällikkö, Yhteiskunnallinen Yritys -merkki, Suomalaisen Työn Liitto, niina.ollikka@suomalainentyo.fi, 040 674 8773

Yhteiskunnallinen Yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. www.yhteiskunnallinenyritys.fi. Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Sen tehtävänä on kannustaa valitsemaan työtä Suomeen. www.suomalainentyo.fi

Kuvat

28 -vuotiaat Sami Ekmark, Ronnie Nygren ja Karoliina Kauhanen rakensivat yhteisösovelluksen, jossa voi pyytää ja antaa apua lähialueellaan.
28 -vuotiaat Sami Ekmark, Ronnie Nygren ja Karoliina Kauhanen rakensivat yhteisösovelluksen, jossa voi pyytää ja antaa apua lähialueellaan.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Commu
CommuCommu on Suomen suurin auttamisen alusta, joka yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan. Commussa yksityishenkilöt voivat auttaa ja pyytää apua naapurustoissaan ja luoda sosiaalisia turvaverkostoja helposti ja turvallisesti. Yhdistyksille Commu on työkalu vapaaehtoisten löytämiseen ja toiminnan organisointiin. Yrityksille Commu tarjoaa helpon tavan saavuttaa sosiaalisen vastuullisuuden tavoitteet ja vahvistaa tiimejä, vapaaehtoistoiminnan kautta.  https://commuapp.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Commu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme