Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Suu- ja hammaskeskus palvelee asiakkaita, opiskelijoita ja tutkimusta

Jaa

Meilahdessa keväällä ja alkukesästä aloittava Suu- ja hammaskeskus kokoaa yhteen laajasti hammashoidon palveluja ja osaamista kiireettömästä hoidosta päivystykseen, erikoishoitoon ja kirurgiaan. Uudistetuissa tiloissa Haartmaninkadulla koulutetaan myös tulevia hammaslääkäreitä.

Uudet tilat on suunniteltu ja peruskorjattu suun terveydenhuoltoa ja hammaslääketieteen koulutusta varten.

Suu- ja hammaskeskuksessa toimivat yhdessä HUS, Helsingin yliopisto ja Helsingin kaupunki.

Suu- ja leukakirurgiamuutti huhtikuussa

Ensimmäisenä Suu- ja hammaskeskukseen muutti HUSin Suu- ja leukakirurgian poliklinikka, joka aloitti toimintansa Haartmaninkadun tiloissa huhtikuussa.

Uusissa tiloissa on toimenpidehuoneet kevyille toimenpiteille. Läheltä Silmä-korvasairaalasta löytyy Suu- ja leukakirurgian vuodeosasto ja toimenpidehuone, sekä Meilahden sairaala, johon on keskitetty vaativampaa hoitoa tarvitsevat potilaat. Uusien tilojen myötä poliklinikalle on voitu lisätä enemmän toimenpideaikoja.

Opetus käynnistyy toukokuussa

HUSin Suusairauksien opetus- ja hoitoyksikön potilastoiminta alkaa uusissa tiloissa 24. toukokuuta.

”Tilojen käyttö on suunniteltu opetustoimintaa varten yhdessä henkilökunnan ja hammaslääketieteen opiskelijoiden kanssa”, kertoo Helsingin yliopiston hammaslääketieteen koulutusohjelman johtaja Jaana Rautava.

Uusista tiloista löytyy moderni kolmiosainen klinikkasali, jossa on 36 hoitopistettä, 5 vastaanottohuonetta ja yksi toimenpidehuone. Jokaisessa hoitopisteessäon röntgenlaite. Tarvikkeet on keskitetty yhteen paikkaan, mikä helpottaa merkittävästi 150 opiskelijan työtä.

Yliopiston tiloihin on tulossa myös uusia simulaatiolaitteita, joissa opiskelijat voivat opetella toimenpiteitä. Tämä parantaa potilasturvallisuutta.

“Muutto Meilahden kampukselle parantaa opiskelijoiden mahdollisuuksia tutustua suusairauksien erikoissairaanhoitoon. Lisäksi yhteistyö HUSin, Helsingin yliopiston ja Helsingin kaupungin suun perusterveydenhuollon välillä sujuvoituu. Perusterveydenhuollon potilaat ovat samassa rakennuksessa, jolloin kliinistä hoitoharjoittelua voidaan hajauttaa Suu- ja hammaskeskuksen sisällä”, HUSin Suu- ja leukasairauksien linjan linjajohtaja, ylilääkäri Risto Kontio kertoo.

Kiireetöntä ja kiireellistä hoitoa kesäkuusta alkaen

Suu- hammaskeskukseen siirtyy Helsingin kaupungin hammashoitoa.

Meilahden hammashoitolan palvelut ovat tiistaista 8. kesäkuuta alkaen Haartmaninkadulla. Toiminta nykyisessä Meilahden hammashoitolassa päättyy.

Suu- ja hammaskeskuksessa sijaitsee myös kaupungin hammashoidon uusi päivystyspiste 14.6. alkaen. Se palvelee arkipäivinä kello 8-15. Samalla kiireellinen hammashoito Kalasatamassa lakkaa. Kiireellinen hoito Myllypuron hammashoitolassa jatkuu Meilahden rinnalla normaalisti.  

”Uudet tilat mahdollistavat tehokkaammat ja sitä kautta nopeammat palvelut. Tästä hyötyvät erityisesti päivystysasiakkaat, mutta myös esimerkiksi asiakkaat jotka tarvitsevat tavallista enemmän hoitoa ”, toteaa vastaava hammaslääkäri Nina Erno-Ustinov, joka johtaa Suu- ja hammaskeskuksessa kaupungin kiireetöntä ja kiireellistä hoitoa.

”Ammattilaisemme ovat todella motivoituneita siirtymään kesäkuussa Haartmaninkadulle. Henkilöstö on ollut aktiivisesti mukana suunnittelemassa muutosta”, Erno-Ustinov jatkaa.

Suun erikoishoito aloittaa kesäkuussa

Pääkaupunkiseudun suun erikoishoidon yksikkö aloittaa Suu- ja hammaskeskuksessa 9.6. Pikku-Huopalahdesta siirtyvä yksikkö palvelee pääkaupunkiseudulla Helsingin, Espoon ja Kauniaisten sekä Kirkkonummen asukkaita. Erikoishammaslääkäritason hoitoa tarjoavan yksikön toiminnasta vastaa Helsinki.  

Erikoishoidon yksikön palveluihin kuuluu esimerkiksi kirurgiaa, iensairauksien hoitoa ja lasten hammashoitoa. Asiakkaaksi tullaan hammaslääkärin lähetteellä.

”Suun erikoishoidon palvelut saavat hienot puitteet toimia. Suu- ja hammaskeskus sekä Meilahden sairaala-alue tarjoavat hyvät mahdollisuudet eri toimijoiden yhteistyöhön”, kertoo suun erikoishoitoa johtava ylihammaslääkäri Marja Noponen.  

”Suu- ja hammaskeskus on Suomessa ainutlaatuinen suun terveydenhuollon sekä hammaslääketieteen koulutuksen ja tutkimuksen kokonaisuus”, Noponen tiivistää.

Suu- ja hammaskeskus sijaitsee Naistenklinikkaa vastapäätä

Suu- ja hammaskeskuksen osoite on Haartmaninkatu 1. Rakennus sijaitsee liikenteellisesti helposti saavutettavalla paikalla. Lähin bussipysäkki on Haartmaninkadulla.

Talo on rakennettu vuosina 1948-51. Suu- ja hammaskeskuksen suunnittelu aloitettiin vuonna 2018. Hanke toteutettiin yhteistyössä Helsingin kaupungin, HUSin, Helsingin Yliopiston ja eQ-kiinteistörahaston kanssa. Rakentamisen pääurakoitsijana on toiminut NCC.

Lisätietoja medialle

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme