Nextory

Suuri e-kirjapalkinto 2020: Mercedes Bentso ja Pystynen kirjoittivat vuoden parhaan e-kirjan

Jaa

Vuoden 2020 Suuren e-kirjapalkinnon voittajat on valittu. Palkinnon kotimaisen kirjallisuuden kategoriassa saavat rap-artisti Mercedes Bentso ja kirjailija Venla Pystynen elämäkerrasta "Mercedes Bentso: Ei koira muttei mieskään". Palkinnon myöntäjä kirjapalvelu Nextory haluaa palkinnon avulla huomioida vuoden luetuimpia e-kirjoja.

Nextory jakaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suuren e-kirjapalkinnon myös Suomessa. Voittajakirjoja on luettu eniten "kannesta kanteen". Tässä mielessä huomionosoitus on ainoa laatuaan ja eroaa fyysisten kirjojen myynnin mittaamisesta, jossa keskitytään kirjojen myyntimääriin, eivätkä luvut välttämättä kerro, kuinka moni kirja lopulta luettiin kokonaan.

–  Jakamamme kirjapalkinto on toistaiseksi ainoa, jossa painopiste ei ole vain kirjojen myyntimäärissä vaan lukijoiden todellisessa omistautumisessa. Sitä voi pitää takuuna kirjailijan onnistumisesta. Mitä suurimmat onnittelut Linda-Marialle ja Venlalle, sanoo Camilla Silfvenius, Nextoryn kansainvälisen sisältötiiminpäällikkö.

Linda-Maria Roine, artistinimeltään Mercedes Bentso, ja Venla Pystynen veivät voiton kotimaisen kirjallisuuden kategoriassa Roineen elämäkerralla "Mercedes Bentso: Ei koira muttei mieskään". Kirja nostaa esille huumeaddiktiosta kärsivien tyttöjen ja naisten kohtaamaa seksuaalista väkivaltaa ja romanien syrjintää Suomessa.

–  Uskomatonta, että niin moni on lukenut kirjan. Olen kiitollinen siitä, että minulla on ollut tilaisuus nostaa esille asioita, joista suurin osa ihmisistä ei ole tätä ennen tiennyt yhtään mitään, Linda-Maria Roine sanoo.

–  On upeaa, että ylisukupolvista syrjäytymistä, osattomuutta ja erilaisia vallankäytön muotoja luotaava kirja saa Nextoryn Suuren e-kirjapalkinnon. Toivon teoksen lisäävän ymmärrystä siitä, että Suomessa on monia vähemmistöjä ja niiden vähemmistöjä, joiden tasa-arvo ja perusihmisoikeudet eivät toteudu, Pystynensanoo.

Luetuimpien kotimaisten kirjojen lisäksi palkinto jaetaan myös luetuimmille ulkomaisille kirjoille.

Suuri e-kirjapalkinto 2020

Kotimainen kirjallisuus (aikuiset)
1. Mercedes Bentso: Ei koira muttei mieskään – Linda-Maria Roine & Venla Pystynen (JohnnyKniga)
2. Keto kickstart: Keto reseptejä – Anni Sirviö, Fredu Sirviö & Risto Lahti (Readme.fi)
3. Rakas, tiesitkö että olen psykopaatti – Ulla Feldscher (Otava)

Ulkomainen kirjallisuus (aikuiset)
1. Auschwitzin tatuoija – Heather Morris (Aula &Co)
2. Kultahäkki – Camilla Läckberg (Otava)
3. Kohta voi vähän kirpaista: Nuoren lääkärin salaiset päiväkirjat – Adam Kay (ArtHouse)

Taustaa: Suuri e-kirjapalkinto jaetaan tänä vuonna ensi kertaa Suomessa. Kyse on kirjapalvelu Nextoryn ainutlaatuisesta huomionosoituksesta, jonka tarkoituksena on nostaa e-kirjaa ja digitaalista lukukokemusta. Voittajateokset on valittu aikuisille suunnatuista kirjoista, jotka on julkaistu suomeksi ensimmäistä kertaa vuoden 2019 aikana. Palkitut kirjat ovat onnistuneet pitämään lukijoiden huomion aina viimeiselle sivulle asti ja keränneet siten eniten lukukertoja. Suuren e-kirjapalkinnon voittajat palkitaan diplomilla, maineella ja kunnialla.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Carolina Laurén, lehdistövastaava
carolina.lauren@nextory.com
+46 73-316 34 20

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Nextory
Nextory
Dalagatan 7
11123 Stockholm, SWEDEN

https://www.nextory.fi

Tietoa Nextorysta:

Nextory on vuonna 2015 perustettu ääni- ja e-kirjojen tilauspalvelu, joka lanseerattiin Suomessa vuonna 2018. Nykyään palvelu on saatavilla useissa Euroopan maissa. Nextoryn visio on lisätä lukemista tekemällä lukukokemuksesta entistä monipuolisemman ja rikkaamman. Kokeile 14 päivää ilmaiseksi osoitteessa www.nextory.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nextory

Löydä kesäfiiliksesi ASMR:n ja 3D-äänen kanssa: Nextory julkaisee kesän rentouttavimman äänikirjasarjan6.7.2021 15:13:07 EEST | Tiedote

Kesä on täällä ja moni nauttii täysin rinnoin auringosta ja kesälomista. Tosin joskus voi olla hankala päästää irti arjesta ja vain nauttia vapaa-ajasta. Nextory haluaakin juurikin siksi auttaa lomailijoita löytämään rauhan ja julkaisee nyt äänikirjasarjan Satisfying Summer Sensations; kesäisen äänikokemuksen, joka sisältää ASMR ja 3D-ääntä.

Nextory E-book Awards 2021: Sita Salminen vei voiton parhaasta aikuisten kirjasta27.4.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Suurena e-kirjapalkintona aiemmin tunnetun Nextory E-book Awards 2021 -palkinnon voittajat on valittu. Palkinnon myöntäjä lukuaikapalvelu Nextory haluaa palkinnon avulla huomioida vuoden luetuimpia e-kirjoja. Tämän vuoden voittaja aikuisten kirjojen kategoriassa on somevaikuttaja Sita Salminen Lupa-novellikokoelmallaan. Lastenkirjojen kategoriassa voittaja on Gunilla Bergström kirjallaan “Mikko Mallikas saa kaverin”.

Kirjan ja ruusun päivän uusi kartoitus osoittaa: Kiinnostus digitaalisia kirjoja kohtaan kasvaa – lastenkirjat suosituimpien listan kärjessä23.4.2020 11:09:01 EEST | Tiedote

Lehdistötiedote 23.04.2020. Kiinnostus ääni- ja e-kirjoihin on lisääntynyt huomattavasti viime aikoina. Tämän osoittaa digitaalisen kirjapalvelu Nextoryn uusi kartoitus. Uusien suomalaisten käyttäjien määrä kasvoi 111 prosenttia maaliskuussa viime vuoden maaliskuuhun verrattuna. Lasten lukeminen ja kuunteleminen on kasvanut kaikkein eniten. Sovelluksen suosituin kategoria on nyt lastenkirjat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme