Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Suomi osallistuu Naton CMX23-kriisinhallintaharjoitukseen

Jaa
Suomi osallistuu Naton tarkkailijajäsenenä 9.–15. maaliskuuta järjestettävään CMX23-kriisinhallintaharjoitukseen. CMX eli Crisis Management Exercise on Naton säännöllinen konsultaatio- ja päätöksentekoharjoitus.

Harjoitus perustuu kuvitteelliseen skenaarioon, eikä siihen osallistu joukkoja. Suomi on osallistunut CMX-harjoituksiin vuodesta 1998 lähtien aina silloin, kun harjoitus on ollut Suomelle avoin. Vuonna 2023 Suomi osallistuu harjoitukseen yhdettätoista kertaa.

Naton jäsenmaiden lisäksi harjoitukseen osallistuvat tänä vuonna tarkkailijajäsenet Suomi ja Ruotsi.

Harjoitukseen sisältyy myös yhteydenpitoa Naton ja EU:n toimielinten välillä. CMX23-harjoitukseen osallistuu Naton päämajan ja strategisen tason sotilasesikuntien lisäksi siviili- ja sotilashenkilökuntaa harjoitukseen osallistuvien maiden Nato-edustustoista ja pääkaupungeista.

Suomesta harjoitukseen osallistuvat mm. ulkoministeriö, puolustusministeriö ja pääesikunta,

Suomen Nato-edustusto Brysselissä ja muita valtionhallinnon toimijoita.

Lisätietoja:

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme