Commu

Suomen suurin kävelykampanja lasten ja nuorten hyväksi – OmaKamu-kävelyn tavoitteena 10,000 kilometriä

Jaa

Suomessa on kasvava määrä perheitä, joissa lapsi kaipaa turvallista aikuista. OmaKamu on yhdistys, joka pyrkii vähentämään lasten ja nuorten yksinäisyyttä kouluttamalla vastuullisia aikuisia Kamuiksi, jotka tapaamisten kautta ovat tukena lapsille ja nuorille. Vapaaehtoisia aikuisia tarvitaan jatkuvasti lisää.

OmaKamun Niina Antikainen ja Commun Karoliina Kauhanen kannustavat kaikkia osallistumaan Omakamu -kävelyyn lasten ja nuorten hyväksi.
OmaKamun Niina Antikainen ja Commun Karoliina Kauhanen kannustavat kaikkia osallistumaan Omakamu -kävelyyn lasten ja nuorten hyväksi.

“Meillä on pelkästään pääkaupunkiseudulla yli 130 lasta jonossa odottamassa turvallista aikuista Kamua”, kertoo OmaKamu ry:n toiminnanjohtaja Pekka Puukko. “Aikuisen turvallisen ystävän läsnäolo on paljon merkittävämpää kuin aluksi voisi kuvitella.”

On useita eri syitä, miksi perheen lapsi voi tarvita elämäänsä pitkäaikaista ystävää vapaaehtoisesta aikuisesta. Muutto uuteen kaupunkiin tai maahan kauas tutusta lähipiiristä, sairaus perheessä, työttömyys, ero tai jokin muu suuri muutos elämässä. OmaKamu-toiminta tarjoaa ennaltaehkäisevää tukea ja pysyvyyttä lapsille tällaisten tilanteiden äärellä.

Toiminnan tukeminen on yhteiskunnankin näkökulmasta järkevää, sillä ennaltaehkäisevä tuki on taloudellista. Usein kunnilla ja lastensuojelujärjestöillä ei ole riittävästi resursseja varhaisen tuen tarjoamiseen. OmaKamun kautta tukea saa välillisesti koko perhe ja mahdollisiin haasteisiin pystytään vastaamaan jo ennen kuin ne ehtivät kasvaa suuremmiksi ongelmiksi.

Heinäkuun kampanjassa OmaKamu tempaisee yhdessä Pohjola Vakuutuksen ja auttamisen sovellus Commun kanssa suunnatakseen huomiota lasten ja nuorten kasvavaan avun tarpeeseen. Kuka tahansa voi osallistua OmaKamu-kävelyyn ja kerryttää kilometrejä lasten ja nuorten hyväksi. Kampanjan tavoitteena on kävellä yhdessä 10,000 kilometriä, ja tempaukseen voi osallistua ympäri Suomen.

“Kävelemällä 10,000 kilometriä pyrimme herättämään mahdollisimman paljon huomiota toimintaamme, jonka avulla yhä useampi lapsi ja nuori saa Kamun elämäänsä,” Puukko kertoo. Tämä on oiva tilaisuus lähteä esimerkiksi työporukalla kävelylle ja tehdä samalla hyvää.” Työpaikan voi myös kannustaa mukaan tekemään hyvää lahjoittamalla työntekijöiden kilometrien mukaan OmaKamulle. 

Kävelykaverin voi löytää myös auttamisen sovelluksen kautta

Kampanjaan voi osallistua käymällä kävelyllä kaverin tai kaveriporukan kanssa kampanja -aikana 4.-10.7.2022. Kävelyn voi tehdä vaikkapa mökillä, kotikulmilla tai osallistumalla päätapahtumaan sunnuntaina 10.7. Espoossa Otaniemen urheilupuistossa. 

Kävelyn jälkeen kilometrit syötetään verkkosivuille omakamu.commuapp.fi, jossa kaikki kilometrit näkyvät kätevästi laskurissa. Verkkosivuilla voi myös lahjoittaa haluamansa summan tukemaan OmaKamu -toimintaa sekä osallistua arvontaan.

Auttamisen sovellus Commu lähti mukaan yhteistyökumppaniksi tämän vuoden OmaKamu-kävelyyn. Jos lähipiiristä ei löydy kävelykaveria, voit löytää kaverin ilmaisen auttamisen sovelluksen kautta. 

“Haluamme omalta osaltamme madaltaa kynnystä auttaa ja pyytää apua. Commun kautta voi etsiä uusia tuttavuuksia mukaan kävelemään”, kertoo Commun perustaja Karoliina Kauhanen. “Kävelemisen lomassa voi tutustua uusiin ihmisiin ja tehdä samalla hyvää.” 

OmaKamu-kävely 2022 päätapahtuma Espoon Otaniemen Urheilupuistossa sunnuntaina 10.7. klo 13-16.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pekka Puukko
Toiminnanjohtaja
OmaKamu ry
0505438383
pekka.puukko@omakamu.fi

Karoliina Kauhanen
Perustaja
Commu
0403614070
karoliina@commuapp.fi

Kuvat

OmaKamun Niina Antikainen ja Commun Karoliina Kauhanen kannustavat kaikkia osallistumaan Omakamu -kävelyyn lasten ja nuorten hyväksi.
OmaKamun Niina Antikainen ja Commun Karoliina Kauhanen kannustavat kaikkia osallistumaan Omakamu -kävelyyn lasten ja nuorten hyväksi.
Lataa
Kamut ovat koulutettuja aikuisia, jotka ovat apuna lasten ja nuorten arjessa.
Kamut ovat koulutettuja aikuisia, jotka ovat apuna lasten ja nuorten arjessa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Commu
CommuOmaKamu kouluttaa tavallisia turvallisia aikuisia toimimaan pitkäaikaisina ystävinä eli Kamuina lähialueella olevalle lapselle tai nuorelle. Pitkäaikainen tuki on toiminnassa avainasemassa. Tällöin lapsen kehitystä voidaan tukea ja olla mukana eri vaiheissa eteen tulevissa haasteissa. Kamu tarjoaa lapselle turvallisuuden tunnetta ja pysyvyyttä sekä tukee sosiaalisten taitojen kehitystä. omakamu.fi

Commu on kolmen nuoren yrittäjän rakentama mobiilisovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua. Commussa yksityishenkilöt, yhdistykset ja yritykset kohtaavat toisensa auttamisen, talkoilun ja vapaaehtoistyön merkeissä. Commuun on jo rekisteröitynyt yli 15,000 käyttäjää ympäri Suomen. Commuapp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Commu

Loimua tarjoaa henkilöstölleen uusia mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä7.2.2022 07:50:00 EET | Tiedote

Kaukolämpöyhtiö Loimua lähtee ensimmäisten yritysten joukossa edistämään yhteisöllisyyttä toiminta-alueellaan Commu -sovelluksen avulla. Yhteistyön ansiosta Loimuan työntekijöille tulee mahdolliseksi tehdä vapaaehtoistyötä ja tarjota apua uuden sovelluksen avulla. Commu on uusi, maksuton mobiilisovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua lähialueellaan. Oli kyseessä naapuriapu, talkoilu, vertaistuki tai vaikkapa juttuseura, Commun kautta on helppo tutustua uusiin ihmisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme