Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Suomi ja Ruotsi metsävaltioina: entiset ministerit Jari Leppä ja Sven-Erik Bucht osallistuvat Tandem Forest Values -metsäntutkimusseminaariin

Jaa

Suomen entinen maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä tapaa entisen kollegansa Ruotsista, Sven-Erik Buchtin, Hanasaaressa 1.6.2022. Ex-ministerit osallistuvat keskusteluun ruotsalais-suomalaisesta metsäntutkimuksesta ja metsätalouden tulevaisuudennäkymistä.

Jari Leppä ja Sven-Erik Bucht.
Jari Leppä ja Sven-Erik Bucht.

”Metsän tulevaisuus on maidemme tulevaisuus”, kuningas Kaarle XVI Kustaa totesi Suomen presidentille Sauli Niinistölle Hanasaaressa 1.6.2017.

Puheensa yhteydessä kuningas luovutti yhden Ruotsin virallisista lahjoista Suomelle sen vuoden 2017 satavuotisjuhlallisuuksien kunniaksi. Lahja, 24 miljoonaa kruunua, jaettiin yhteiseen metsäntutkimukseen eli kahteentoista kaksivuotiseen virkaan ruotsalaisille ja suomalaisille tutkijoille.

Tandem Forest Values ‑tutkimusohjelma on jatkunut vuosien mittaan kahdella lisäavustuskierroksella, ja tällä hetkellä ruotsalais-suomalaiselle metsäntutkimusyhteistyölle on jaettu jo 94 miljoonaa kruunua. Nyt on aika luovuttaa ohjelma uusille toimijoille.

”Tutkimusohjelman aloittamisesta on kulunut viisi vuotta, ja alusta asti ajatuksena oli, että maiden tutkimuksesta vastaavat elimet ottavat vastuun ohjelmasta tietyn ajan jälkeen. Toivottavasti näin myös tapahtuu”, toteaa Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston puheenjohtaja Chris Heister, joka on toiminut myös ohjelmakomitean puheenjohtajana.

Hanasaaren seminaarissa Chris Heister kertoo Tandem Forest Values ‑ohjelmasta saaduista opetuksista. Lisäksi asiantuntijat analysoivat ajankohtaista suomalaista ja ruotsalaista metsäntutkimusta ja tarjoavat näkökulmia Suomesta ja Ruotsista tulevaisuuden metsävaltioina. Keskustelu simultaanitulkataan ruotsin ja suomen välillä.

Ohjelman päätteeksi Sven-Erik Bucht ja Jari Leppä istuttavat Hanasaareen puun symbolina metsien elinvoimalle ja tulevaisuudelle.

Aika: 1.6.2022 klo 13–16 

Paikka: Hanasaari, Hanasaarenranta 5, 02100 Espoo

Katso koko ohjelma ja ilmoittaudu täällä: https://www.lyyti.fi/reg/Tandem_Forest_Values_9601/fi

Tervetuloa!

Lisätietoja: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373

 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jari Leppä ja Sven-Erik Bucht.
Jari Leppä ja Sven-Erik Bucht.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme