Suomen Voimanostoliitto rySuomen Voimanostoliitto ry

Suomen Voimanostoliitto ei lähetä maajoukkueita ennen vuoden vaihdetta maailmalle, Norja voi olla poikkeuksena

Jaa

Suomen Voimanostoliitto ei lähetä maajoukkueita EM- tai MM-kilpailuihin ennen vuoden vaihdetta. Mahdollista on, että marraskuussa maajoukkueet lähetetään Norjan Stavangerissa pidettäviin varustevoimanoston MM-kilpailuihin, mikäli Covid-19 tilanne sen sallii.

Suomen Hallitus antoi uudet rajoitukset liittyen EU:n sisä- ja ulkorajojen valvontaan  sekä niihin liittyen matkustamiseen ulkomaille 11.6.2020. Lähimatkailun rajoituksia purettiin Norjan, Tanskan, Islannin sekä Balttian maiden osalta 15.6.2020 alkaen. Sen sijaan edelleenkin ulkorajoilla rajoitukset jatkuvat nykyisellään ulkorajalla eli Venäjän rajalla ja muista kolmansista maista saapuvien kohdalla 14.7.2020 asti. Edelleenkään hallitus ei suosita matkustamista muutoin ulkomaille kuin mitä edellä on rajoituksia purettu.

Liiton hallitus linjasi 19.5.2020 tekemällämme päätöksellä osallistumista kansainväliseen kilpailutoimintaan kansainvälisen kilpailutoiminnan osalta, että maajoukkuetoiminta käynnistetään neljä (4) kuukautta sen jälkeen, kun Suomen Ulkoministeriö poistaa suosituksen olla matkustamatta ulkomaille.

Tämän vuoksi päätettiin, että nyt Suomi ei lähetä maajoukkueita 11. – 18.10.2020 Maailman & Euroopan klassisen & varustepenkkipunnerruksen mestaruuskilpailuihin Venäjän Jegaterinburgiin eikä Maailman klassisen & varustevoimanoston mastereiden voimanoston mestaruuskilpailuihin 13. – 22.11.2020 Etelä-Afrikkaan. Jo aiemmin on päätetty, että maajoukkueita ei lähetetä klassisen voimanoston MM-kilpailuihin Minskiin. Tämän osalta myös EPF on tehnyt päätöksen, että ko. Euroopan mestaruuskilpailut on tältä vuodelta peruutettu.

Sen sijaan Suomen Voimanostoliitto valmistautuu tässä vaiheessa lähettämään joukkueen varustevoimanoston avoimen ja nuorten sarjojen MM-kilpailuihin  Norjan Stavangeriin 1. – 7.11.2020 edellyttäen, että Covid-19 tilanne tämän sallii.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Voimanostoliitto ry
Suomen Voimanostoliitto ry
Alkkulanraitti 72 as 2
95600 YLITORNIO

+358103094270http://www.suomenvoimanostoliitto.fi

Suomen Voimanostoliitto ry. on Suomen Olympiakomitean jäsenjärjestö, jonka urheilijat ovat Suomen Urheilun Eettisen Keskuksen dopingtestauksen piirissä.

Lisenssinostajia Suomen Voimanostoliitossa on lähes 1 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Voimanostoliitto ry

Teija Hakalalle langetettu urheilun toimintakieltoa neljä vuotta dopingrikkomuksen vuoksi30.3.2020 18:12:05 EESTUutinen

Suomen Voimanostoliitto on 3.9.2019 tekemällään päätöksellä langettanut Viialan Virin Teija Hakalalle neljän vuoden mittaisen urheilun toimintakiellon ajalle 3.9.2019 – 24.3.2023 tahallisesta dopingrikkomuksesta. Kiellon pituutta määrättäessä on huomioitu Suomen urheilun eettisen keskuksen asettama väliaikainen urheilun toimintakielto 25.3.2019 alkaen. Hakalan 25.2.2019 antama dopingestin A-näyte oli positiivinen sisältäen klenbuterolia. Urheilun oikeusturvalautakunta on hylännyt Hakalan asiassa tekemän valituksen 20.3.2020 antamassaan päätöksessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme