Kauppakeskus Ainoa

Suomen upein bussiterminaali tuo kauppakeskus AINOAan lisää asiakasvirtaa

Jaa

Tapiolaan, kauppakeskus AINOAn yhteyteen avautuu uusi, upea bussiterminaali 4.3. Samalla avautuu henkilö- ja henkilöautoliikenteelle myös Merituulentie. Nämä kaksi merkittävää avausta tekevät yhdessä Tapiolasta yhden pääkaupunkiseudun vilkkaimmista joukkoliikenteen risteysalueista. Liikkuminen ja asiointi Tapiolassa helpottuvat sekä kulku kauppakeskus AINOAan paranee.

Bussiterminaalista on suora kulku kauppakeskus AINOAan. Kuva: Arkkitehtitoimisto Sarc
Bussiterminaalista on suora kulku kauppakeskus AINOAan. Kuva: Arkkitehtitoimisto Sarc

Bussiterminaalin ja Merituulentien avautumiset helpottavat koko Tapiolassa asioimista, olipa sitten liikkeellä jalkaisin, pyörällä, omalla autolla tai julkisilla liikennevälineillä. Uusittu Merituulentie puolestaan palauttaa perinteisen ajoyhteyden henkilöautoille Tapiolan halki.

Uuden terminaalin kautta kulkevat kaikki Tapiolaan tulevat ja sieltä lähtevät bussit. Ruuhka-aikaan terminaalista lähtee peräti 80 bussivuoroa tunnissa. Bussiterminaalista tulee suora yhteys kauppakeskukseen, metroasemalle sekä keskustaan Länsituulenkujalle. Näin ostoksille ja joukkoliikennevälineestä toiseen voi siirtyä mukavasti sisätiloissa.

“Helppo liikkuminen on kauppakeskukselle kaiken A ja O, siksi bussiterminaalin avautuminen on meille erityisen merkittävä. Tulemme osaltamme kiinnittämään erityistä huomiota selkeisiin opasteisiin ja ihmisten ohjaamiseen”, lupaa kauppakeskuksen kaupallinen johtaja Marja-Liisa Neuvonen.

Bussiterminaali vauhdittaa AINOAn kasvua

Vuosi 2019 on Tapiolalle todella merkittävä vuosi. Bussiterminaalin avauksen lisäksi AINOAn laajennusosa uusine liikkeineen ja palveluineen avautuu lokakuussa. Tuolloin kauppakeskuksen liikkeiden määrä yli tuplaantuu nostaen liikkeiden ja palveluiden määrän 120:een. AINOAn kävijämäärän arvioidaan nousevan jopa 8 miljoonaan.

”AINOAn asiakaskunta on Suomen ostovoimaisinta, ja siksi kauppakeskus kiinnostaakin kovasti vuokralaisia. Tämän hetken kokonaisvuokrausaste on 98,3 % ja laajennusosan vuokraus etenee suunnitellusti”, kertoo Neuvonen.

Vuosi 2018 oli AINOAlle menestys kaikilla mittareilla. Kasvutavoitteiden ylittyminen oli jatkumoa onnistuneelle edelliselle vuodelle, vaikka kauppakeskus oli uudisrakentamisen keskellä koko viime vuoden. Vuonna 2018 AINOAn myynti kasvoi 17 % ja kävijämäärä nousi 22 % edelliseen vuoteen verrattuna. Vuonna 2018 AINOAn kävijämäärä ylti jo yli kuuden miljoonan - samaan aikaan, kun muiden kauppakeskusten kävijämäärät olivat hienoisessa laskussa. Kasvuluvut ovat poikkeuksellisia verrattuna alan keskiarvoon. Suomen kauppakeskusten myynnit kasvoivat 1,0 % ja kävijät laskivat 1,6 % vuonna 2018. (Lähde: Suomen Kauppakeskusyhdistys/KTI)

Avautumista juhlitaan 4.3. ja 9.3.

Bussiterminaalin virallista avajaistilaisuutta vietetään maanantaina 4.3.2019 klo 11 alkaen. Paikalla ovat Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, teknisen toimen johtaja Olli Isotalo, HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski ja Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi. Avajaisten kunniaksi 400 ensimmäiselle tarjotaan kakkukahvit.

Koko Tapiola juhlii lauantaina 9.3. klo 10-15 kaikille avoimessa avajaistapahtumassa. Luvassa on monipuolista ohjelmaa kaiken ikäisille. Esiintyjinä ovat muun muassa Petteri Sariola, Hevisaurus ja Espoo Big Bandin Sextet. Ohjelma kokonaisuudessaan osoitteessa tapiolankeskus.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marja-Liisa Neuvonen, kaupallinen johtaja, marja-liisa.neuvonen(at)lahitapiola.fi, puh. +358 50 388 3278

Kuvat

Bussiterminaalista on suora kulku kauppakeskus AINOAan. Kuva: Arkkitehtitoimisto Sarc
Bussiterminaalista on suora kulku kauppakeskus AINOAan. Kuva: Arkkitehtitoimisto Sarc
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kauppakeskus Ainoa
Kauppakeskus Ainoa
Länsituulentie 12
02100 Espoo

+358 20 781 2462http://www.ainoatapiola.fi

AINOA on 2013 avattu kauppakeskus vehreän Tapiolan sydämessä. Kauppakeskuksessa asioi vuonna 2018 yli 6 miljoonaa asiakasta, ja kävijämäärät jatkavat kasvuaan. Lopullinen, 50 000 m2 ja yli 120 erikoisliikettä kattava AINOA on valmis lokakuussa 2019. AINOAn ympärille rakentuu Suomen suurin kävelykeskusta kauppoineen ja palveluineen, ja kauppakeskuksen katolle valmistuu asuinhuoneistoja. AINOA on liikenteen ylivoimainen solmukohta, jossa yhdistyvät 2 000 paikan pysäköintihalli, Tapiolan metroasema sekä bussiterminaali. www.ainoatapiola.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.