Rototec OyRototec Oy

Suomi Areena: Voiko Suomi olla energiaomavarainen ja miten? - Keskustelijoina Ville Niinistö, Kai Mykkänen, Kaisa-Reeta Koskinen, Jussi Hirvonen ja Jan Herranen

Jaa

Suomen Lämpöpumppuyhdistys ja Rototec haluavat haastaa energia-alaa keskusteluun aiheesta jo nyt.

Rototecin järjestämä Suomi Areena keskustelu pidetään heti Suomi Areena viikon alussa, maanantaina 11.7.2022 klo 13 Rantalavalla.

Keskustelun aiheena on energiaomavaraisuus, joka onkin hyvin ajankohtainen aihe tällä hetkellä.

Paneelikeskustelun keskustelijoina ovat:

  • Ville Niinistö, Vihreät, europarlamentaarikko ja Turun kaupungin valtuutettu. Entinen ympäristöministeri ja kansanedustaja.
  • Kai Mykkänen, Kokoomus, kansanedustaja, mm. ympäristövaliokunnan ja Itämeren parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunnan jäsen
  • Kaisa-Reeta Koskinen, Ilmastoyksikön päällikkö, Helsingin kaupunki
  • Jussi Hirvonen, Suomen Lämpöpumppuyhdistyksen toiminnanjohtaja
  • Jan Herranen, maajohtaja, Rototec Oy

Maailman poliittisen tilanteen vuoksi energiaomavaraisuus on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Voiko Suomi olla energiaomavarainen ja miten? Yhtenä vastauksena voisi olla paikallisesti tuotettu uusiutuva energia kuten maalämpö. Ilman kallioperän energiavarastoja ja varastointia emme pääse aitoon energian kiertotalouteen. Meidän on hyödynnettävä paitsi talojen lähilämmöt, niin myös saatava talteen kesän lämpö, rakennusten, teollisuuden ja polttolaitosten hukkalämmöt sekä pystyttävä varastoimaan vaihtelevan aurinko-ja tuulivoiman tuotantoa. Lämmitys sähköistyy, lämpöpumppuistuu ja Suomen olosuhteissa geoenergian ja varastoinnin merkitys kasvaa. Polttamisella tuotettu energia siirtyy historiaan.

Rototec ja Suomen lämpöpumppuyhdistys haastavat koko energia-alan keskusteluun energiaomavaraisuudesta ja löytämään tapoja saavuttaa ilmastotavoitteet yhdessä.

”Haluamme Suomen lämpöpumppuyhdistyksen puolesta herättää keskustelua energiaomavaraisuudesta jo ennen Suomi Areenaa, sen aikana ja toivomme, että aktiivinen keskustelu jatkuu myös sen jälkeenkin. Lämpöpumput ovat jo nyt kasvavassa roolissa energiaomavaraisuutemme turvaajina yhdessä muiden energiamuotojen kanssa”, sanoo Jussi Hirvonen, Suomen Lämpöpumppuyhdistyksen toiminnanjohtaja.

”Energiaomavaraisuus on meidän kaikkien asia ja vain yhdessä voimme saavuttaa toimivia ratkaisuja jo nyt. Maalämpö ja lämpöpumput ovat jo olemassa olevaa ja toimivaa teknologiaa, joiden avulla voidaan taata osana muuta energiatarjoomaa Suomen energiaomavaraisuus. Olemme todella iloisia huomatessamme, että tämä keskustelun aihe koetaan kiinnostavaksi ja että olemme saaneet näin hienot keskustelijat aiheen ympärille. Tästä tulee varmasti mielenkiintoinen paneelikeskustelu”, sanoo Jan Herranen, Rototec Oy:n maajohtaja.

Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan keskusteluun joko paikan päällä Porissa Rantalavalle maanantaina 11.7.2022 klo 13 tai MTV:n livestriimin äärelle. Keskustella voi aiheesta somessa aihetunnisteilla #energiaitsenaisyys ja #Suomiareena

Lisätietoja:

Jan Herranen, maajohtaja, Rototec Oy, 040 610 5176, jan.herranen@rototec.fi

Jussi Hirvonen, toiminnanjohtaja, Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU ry,  050 5002751, jussi.hirvonen@sulpu.fi

Suomen Lämpöpumppuyhdistys ry (SULPU)

Tavoitteenamme on huolehtia siitä, että lämpöpumput on halutuin ja ympäristöystävällisin tapa tuottaa lämmitystä ja jäähdytystä. Lämpöpumpuilla Suomi vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä, lisää omavaraisuutta ja parantaa energiatehokkuutta EU:n ja Suomen tavoitteiden mukaisesti. Parannamme ja kehitämme jatkuvasti lämpöpumppualaa ja sen toimintaedellytyksiä. SULPU haastaa rohkeasti ja raivaa tietä paremman huomisen puolesta, joka tarkoittaa merkittävää luonnon ja rahan säästämistä ja näkyy ihmisten kasvavana asumisviihtyvyytenä.

Vaikuttamme jäsentemme edustajana ja lämpöpumppualan toimintaedellytysten kehittäjänä kansallisissa ja kansainvälissä verkostoissa. Tuemme toimialan kasvua, koulutusta ja laadun kehittymistä yhteistyössä lainsäätäjien ja viranomaisten kanssa. www.sulpu.fi

Rototec

Rototec on Euroopan suurin geoenergiaratkaisujen toimittaja ja alan innovatiivinen uudistaja. Geoenergia on maaperästä kerättävää uusiutuvaa energiaa, jonka avulla voidaan sekä lämmittää, että viilentää kaikenkokoisia kiinteistöjä. Rototecin kokonaisvaltainen konsepti kattaa koko prosessin energiajärjestelmän konsultoinnista ja suunnittelusta asennukseen. Vuonna 2007 perustettu Rototec toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ja yrityksen liikevaihto vuonna 2021 oli 60 miljoonaa euroa. www.rototecgroup.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Rototec Oy
Rototec Oy
Katriinantie 8 C
01740 Vantaa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rototec Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme