MessukeskusMessukeskus

”Suomen tulevaisuus tehdään koulutuksella” – Educa kokoaa opetus- ja kasvatusalan ammattilaiset Messukeskukseen

Jaa

Opetus- ja kasvatusalan suurtapahtuma Educa avautuu Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.1.2023. Tapahtuman pääteema keskittyy tulevaisuuden sivistykseen ja kasvatukseen sekä opetuksen ja tutkimuksen merkitykseen. Mukana on myös kansainvälisille kävijöille suunnattu ohjelmakokonaisuus, joka esittelee suomalaista koulutuskenttää eri näkökulmista.

Opetus- ja kasvatusalan suurtapahtuma Educa avautuu Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.1.2023. (Kuva: Messukeskus)
Opetus- ja kasvatusalan suurtapahtuma Educa avautuu Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.1.2023. (Kuva: Messukeskus)

Suomen johtavan opetus- ja kasvatusalan tapahtuman järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.

– Suomen tulevaisuus tehdään koulutuksella ja se vaatii toteutuakseen konkreettisia toimia, joilla oppimisen ja osaamisen taso ja perustaitojen vahvistaminen saadaan kasvuun. Suomessa on jatkossakin oltava osaavaa työvoimaa, mitä on näissä väestökehityksen oloissa myös kyettävä ennakoimaan. Suomen on panostettava kasvatukseen, koulutukseen ja tutkimukseen ollaksemme riittävän vahvoja ottamaan vastaan tulevaisuuden haasteet. Näistä aiheista keskustelemme kattavasti myös Educassa, sanoo OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto.

Murto on mukana Educan avajaiskeskustelussa perjantaina 27.1.2023 klo 10.30–12.00 puhumassa sivistyksestä. Lisäksi hän osallistuu yhdessä opetusministeri Li Anderssonin kanssa kansainväliseen ohjelmakokonaisuuteen kuuluvaan keskusteluun siitä, miten opettajat saavat äänensä kuuluviin muun muassa lakivalmisteluissa. Murto on myös mukana keskustelemassa esimerkiksi tulevaisuuden koulutuksesta, tapaa opettajaopiskelijoita sekä palkitsee Vuoden koulutusvaikuttajan.

– Hienoa, että tämän vuoden Educa päästään vihdoin toteuttamaan livenä. Ennakkorekisteröityneiden ennätysmäärästä päätellen tapahtuma kiinnostaa ja sitä odotetaan kovasti. Tapahtumassa on kiinnostavaa ja monipuolista ohjelmaa kaikille alan toimijoille aina varhaiskasvatuksesta korkea-asteeseen saakka. Sen lisäksi Educa on myös hyvä huomioida täydennyskoulutustapahtumana, sillä sieltä jokainen voi löytää itselleen mielekästä kuultavaa, opittavaa ja tukea omaan työhönsä, Murto toteaa.  

Ennätyssuuri näyttely esittelee alan toimijoita laajasti

Runsaan ohjelmatarjonnan lisäksi Educassa on näyttely, jossa alan toimijat esittelevät tuotteitaan ja palveluitaan. Mukana on 370 näytteilleasettajaa, joiden osastoilla voi tutustua muun muassa oppimateriaaleihin ja opetusvälineisiin, opetusteknologiaan, digitalisuuteen, mediakasvatukseen ja työhyvinvointiin.

– Iloitsemme Educan vahvasta paluusta kolmen vuoden tauon jälkeen, sillä tapahtuma toteutuu tammikuussa kaikkien aikojen suurimpana tilaltaan, näytteilleasettajamäärältään ja ohjelmaltaan. Lisäksi kansainvälisille kohderyhmille on suunnattu oma virtuaalinen kokonaisuutensa verkossa, mikä takaa laajan tavoittavuuden kansainvälisesti, kertoo liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila Helsingin Messukeskuksesta.   


Kansainvälinen ohjelmakokonaisuus esittelee suomalaista koulutuskenttää 

Educa-messujen Equity-lavan englanninkielinen ohjelmakokonaisuus keskittyy tarjoamaan puheenvuoroja ja paneelikeskusteluja kansainvälisille koulutusalan ammattilaisille, joilla on mahdollista seurata ohjelmaa paikan päällä tai virtuaalisesti. Kansainvälisen ohjelman puhujina ovat muun muassa OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto, opetusministeri Li Andersson ja kasvatustieteiden professori Minna Huotilainen.  Virtuaalisella alustalla kävijät voivat ohjelman seuraamisen lisäksi myös keskustella Educa-messuilla kansainvälistä yleisöä tavoittelevien yritysten kanssa. Lisätietoja Educan kansainvälisestä ohjelmasta nettisivuilta www.educafair.fi.     

Educan koko ohjelma ja mukana olevat näytteilleasettajat löytyvät tapahtuman nettisivuilta www.educamessut.fi.

Ohjeita median edustajille:

Tapahtuma on avoinna pe 27.1. klo 10–19 ja la 28.1. klo 10–17.

Lehdistökeskus palvelee median edustajia tapahtuman aukioloaikoina, perjantaina jo klo 9 alkaen.
 
Akkreditointi joko ennakkoon osoitteessa http://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi tai paikan päällä Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa (eteläinen sisäänkäynti, 2. krs). Akkreditointi edellyttää voimassa olevaa Journalistiliiton jäsenkorttia tai vastaavaa todistetta siitä, että olet median edustaja ja työtehtävissä messuilla. Todisteeksi riittää esim. päätoimittajan allekirjoittama vapaamuotoinen lausunto.

Pysäköinti on toimittajille maksuton. Pysäköinti kuitataan maksetuksi Lehdistökeskuksessa, ilmoitathan autosi rekisterinumeron kuittauksen yhteydessä.

Valokuvia Messukeskuksen aiemmista tapahtumista vapaasti median käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com.

#educamessut #educa2023 

Pohjoismaiden johtava opetus- ja kasvatusalan ammattilaisten koulutustapahtuma Educa järjestetään Messukeskuksessa 28.–29.1.2022. Educan järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Ohjelmasta vastaa OAJ yhteistyökumppaneinaan Opetushallitus, Suomen Rehtorit ry, Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia ry, Pedagogiset opettajajärjestöt, FinlandsSvenskaLärarförbund FSL ja Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry. 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:  

Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com 


Helsingin Messukeskus, liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila, p. 050 387 0024, tanja.pasila@messukeskus.com 


OAJ, viestintäpäällikkö Milla Eronen, p. 020 748 9781, milla.eronen@oaj.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Opetus- ja kasvatusalan suurtapahtuma Educa avautuu Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.1.2023. (Kuva: Messukeskus)
Opetus- ja kasvatusalan suurtapahtuma Educa avautuu Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.1.2023. (Kuva: Messukeskus)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uudistunut Kevätmessut aloittaa kevään Messukeskuksessa – uuden kauden etkoilta tuoreet ideat asumiseen, kotiin ja mökkeilyyn26.1.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja piensisustamisen tapahtumakokonaisuus Kevätmessut aloittaa kevätkauden Helsingin Messukeskuksessa 30.3.–2.4.2023. Upeasti uudistunut tapahtuma tarjoaa kaiken asumiseen, kotiin ja mökkeilyyn – tonteista taloihin ja mökkeihin ja kukista koneisiin. Samanaikaisesti järjestetään Lähiruoka & luomu -messut, Golfmessut ja OutdoorExpo.

Habitaren uusi teemanäyttely nostaa esiin yhdessä tekemisen ilon – Studio Plentyn suunnittelema näyttely tarjoaa yllätyksellisyyttä ja kohottavia kokemuksia26.1.2023 08:45:00 EET | Tiedote

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tuo syksyn tapahtumaan uuden näyttelyn, joka mukailee tapahtuman vuoden 2023 teemaa Yhdessä / Together. Näyttelyn suunnittelee teeman takana oleva Studio Plenty Anna Pirkolan ja Kirsikka Simbergin johdolla. Luvassa on iloa, kauneutta, yllätyksiä ja kohottavia kokemuksia kaikille aisteille. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme