SuomiAreena

SuomiAreena SuomiAreena valloittaa jälleen ensi viikolla Porin: Satakunnan lennoston ylilento avaa keskusteluviikon

Jaa

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena alkaa maanantaina 10.7.2017. SuomiAreena-viikolle saadaan näyttävä aloitus, kun Satakunnan lennosto lentää ylilennon yhdellä Hornet-monitoimihävittäjällä SuomiAreenan avajaisissa noin kello 9.45.

Lento suoritetaan Porin kauppatorin yli lännestä Gallen-Kallelankadun suuntaisesti noin 300 metrin korkeudella. Ylilento on osa SuomiAreenan avajaisia, jossa on haastateltavana entinen puolustusministeri Elisabeth Rehn. SuomiAreena-viikon ja Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi sisäministeri Paula Risikko nostaa avajaisissa Suomen lipun salkoon.  

Viikon aikana lähes tuhat puhujaa yli 170 tilaisuudessa

SuomiAreenassa on tänä kesänä ennätysmäärä puhujia, yhteensä 950 henkilöä yli 170 keskustelutilaisuudessa. Yksi tulevan viikon kohokohdista on keskiviikkona 12.7. järjestettävä tasavallan presidentti Sauli Niinistön haastattelutunti, jossa kansalaiset pääsevät kysymään presidentiltä ajankohtaisia kysymyksiä. Viikon aikana keskustelulavoilla ääneen pääsevät muun muassa Tarja HalonenJyrki KatainenRisto SiilasmaaSaara Aalto sekä Minna Helle.  

SuomiAreenan teema on tänä kesänä Suomi 100 – Yhdessä, mikä tulee näkymään sekä keskusteluiden sisällöissä että Porin katukuvassa.

– Viikon aikana on yli 40 tilaisuutta, jotka järjestetään eri organisaatioiden yhteistyökeskusteluina Suomi 100 Yhdessä -teeman mukaisesti. Odotamme näiltä tilaisuuksilta rohkeita avauksia ja mielenkiintoisia näkökulmia värittämään keskusteluita, kertoo SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto.

Runsaasta ohjelmatarjonnasta voi valita suosikit ja luoda kätevästi oman aikataulun tapahtumaviikolle uuden SuomiAreena-mobiilisovelluksen avulla. Sovellus on ladattavissa App Storesta ja Google Play -kaupasta. 

Lisäksi kesän uutuuksia ovat SuomiAreenan lapsiparkki ja huippusuunnittelija Teemu Muurimäen luoma SuomiAreena-vaatemallisto, joka on myytävänä Kansalaistorilla.

SuomiAreena läsnä kaikissa medioissa

SuomiAreenaa voi seurata suorana Katsomossa ja osa keskusteluista esitetään SuomiAreenaTV-kanavalla. Lisäksi suurinta osaa tilaisuuksista voi kuunnella podcasteina Kieku-puhemediapalvelussa. Sosiaalisessa mediassa keskusteluihin voi ottaa osaa käyttämällä tunnistetta #suomiareena. 

SuomiAreenasta tehdään suoria tv-lähetyksiä MTV3-kanavalle yli 20 tuntia. Huomenta Suomi lähetetään Porista maanantaista perjantaihin klo 6.55–9.00 ja illan uudistuneet suorat tv-lähetykset lähetetään klo 19.30–20.30 ja 20.30-21.00. MTV3-kanavalla esitetään myös tiistaina 11.7. klo 22.35 SuomiAreena: Presidentin haastajat ja keskiviikkona 12.7. kello 22.40 SuomiAreena: Tasavallan presidentin haastattelutunti.

Lisätietoja

Mari Haavisto, SuomiAreenan vastaava tuottaja, 050 3956135 

Ylilennosta lisätietoja antavat

Matti Koli, majuri, 0299 800, 9.7. saakka

Tuure Lehtoranta,, 0299 800, 10.7. alkaen

Tietoja julkaisijasta

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena järjestetään Porissa 10.-14.7.2017. Tänä kesänä jo 12. kertaa järjestettävän tapahtuman pääteema on Suomi 100 – Yhdessä. Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Suomi 100, Suomen evankelis-luterilainen kirkko sekä DNA.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SuomiAreena

Satavuotiasta Suomea juhlistanut SuomiAreena teki kaikkien aikojen yleisöennätyksen14.7.2017 15:07Tiedote

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, MTV:n ja Porin kaupungin järjestämä SuomiAreena keräsi ennätysmäärän yleisöä yhteiskunnallisten ja päivänpolttavien asioiden äärelle. Viikon tapahtumiin osallistui 74 000 ihmistä, kun viime vuonna SuomiAreenan yleisömäärä oli 63 000. Viikon suosituimmaksi tilaisuudeksi nousi DNA:n Saariluoma ja starat Porin illassa -show, jota oli seuraamassa keskiviikkona yli 8700 henkilöä. Toinen viikon yleisömagneetti oli Tasavallan presidentin haastattelutunti, jota seurasi keskiviikkona 5000 kuulijaa MTV-lavalla Porin torilla. – Uskomattoman upeat kävijäluvut! Ja mikä hienointa tilaisuuksien sisällöt ovat vuosi vuodelta laadukkaampia. Kiitos kaikille järjestäjille ja kävijöille mahtavasta SuomiAreena-viikosta, SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto hehkuttaa. Turvallisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus ensi vuoden teema Vuoden 2018 SuomiAreenan teema on turvallisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus. Seuraavan kesän tapahtuman pääyhteis

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme