Kainuun ELY-keskus

Suunnittelu kantatien 75 parantamiseksi välillä maakunnan raja - Rastinkylä käynnistyy

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) aloittaa liikennejärjestelmästä ja maanteistä säädetyn lain mukaisen tiesuunnitelman laatimisen kantatielle 75 maakunnanrajan ja Rastinkylän välille Kuhmossa. Suunnitelmaa laaditaan yhteistyössä Kuhmon kaupungin kanssa.

Suunnittelukohteena on kantatien 75 parantaminen välillä maakunnan raja - Rastinkylä Kuhmossa. Kantatien 75 rakennetta parannetaan ja tie levennetään 8 metrin leveyteen. Suunnitelman tavoitteena on parantaa nykyisen huonokuntoisen tieosuuden rakenteellista kuntoa sekä lisätä liikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta.

Suunnittelutyö aloitetaan kesäkuussa 2021. Suunnitelmaluonnoksia esitellään syksyllä 2021, josta tiedotetaan erikseen. Tilaisuudessa esitellään laadittuja suunnitelmaluonnoksia ja -ehdotuksia sekä otetaan vastaan suunnitelmaa koskevaa palautetta.

Tiesuunnitelma valmistuu vuoden 2021 lopussa, jonka jälkeen se lähetetään liikennejärjestelmästä ja maanteistä säädetyn lain mukaiseen käsittelyyn. ELY-keskus asettaa tiesuunnitelman nähtäväksi, jolloin suunnitelmasta on mahdollisuus jättää muistutuksia. Lisäksi tiesuunnitelmasta pyydetään lausunnot eri viranomaisilta sekä Kuhmon kaupungilta. Lausuntojen ja muistutusten käsittelyn jälkeen Traficom antaa suunnitelmasta hyväksymispäätöksen. Tiesuunnitelman valmistuttua hankkeesta laaditaan rakennussuunnitelma, joka valmistuu keväällä 2022.

Hanke pyritään toteuttamaan lähivuosien aikana.

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, tie- ja rakennussuunnitteluvastaava Ari Kuotesaho, p. 0295 038 259, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
Kuhmon kaupunki, tekninen johtaja Jari Juntunen, p. 044 7255 254, etunimi.sukunimi
Sitowise Oy, projektipäällikkö Pirkka Hartikainen, p. 0400 735 1998, etunimi.sukunimi@sitowise.com

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Maanteiden 899 (Pohjavaarantie) ja 8991 (Kuikkalammentie) liittymän parantaminen rakentamalla kiertoliittymä, Sotkamo, tiesuunnitelma15.6.2021 08:57:09 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) laatii lain liikennejärjestelmästä ja maanteistä mukaista tiesuunnitelmaa Sotkamoon maanteiden 899 (Pohjavaarantie) ja 8991 (Kuikkalammentie) parantamiseksi rakentamalla liittymään kiertoliittymä. Suunnitelma laaditaan yhteistyössä Sotkamon kunnan kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme