Eläketurvakeskus (ETK)

Suomi edelleen kansainvälisen eläkevertailun kärkipäässä

Jaa

Suomen eläkejärjestelmä sijoittui neljänneksi tänään julkistetussa kansainvälisessä Mercer Global Pension Index -vertailussa. Suomen sijoitus laski yhden sijan Australian noustessa kolmanneksi. Suomi valittiin jo kuudetta kertaa maailman luotettavimmaksi ja läpinäkyvimmäksi järjestelmäksi.

Melbourne Mercer Global Pension Index on vuosittain koottava kansainvälinen elä-kejärjestelmien vertailu, joka toteutettiin tänä vuonna yhdettätoista kertaa. Vertailu on laajentunut vuosi vuodelta, tänä vuonna mukana oli jo 37 maata.

Maailman parhaaksi eläkejärjestelmäksi valittiin toistamiseen Hollanti. Toiseksi sijoittui Tanska ja kolmanneksi Australia, joka kiilasi niukasti Suomen edelle. Ruotsi sijoittui viime vuoden tapaan viidenneksi.

Suomen sijoitusta heikensi laskentatapaan liittyvä tekninen muutos, joka suosi Australiaa.

– Mercer on palannut korvaussuhteiden laskentatapaan, joka suosii vahvaa perusturvaa tarjoavia eläkejärjestelmiä. Syntyvyyden lasku ei vielä näy näissä tuloksissa, kertoo johtaja Jaakko Kiander Eläketurvakeskuksesta.

Suomessa luotettavin ja läpinäkyvin eläketurva

Mercer-indeksissä eri maiden eläkejärjestelmiä arvioidaan eläkkeiden riittävyyden, järjestelmän kestävyyden ja hallinnon luotettavuuden näkökulmasta.

Suomi sai koko vertailun parhaimmat pisteet eläkejärjestelmien hallinnon luotettavuudesta ja läpinäkyvyydestä jo kuudetta kertaa peräkkäin.

Kehityskohteiksi listattiin muun muassa minimieläketurvan tason korottaminen, työeläkkeiden rahastoinnin lisääminen ja ikääntyneiden työllisyysasteen nostaminen. Myös puolisoiden eläkeoikeuden jakaminen parantaisi pisteitä.

– Mercerin politiikkasuositukset ovat Suomelle tuttuja: pienimpiä eläkkeitä pitäisi korottaa ja ikääntyneiden työllisyysastetta parantaa. Lisäksi eläkkeiden rahastointia pitäisi vahvistaa, kertoo Kiander.

Melbourne Mercer Global Pension Index Mercerin verkkosivuilla

Lisätietoja:
Johtaja Jaakko Kiander, puh. 029 411 2414, jaakko.kiander(at)etk.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Johtaja Jaakko Kiander, puh. 029 411 2414, jaakko.kiander(at)etk.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Eläketurvakeskus (ETK)
Eläketurvakeskus (ETK)
Tukkutorinkuja 5
00065 ELÄKETURVAKESKUS

029 411 20http://www.etk.fi

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eläketurvakeskus (ETK)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme