Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Suomenlinnan ja Vallisaaren välille rakennetaan vesijohto ja viemäri

Jaa

Vallisaareen rakennetaan nykyaikainen vesi- ja viemäriverkosto. Helsingin kaupungin ja Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) hankkeessa asennetaan meren pohjaan putket, joilla verkosto liitetään HSY:n vesihuoltoverkostoon. Putkilinja kulkee Suomenlinnasta Vallisaareen.

Putkilinja kulkee Suomenlinnasta Vallisaareen.
Putkilinja kulkee Suomenlinnasta Vallisaareen.

Putkilinjan rakennustyöt alkavat putkilinjojen merkitsemisellä poijuilla mereen Suomenlinnan ja Vallisaaren välillä. Kaivutyöt Suomenlinnassa Länsi-Mustassa käynnistyvät 7. lokakuuta alkavalla viikolla, ja putken asennus tehdään myöhemmin syksyllä.

Työn yhteydessä työskennellään vene- ja laivaväylillä. Työ voi aiheuttaa vähäistä haittaa veneilylle. Laivaväylällä tehtävät työt eivät vaikuta laivaliikenteeseen. Työn yhteydessä tehdään myös vedenalaista louhintaa.

Tavoitteena on asentaa putket merenpohjaan vuoden loppuun mennessä. Talvi- ja jääolosuhteiden vuoksi putken asentaminen voi jäädä ensi kevääseen. Myös syysmyrskyt voivat hidastaa työtä. Hankkeen urakoitsija on GRK Infra Oy.

Vesihuoltoverkosto parantaa Vallisaaren palveluja

Vallisaaressa uutta vesi- ja viemäriverkostoa rakennuttaa Metsähallitus. Tämä työ on alkanut jo viime kesänä.

Vesihuoltoverkoston rakentaminen jatkuu Vallisaaressa loppusyksyn ajan. Saaressa on rantautumis- ja liikkumiskielto 7.–11.10.2019. Kielto johtuu rakentamiseen liittyvästä vanhojen räjähteiden raivaustyöstä ja työn vaatimista suojaetäisyyksistä.

Vesihuoltoverkoston rakentaminen parantaa Vallisaaren palveluja. Kävijöille tämä tarkoittaa nykyisten kuivakäymälöiden rinnalle vesivessoja ja yrittäjille parempia puitteita muun muassa kahvila- ja ravintolatoiminnalle.

Vallisaaren vesihuoltoverkoston rakentaminen on osa tulevan asemakaavan toteutusta, joka kehittää saarta luontomatkailukohteena tulevina vuosina. Vallisaari ja Kuninkaansaari sijaitsevat 20 minuutin laivamatkan päässä Helsingin Kauppatorilta, Suomenlinnan naapurissa. Vallisaarta hoitaa ja hallinnoi Metsähallituksen Luontopalvelut.

Helsingin merellinen strategia antaa saariston ja ranta-alueiden tarjonnan ja vetovoiman kehittämiselle suuntaviivat vuoteen 2030 asti. Tavoitteena on parantaa merellisiä palveluja ja kohteiden saavutettavuutta, edistää merellisiä tapahtumia sekä jatkaa lähisaariston avaamista virkistyskäyttöön.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tomi Laine
projektipäällikkö
Rakennuttaminen
Kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 39762
tomi.m.laine@hel.fi

Kuvat

Putkilinja kulkee Suomenlinnasta Vallisaareen.
Putkilinja kulkee Suomenlinnasta Vallisaareen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 13.1.202213.1.2022 17:12:57 EET | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 13.1.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 27.1.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme