Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Suomi osallistuu EU:n yhteiseen kriisinhallintaa ja hybridiuhkia käsittelevään päätöksentekoharjoitukseen

Jaa

Suomi osallistuu Euroopan unionin yhteiseen EU Integrated Resolve 2022 -päätöksentekoharjoitukseen, joka järjestetään 19. syyskuuta ja 18. marraskuuta välisenä aikana.

Päätöksentekoharjoituksen tavoitteena on parantaa EU:n toimintakykyä kriiseihin vastaamisessa. Harjoitus keskittyy kriisinhallintaan ja hybridiuhkiin. Se perustuu kuvitteelliseen tilanteeseen, joka heijastelee nykyajan monitahoista kriisiä. Harjoitus mallintaa EU:n sotilaallisen kriisinhallintaoperaation ja siviilikriisinhallintaoperaation suunnittelua, perustamista ja päätöksentekoprosesseja sekä hybridiuhkiin reagoimista. EU-jäsenvaltioiden odotetaan vastaavan erilaisiin syötteisiin kuvitteellisessa toimintaympäristössä.

Harjoitus järjestetään kuudetta kertaa, viimeksi vuonna 2021. EU:n ulkosuhdehallinto vastaa harjoituksen läpiviennistä. Lisäksi harjoitukseen osallistuu muita EU-toimijoita sekä kaikki jäsenmaat. Päätöksentekoharjoituksessa huomioidaan myös EU:n ja Naton vuorovaikutus samanaikaisen ja koordinoidun harjoitustoiminnan muodossa.

Suomessa poikkihallinnollisena yhteistyönä toteutettavaan harjoitukseen osallistuvat ulkoministeriön lisäksi puolustusministeriö, pääesikunta, sisäministeriö, valtioneuvoston kanslia, Liikenne- ja viestintävirasto, Kriisinhallintakeskus sekä EU-edustusto Brysselissä.

Lisätietoja:

Nelli Mikkola, ulkoministeriön poliittinen osasto, puh. +358 50 340 0293, etunimi.sukunimi@formin.fi

Anna Ilvesniemi, puolustusministeriön puolustuspoliittinen osasto, puh. +358 50 476 4493, etunimi.sukunimi@gov.fi

Aaro Suonio, sisäministeriön kansainvälisten asioiden yksikkö, puh. +358 29 548 8621, etunimi.sukunimi@govsec.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme