Messukeskus

Suomi tuo digitaalisen terveyden osaamistaan näyttävästi esiin Helsingin HIMS22 Europe -kongressissa 14.–16. kesäkuuta

Jaa

Suomalaista terveysteknologian ja terveysdatan osaamista pitchataan kansainväliselle asiantuntijayleisölle vaikuttavalla kokoonpanolla tulevalla viikolla. Voimansa yhdistävät Helsingin kaupunki, Sitra, Business Finland, HUS ja useat muut suomalaistoimijat. Areenana on HIMSS22 Europe -kongressi Helsingin Messukeskuksessa.

HIMSS22 Europe, digitaalisen terveyden merkittävin tapahtuma Euroopassa, kokoaa maailman parhaat terveysteknologian innovaatiot ja asiantuntijat oppimaan ja verkostoitumaan Helsingin Messukeskukseen. Tapahtuma tuo Helsinkiin noin 2000 terveysalan päättäjää ja ammattilaista tarjoten heille mittavan ohjelman, joka sisältää yli 60 asiantuntijaluentoa. Kongressi järjestetään Suomessa nyt toista kertaa.

Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat Sitra, Business Finland ja Helsingin kaupunki. Lisäksi tapahtumaa tukevat sosiaali- ja terveysministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, Helsingin yliopisto, HUS Helsingin yliopistollinen sairaala, Turku Science Park, Health Tampere, Kuopio Health, OuluHealth sekä tapahtuma-areena Helsingin Messukeskus.

Suomen kärkiteemoina terveysdata, aktiivinen ikääntyminen ja älykkäät sairaalat

HIMSS22 Europen näyttelyalueella esittäytyy 140 yritystä, joista puolet on suomalaisia. Suomi Paviljongin lavaohjelma pyörii läpi tapahtuman keskittyen neljään pääteemaan. Näistä tärkein on terveysdata ja kuinka sen avulla voidaan uudistaa kliinisiä toimintatapoja. Käytännön esimerkkejään jakavat mm. Apotti, Reaktor, BeeHealthy, Terveystalo, BCB Medical, Predicell ja Duodecim.

Lisäksi Suomi Paviljonki esittelee aktiivista ikääntymistä ja työkaluja sen edistämiseen sekä sitä, kuinka maailman älykkäimmät sairaalat rakennetaan ja pidetään pandemiaturvallisina myös tulevaisuudessa.

Luentojen, paneelien ja workshopien ohella osallistujille näytetään suomalaista terveysteknologian osaamista käytännössä järjestämällä vierailuja kiinnostaviin kohteisiin, esimerkiksi Helsinki XR Centeriin, Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskukseen ja Metropolia Ammattikorkeakoulun uuteen simulaatiosairaalaan.

Suomi Paviljongin ohjelma:

Keskiviikko 15.6.2022

10.30-15.00   How data-based innovations reshape healthcare

Keynote-puhe, Visa Honkanen, kehitysjohtaja, HUS

Teemat:

Suomalainen arvopohjainen terveydenhuolto käytännössä. Käytännön esimerkkejä; Helsingin kaupunki ja Itä-Suomen yliopisto yhdessä BCB Medicalin ja Monidorin kanssa.

Miten hallita lääkärien tiedon kuormitusta samalla kun lisätään hyötyä potilaalle? Asiantuntija Johannes Ahlqvist (Terveysdata, Sitra) haastattelee asiantuntijaylilääkäri Elina Pimiää ja lääketieteen asiantuntija Rasmus Latvalaa.

Potilaasta asiakkaaseen: näin sähköiset terveydenhuollon rekisterit kaventavat kuilua. LT, yleislääketieteen erikoislääkäri Antti Iivanainen, kehitysjohtaja, Apotti, ja Mikael Rinnetmäki, perustaja, Sensotrend.Digitaalisten terveyspalvelujen kehittäminen yksityissektorilla – oppeja julkiselle sektorille. Esimerkkejä yrityksiltä: Reaktor, BeeHealthy ja Terveystalo.

15.00-16.30   How to support active and healthy ageing

Puhujat: Maritta Haavisto, palvelualueen johtaja, Helsingin kaupunki ja Heidi Anttila, KATI-ohjelman johtaja, THLPaneelikeskustelussa mukana Ainone, Medanets ja Navigil, moderaattorina Terveysteknologia ry:n toimitusjohtaja Saara Hassinen.

Torstai 16.6.2022

10.00-11.00     Pandemic safe indoor solutions

Esittelyssä E3-hanke ja sen ekosysteemi

11.40-13.00     Building the smartest hospitals in the world

Kuule kiinnostavimmat tarinat Oulun, Turun ja Helsingin, Suomen uusimpien ja älykkäimpien sairaaloiden takaa. Kehitysjohtaja, LT Leena Setälä, hankejohtaja, LT Pekka Lahdenne ja palvelumuotoilija Teemu Kemilä.

13.00-14.30     Leading a healthy life amidst pandemics

Paneelikeskustelu, mukana yliopistotutkijoita ja yrityksiä, joiden tuotteet tehostavat yksilöiden immuunipuolustusta.

Median edustajat ovat tervetulleita osallistumaan tapahtumaan. Akkreditoituminen ennakkoon meilitse: HIMSS, Ellie Paton, epaton@himss.org

Messukeskuksen Lehdistökeskus palvelee tapahtuman aikana, ja akkreditoituminen on mahdollista myös paikan päällä.

Hyödylliset linkit:

  • wwSuomi Paviljongin koko ohjelma: https://w.himss.org/event-himss-europe/schedule?event_day_tid=29843&tid=30804
  • HIMSS22 Europe -kongressin ohjelma ja rekisteröinti: https://www.himss.org/event-himss-europe
  • Julkaisuvapaat pressikuvat tapahtumasta (päivittyy tapahtuman aikana): https://client.stillwords.com/himsshelsinki2022/
  • Kuvamateriaalia edellisestä Helsingissä järjestetystä vuoden 2019 kongressista: https://client.stillwords.com/himsseurope2019-press/

HIMSS22 Europe Helsingin Messukeskuksessa 14.-16.6.2022. | www.himss.org/event-himss-europe |#HIMSS22Europe

Kongressin järjestää HIMSS, innovatiivinen itsenäinen järjestö, terveydenhuollon ja terveysteknologian muutosdynamo ja ajatusjohtaja. HIMSS yhdistää terveys- ja hoitoalan ekosysteemin keskeiset sidosryhmät tapahtumien, median, analyysien ja yhteisöjen kautta. HIMSS on perustettu vuonna 1961 ja siihen kuuluu yli 65 000 jäsentä, 650 yritystä ja yli miljoonan terveydenhuollon tietoteknologia-alan vaikuttajan verkosto.

HIMSS Europe -tapahtuman Suomi-kumppaneina toimivat sosiaali- ja terveysministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, Sitra, Business Finland, Helsingin kaupunki Health Capital Helsinki -hankkeellaan, Helsingin yliopisto, HUS Helsingin yliopistollinen sairaala, Turku Science Park, Health Tampere, Kuopio Health, OuluHealth sekä Helsingin Messukeskus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin Messukeskus, viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kuva & Ääni -tapahtumassa opitaan ammattilaisilta ja viedään kännykkäkuvaaminen uudelle tasolle22.6.2022 10:10:00 EEST | Tiedote

Kuva & Ääni -tapahtuma tarjoaa ideoita ja tietoa sekä uusimpia välineitä valo- ja videokuvaamiseen sekä äänen käsittelyyn ja tallentamiseen. Tapahtuman ohjelmassa sekä osastoilla on luvassa puheenvuoroja valokuvaajilta, oppeja äänenkäsittelyyn ja tallennukseen sekä kuvankäsittelykoulutusta. Kuva & Ääni järjestetään 9.–11.9.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme