Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPer ja La Carita -säätiö palkitsivat kolme työyhteisöä laadukkaasta vanhustyöstä

Jaa
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer on yhdessä La Carita -säätiön kanssa myöntänyt tunnustuspalkinnot laadukkaasta vanhustyöstä Emmin Kammarille Kaarinaan, Konsulinna-hoivakodille Heinolaan sekä Rovaniemen kaupungin kotihoidon Koskitiimille.

Palkittuja työyhteisöjä yhdistää toiminnan kehittäminen, henkilöstön vahvuuksien ja osaamisen hyödyntäminen sekä panostus opiskelijoiden ohjaukseen.

– On ilahduttavaa, että opiskelijoiden ohjaus on huomioitu hyvin palkituissa työyhteisöissä: panostamalla hyvään ohjaukseen lisätään oman työpaikan, mutta myös alan veto- ja pitovoimaa, sanoo SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola.

La Carita -säätiön tarkoituksena on vanhusten ja ikääntyvien hyvinvoinnin edistäminen Suomessa. Palkinnot julkistettiin 22.3. SuPerin ammatillisten opintopäivien yhteydessä.

Emmin Kammari Oy, Kaarina
Emmin Kammarissa asuu 12 keskivaikeaa ja vaikeaa muistisairautta sairastavaa asukasta. Yksikön toteutunut hoitajamitoitus on 0,7. Asukkaille on omalääkäri laatinut laajan, ennakoivan hoitosuunnitelman. Kipujen ja muiden oireiden helpottamiseen panostetaan.

Hoitajat ovat suorittaneet kursseja mm. kinestetiikasta ja työpaikkaohjauksesta sekä syventäneet osaamista saattohoidosta. Opiskelijat otetaan aktiivisesti mukaan hoitotoimenpiteiden lisäksi myös esim. palavereihin. Työnantaja huolehtii henkilöstön työhyvinvoinnista muun muassa järjestämällä työnohjausta ja tarjoamalla Smartum-työsuhde-edun.

Jyränkölän Setlementti ry, Konsulinna, Heinola
Konsulinna on 16-paikkainen, ympärivuorokautista hoivaa tarjoava yhteisökoti, jossa hoitajamitoitus toteutuu lain vaatimalla tavalla. Koko henkilöstö on suorittanut Ikävalmentajana toimimisen tutkinnon osan vanhustyön erikoisammattitutkinnosta.

Yksikköön on laadittu oma hoivasuunnitelma, jossa on huomioitu kinestetiikka ja RAI-arviointi- ja seurantajärjestelmä. Hoitajat ovat omaksuneet kinestetiikan osaksi arjen työtä ja sitoutuneet kuntouttamiseen ja asukkaan omien voimavarojen hyödyntämiseen. Vastuualueita, kuten haavanhoitoa ja saattohoitoa, on jaettu hoitajien kesken kunkin mielenkiinnon mukaan. Hyvään saattohoitoon on panostettu. Opiskelijoiden antama palaute Konsulinnasta on ollut hyvää niin ohjauksesta kuin työyhteisön toimivuudesta. Työnantaja tarjoaa henkilöstölle täyden E-Passin, työnohjausta tarpeen mukaan sekä tyky- ja kehittämispäiviä.

Rovaniemen kaupungin kotihoito, Koskitiimi
Koskitiimi on noin 10 lähihoitajan tiimi, joka kehittää jatkuvasti toimintaansa kouluttautumalla, mutta myös hoitotyön kokemusta ja yhteistä pohdintaa hyödyntäen. Hoitajat tuntevat asiakkaat, ymmärtävät kunkin tilanteet ja antavat aikaa. Asiakkaiden itsemääräämisoikeutta kunnioitetaan. Ympäristö tehdään mahdollisimman esteettömäksi ja turvalliseksi. Tämä myös ennaltaehkäisee mahdollisia tapaturmia.

Yksilöllisessä hoitosuunnitelmassa on huomioitu asiakkaan ja omaisten toiveet ja tarpeet. Kotisaattohoitoa tiimi toteuttaa tarvittaessa yhteistyössä kotisairaalan kanssa. Kaikki opiskelijat huomioidaan yksilöllisesti ja tavoitteena on, että opiskelijat saavat lisää ammatillista osaamista, tietoa ja kädentaitoja käytännön hoitotyössä. Opiskelijat ovat antaneet hyvää palautetta laadukkaasta ohjauksesta. Henkilöstön hyvinvointiin panostetaan työn ennakoivalla suunnittelulla. Työnantaja tarjoamaa Epassi-työsuhde-etua voi käyttää terveyttä ylläpitäviin palveluihin.

La Carita -säätiö on jakanut yhteistyössä SuPerin kanssa tunnustuspalkintoja hyvästä vanhustyöstä vuodesta 2006 lähtien.

SuPerissa on noin 85 000 jäsentä, jotka työskentelevät sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä kasvatusalalla julkisella ja yksityisellä sektorilla.  

Lisätietoja:
SuPerin asiantuntija Sari Ojajärvi 09 2727 9124
SuPerin kehittämisjohtaja Jussi Salo 09 2727 9292

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Ratamestarinkatu 12
00520 HELSINKI

09 2727 910http://www.superliitto.fi

SuPeriin kuuluu 85 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

Video: Yksityisen sosiaalipalvelualan lakkotunnelmia 1.6.20231.6.2023 15:18:46 EEST | Uutinen

Lakko ilmoitetuissa yksityisen sosiaalipalvelualan työyksiköissä alkoi 1.6.2023 klo 00:01 ja päättyy 3.6.2023 klo 23.59. Lakko koskee esimerkiksi Esperi Caren, Saga Caren, Validian, Mehiläisen ja Mainiokotien ilmoitettuja työyksikköjä. Lakoilla halutaan vauhdittaa SuPerin, Tehyn ja Erton (Sote ry) ja työnantajapuoli Hyvinvointiala HALI ry:n välisiä palkkaneuvotteluja. Esperiläisen Palvelukoti Kivipuiston henkilöstön taistelutahto on korkealla. ”Periksi ei anneta,” superilainen Minna Pirnes vakuuttaa. "Päätyyn asti!" lisää pääluottamusmies Tiina Auvinen. Video: Timo Väkimies / SuPer (youtube.com/SuPerliitto) Videon saa julkaista vain ko. lakon uutisoinnin yhteydessä. Lisätietoja: SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola, p. 050 569 8710

SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola on paikalla lakkokohteessa 1.6.2023 klo 9:3031.5.2023 16:17:29 EEST | Ilmoitus

SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola on paikalla yksityisen sosiaalipalvelualan lakossa olevan työyksikön Esperi Palvelukoti Kivipuistossa Järvenpäässä klo 9:30 alkaen. Parkkola tapaa lakossa olevia hoitajia. Palvelukodin osoite on Sorronrinne 9, 04410 Järvenpää. Lakko kyseisessä kohteessa alkaa torstaina 1.6.2023 klo 00.01. Lisätietoja: SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola, p. 050 569 8710

SuPer on antanut useita lakkovaroituksia yksityiselle sosiaalipalvelualalle ja julistanut hakusaarron ja keikkailukiellon31.5.2023 15:09:26 EEST | Tiedote

SuPer on antanut tänään ilmoitukset uusista työtaistelutoimista yksityiselle sosiaalipalvelualalle. SuPer on mukana kolmessa lakossa. Mittaviin toimiin on ryhdytty, jotta alan huolestuttava tilanne ymmärrettäisiin paremmin. Ongelmat hoitohenkilöstön ja palvelujen saatavuudessa tulevat syvenemään entisestään lähivuosina, jos tilannetta ei korjata.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme