Suurempi kotitalousvähennys lisäisi suomalaisten remontointihalukkuutta

Jaa
Kotitalousvähennyksen ansiosta remonttikustannuksissa voi säästää jopa tuhansia euroja – nykyisen vähennyksen hyödyt painottuvat pariskuntiin ja kimpassa remontoiviin. Kaksi viidestä suomalaisesta tekisi tai teettäisi useammin tai kattavammin remontteja, jos kotitalousvähennys olisi nykyistä suurempi. Tämä selviää Starkin teettämästä Suomalaiset remontoivat ja rakentavat -kyselytutkimuksesta*.

43 prosenttia suomalaisista tekisi tai teettäisi useammin tai kattavammin remontteja, jos kotitalousvähennys olisi suurempi.

– Kotitalousvähennyksellä on merkittävä vaikutus ihmisten remontointiin. Ainoastaan viisi prosenttia vastaajista sanoo, että kotitalousvähennyksen määrä ei vaikuta heidän remontointisuunnitelmiinsa, Stark Suomen toimitusjohtaja Harri Päiväniemi toteaa.

Kotitalousvähennyksen maksimi on tällä hetkellä 2 250 euroa henkilöltä, ja omavastuu on 100 euroa vuodessa.

– Pariskunta voi saada kotitalousvähennystä remontointiin 4 500 euroa, mutta erityisesti yksin remontoiville kotitalousvähennyksen korotus olisi varmasti tervetullut. Laajemmissa remonteissa henkilökohtainen maksimiraja tulee vastaan nopeasti, Päiväniemi sanoo.

Kotitalousvähennyksen määrä vaikuttaa erityisesti mökin ja vapaa-ajan asunnon omistajiin

Suurempi kotitalousvähennys lisäisi selvästi mökkiläisten remontti-intoa, sillä vain 3 prosenttia mökin tai vapaa-ajan asunnon omistajista kokee, että kotitalousvähennyksen määrä ei vaikuta heidän remontointisuunnitelmiinsa.

Vastaavasti jopa 24 prosenttia mökin tai vapaa-ajan asunnon omistajista remontoisi huomattavasti useammin tai kattavammin, jos kotitalousvähennys olisi suurempi. Lisäksi 36 prosenttia remontoisi jokseenkin useammin tai kattavammin.

Jos remontointilaskut jaetaan usean ihmisen kesken, jokainen heistä voi hakea kotitalousvähennystä verotuksessaan, sillä vähennyksen saa maksaja, esimerkkinä vaikkapa yhteinen sukumökki. Ennen kustannusten jakamista kannattaa kuitenkin tarkistaa, mitkä kaikki työt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin, ettei veroilmoituksen yhteydessä tule yllätyksiä.

Kotitalousvähennys koskee kodin tai vapaa-ajan asunnon perusparannus- ja kunnostustyötä, eli esimerkiksi mökkirannan ruoppaus, sijoitusasunnon remontointi tai varaston purkaminen ei oikeuta vähennykseen. Vastaavasti muun muassa terassin rakentamisen, ilmalämpöpumpun asentamisen ja pintaremontoinnin voi ilmoittaa kotitalousvähennyksessä.

*Suomalaiset remontoivat ja rakentavat -kysely tehtiin Stark Suomen toimeksiannosta. Tutkimuksen suunnitteli ja analysoi Pohjoisranta BCW. Kysely toteutettiin Cint Ab:n verkkopaneelissa toukokuussa 2022. Kyselyyn vastasi 1 000 suomalaista. Otos on iältään, sukupuoleltaan ja alueellisesti kansallisesti edustava.

Yhteydenotot ja lisätietoja: 

Harri Päiväniemi, toimitusjohtaja, Stark Suomi Oy, puh. 040 643 1800

Satu Otala, viestintäjohtaja, Stark Suomi Oy, puh. 044 475 7483, satu.otala@stark-suomi.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Stark Suomi Oy
Olarinluoma 15
02200 ESPOO

09 3541 0000http://www.stark-suomi.fi

STARK - reilusti rakentajan asialla.
Olemme jokaisen rakentajan reilu ja luotettava kumppani, joka tekee työtään intohimolla ja tinkimättömällä ammattiylpeydellä. Meitä 
starklaisia on noin 1 100 ympäri Suomen ja valtakunnallinen 26 myymälän verkostomme, jakelukeskuksemme sekä verkkokauppamme palvelevat ajasta ja paikasta riippumatta. Stark on osa Pohjois-Euroopan suurinta rakennustarvikeyritystä STARK Groupia.

www.stark-suomi.fi 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stark Suomi Oy

Asumismuoto vaikuttaa suomalaisten energiaremonttisuunnitelmiin – omakotitaloasujat suosivat lisäeristämistä ja -tiivistämistä17.5.2023 08:35:00 EEST | Tiedote

Monet suomalaiset havahtuivat kuluneen talven aikana kotinsa energian kulutukseen. Kun EU julkaisi vielä suunnitteilla olevan energiatehokkuusdirektiivin, monet alkoivat pohtia asuntonsa energiaremontin tarvetta. Starkin helmikuussa 2023 teettämän tutkimuksen* mukaan asumismuodolla on merkittävä vaikutus suunnitteilla olevaan energiaremonttiin.

Energiaremonttiin motivoi ensisijaisesti rahan säästö – energian riittävyys ja ekologiset syyt ovat suomalaisilla listan häntäpäässä3.5.2023 08:40:00 EEST | Tiedote

Yli puolet suomalaisista kokee rahan säästön motivoivan energiaremonttiin. Vastaavasti ekologiset syyt motivoivat harvempia, sillä vain joka viides suomalainen kokee ilmastonmuutoksen ja luonnonvarojen riittävyyden olevan motivoiva tekijä energiaremontin aloittamiseen. Tämä selviää Starkin helmikuussa 2023 teettämästä tutkimuksesta*.

Kotitalousvähennyksen pienentäminen vähentäisi remontointihalukkuutta kaikissa tuloluokissa – erityisesti mökkiläisten remontointi-into laantuisi11.4.2023 08:40:00 EEST | Tiedote

Kotitalousvähennys on remontoijille merkittävä taloudellinen helpotus, sillä sen ansiosta remonttikustannuksissa voi säästää tuhansia euroja. Kotitalousvähennyksen pienentäminen vähentäisi noin joka kolmannen suomalaisen remontointihalukkuutta. Pienennys näkyisi erityisesti mökin tai vapaa-ajan asunnon omistajien remontointihalukkuuden laantumisena. Tämä selviää Starkin helmikuussa 2023 teettämästä kyselytutkimuksesta*.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme