Ilmarinen

Suomen valokuvataiteen museo palaa Helsingin keskustaan - Näyttelytila K1 avautuu kesällä kauppakeskus Kämp Galleriassa

Jaa

Suomen valokuvataiteen museo laajentaa näyttelytoimintaansa Kaapelitehtaalta Helsingin keskustaan, kun näyttelytila K1 avautuu kesällä Ilmarisen omistamassa Kämp Gallerian alimmassa kerroksessa.

”Nyt kun valokuva on kulttuurissamme enemmän läsnä kuin koskaan, on todella hienoa päästä aloittamaan uusi luku Valokuvataiteen museon tarinassa”, museonjohtaja Elina Heikka iloitsee. K1:n näyttelytoiminta tulee täydentämään Kaapelitehtaan näyttelytarjontaa. ”Katsomme maailmaa valokuvan kautta monesta näkökulmasta. Näyttelyissä tulee olemaan esillä paljon kansainvälistä valokuvaa kotimaista valokuvaa unohtamatta. Haluamme tarjota valokuvallisia elämyksiä suurelle yleisölle.”

Museon pitkäaikainen toive olla läsnä myös Helsingin keskustassa toteutuu uuden näyttelytilan avautuessa. Keskeinen sijainti mahdollistaa entistä laajempien yleisöjen saattamisen korkeatasoisten valokuvanäyttelyiden pariin. K1:n myötä Helsingin ydinkeskustaan syntyy uudenlainen vetovoimainen kohde paitsi kaupunkilaisille myös kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoille.

Kämp Gallerian alimman kerroksen elämyksellisyyttä täydentävät laadukkaat ravintola- ja kahvilapalvelut sekä museokauppa. Avautuva ravintola Glass tarjoaa uuden makumaailman, jossa maistuu vahvasti Pohjola, muun maailman makujen höystämänä. Laadukkaasta ravintolakokonaisuudesta vastaavat ravintoloitsijat Jarkko Myllymäki ja Yrjänä Raitanen. Helsingin ydinkeskustan ravintolatarjontaan Glass tuo vahvasti kestävän kehityksen arvot. Ravintolaa täydentävät K1:n henkeen sopiva baari ja kahvila, josta saa tarjoilut sekä pieneen että suurempaankin nälkään. Baari tarjoilee kattavan viinivalikoiman klassikkococktaileineen.

Kämp Gallerian kiinteistön omistava Ilmarinen on tyytyväinen alkavasta yhteistyöstä Valokuvataiteen museon kanssa. ”Helsingin kaupallinen ydinkeskusta on museolle loistosijainti. Ilmarisella on vastuullisena sijoittajana vahva halu olla mukana kehittämässä elävää ja elämyksellistä keskustaa, joka houkuttelee niin paikallisia kuin kansainvälisiä väkijoukkoja”, sanoo Ilmarisen vuokrauspäällikkö Ville Laurila.

Näyttelytila jatkaa kauppakeskuksen uudistumista vuonna 2018 avatun suomalaisen ja skandinaavisen muodin kerroksen, Kämp Gardenin, vanavedessä. ”Kulttuuri antaa vahvan syyn tulla, viihtyä ja viettää aikaa ydinkeskustassa. Juuri tätä kehitystä haluamme keskustan suurimpana kiinteistöomistajana olla tukemassa ”, Laurila sanoo.

”Valokuva elää maailmalla tällä hetkellä todella vahvassa nosteessa. Haluamme nyt ja tulevaisuudessa olla moderni kauppakeskus, joka pitää sisällään niin kaupallista toimintaa kuin myös monipuolisia elämyksiä ja tapahtumia. Uusi näyttelytila vahvistaa Kämp Gallerian asemaa urbaanin kulttuurin ja kaupan keskuksena, jossa on mukava viettää aikaa”, toteaa kauppakeskuspäällikkö Tanja Pasanen.

Kämp Gallerian kellarikerroksen muutostyöt ovat käynnissä paraikaa. Tilan suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Futudesign. Uusi näyttelytila K1 avautuu yleisölle perjantaina 12.6.2020.

Suomen valokuvataiteen museo on Helsingin Kaapelitehtaalla toimiva Euroopan vanhin valokuvamuseo on valokuvan valtakunnallinen vastuumuseo. Museo perustettiin 1969 ja viime vuonna museo juhli 50. toimintavuottaan. K1:n avautuminen merkitsee Valokuvataiteen museon paluuta Helsingin keskustaan. 1970-luvulla museon tilat sijaitsivat Korkeavuorenkatu 2:ssa ja 1980-luvun lopulla Makkaratalon 7. kerroksessa. Museolla on parasta aikaa esillä suosittu Vivian Maierin näyttely. www.valokuvataiteenmuseo.fi

Kämp Galleria on Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva kauppakeskus, jossa on yli 30 muodin ja kauneuden erikoisliikettä sekä 8 ravintolaa ja kahvilaa. Kämp Galleria tarjoaa ainutlaatuisen valikoiman kansainvälisen ja suomalaisen designin kärkinimiä – mm. Marimekko, R/H, Nomen Nescio, Samuji, COS, Hálo, & Other Stories ja Arela.

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Edistämme parempaa työelämää ja näin autamme asiakkaitamme menestymään. Kaikkiaan vastaamme lähes 1,2 miljoonan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on noin 50 miljardin euron sijoitusvarallisuus.
Lisätietoja: 
www.ilmarinen.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Ilmarinen
Ilmarinen
Porkkalankatu 1
00018 ILMARINEN (HELSINKI)

010 195 000http://www.ilmarinen.fi

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Edistämme parempaa työelämää ja näin autamme asiakkaitamme menestymään. Kaikkiaan vastaamme lähes 1,2 miljoonan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on yli 50 miljardin euron sijoitusvarallisuus.
Lisätietoja: www.ilmarinen.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmarinen

Tarvitsemme resurssit viruksentorjuntaan - Työeläkeyhtiöiden johtajat vetoavat päättäjiin ripeiden toimien käynnistämiseksi27.3.2020 13:30:00 EETTiedote

Koronavirus on jo Suomessakin ehtinyt aiheuttaa paljon inhimillistä kärsimystä, ja kaikkien meidän ajatuksemme ovat sairastuneiden ja heidän omaistensa luona. Suuren arvostuksen ansaitsee hoitohenkilökunta, jonka ammattitaito ja jaksaminen on nyt koko yhteiskunnan kannalta entistäkin kriittisempää. Suomen hallitus on tehnyt kovia ja välttämättömiä päätöksiä vaikeassa tilanteessa. Tällaista taitekohtaa ei itsenäisen Suomen historiassa ole rauhan aikana ollut. Nyt ei ole aika lamaantua, vaan meidän tulee päättää ripeästi seuraavista toimista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme