Stadion-säätiö

Suuri stadionkeräys käynnistyy – lahjoittajilla mahdollisuus ikuistaa nimensä Olympiastadionin seinälle

Jaa

Helsingin Olympiastadionin uudistustyöt alkoivat vuoden alussa. Nyt kansalaisille ja yrityksille käynnistyy keräys, jonka tuotot käytetään stadionin varustamiseen. Lahjoittajille tarjoutuu mahdollisuus ikuistaa nimensä stadionin seinälle.

Valtio ja Helsingin kaupunki ovat myöntäneet varat Olympiastadionin uudistamiseen. Julkisen rahoituksen pohjalta toteutetaan stadionilla tehtävät rakennus- ja uudistustyöt. Stadionin varustuksen rahoittaminen on puolestaan Olympiastadionia hallinnoivan Stadion-säätiön vastuulla. Varustuksen hankkimiseksi Poliisihallitus on myöntänyt Stadion-säätiölle keräysluvan (POL-2015-8457). Kaikki lahjoituksina kerättävät varat käytetään Olympiastadionin varustamiseen suurta yleisöä, tapahtumia, vierailijoita ja kaupunkilaisia varten. Käytännössä varustuksella tarkoitetaan kaikkea sitä, joka on stadionin seinien sisällä ja tekee toiminnan mahdolliseksi: opastenäytöistä nurmenhoitokoneisiin ja seiväshyppypatjoista jalkapallomaaleihin. Varustamisen arvioidaan kustantavan vähintään 7 miljoonaa euroa. Varoja on kerättävä useista lähteistä. Keskeisessä roolissa on kansalaisille ja yrityksille suunnattu keräys.

”Nyt käynnistyvä varustamisen kansalais- ja yrityskeräys on tärkeä osa Olympiastadionin uudistamisen kokonaisuutta. Tämä varustus on välttämätön, jotta stadionrakennus elää ja hengittää ja se jatkossakin tuottaa iloa ja elämyksiä meille kaikille. ”, sanoo Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen.

Jokainen lahjoittaja, niin yksityinen kuin yrityskin, saa nimensä uudistetun Stadionin vierailijakeskuksen virtuaaliseinälle ja Stadion-kirjaan. Olympiastadionin seinälle, itse rakennukseen, ikuistetaan 100 euroa ja enemmän lahjoittaneet yksityishenkilöt ja vähintään 1000 euroa lahjoittaneet yritykset ja yhteisöt. Rakennukseen ikuistettavia nimiä on tarjolla rajoitettu määrä. Yksityishenkilöiden ja yritysten lahjoitus tapahtuu lahjoitussivustolla osoitteessa: www.stadion.fi/lahjoita

”Tulemme myös loppuvuoden aikana järjestämään kohtaamisia, joissa kanssamme voi tulla keskustelemaan uudistamisesta ja halutessaan tehdä lahjoituksen tämän kohtaamisen yhteydessä.”, kertoo Maija Innanen.

Kansan tuella on ollut Olympiastadionin historiassa aina keskeinen rooli. Stadion-säätiö perustettiin joulukuussa 1927 tehtävänään edistää nuoren tasavallan unelmaa omasta stadionista. Säätiö ryhtyi välittömästi organisoimaan varainhankintaa. Stadionin rakentamiseen myönnettiin vuosittaisia eduskuntamäärärahoja ja raha-arpajaisten voitto-osuuksia. Säätiön omakohtaisen varainhankinnan onnistuminen oli myös tärkeää ja sen katsottiin osaltaan perustelevan tuen julkisista varoista.

Liike-elämä lähti 1920-luvun lopussa ja 1930-luvulla vilkkaasti tukemaan hanketta esimerkiksi lunastamalla Stadion-tavaramerkin käyttöoikeuksia sekä suorilla lahjoituksilla. Kansalaiset puolestaan ostivat sankoin joukoin Stadion-tavaramerkin tuotteita ja tukivat samalla stadionin rakentamista.

”Stadionilla oli koko kansan kannatus ja voidaankin täydellä sydämellä sanoa, että Suomeen ja Helsinkiin nousi Stadion, jonka kansa rakensi. Nyt historian ympyrä tavallaan sulkeutuu, kun myös uuden vuosituhannen stadionia tuetaan kansalaisten ja yritysten voimin”, jatkaa Maija Innanen.

Fakta: Stadionkeräykseen osallistuminen

Sekä yksityishenkilöiden että yritysten lahjoitus tapahtuu lahjoitussivustolla osoitteessa www.stadion.fi/lahjoita. Sivustolla lahjoituksen voi maksaa tietoturvallisesti kotimaisessa Paytrail verkkomaksupalvelussa kaikkien kotimaisten verkkopankkien kautta sekä Visa- ja Mastercard luottokorteilla. Mikäli lahjoittajalla ei ole mahdollisuutta käyttää verkkomaksamista, on lahjoittajan mahdollista olla yhteydessä osoitteeseen info@stadion.fi. Lahjoitussivusto on myös ruotsiksi ja englanniksi.

Olympiastadioniin tiivistyy valtava määrä suomalaisten tunteita, muistoja ja tarinoita – stadionluokan elämyksiä. Oman tarinansa voi kertoa tai jakaa kuvan/videon keräyksen sivustolla ja osoitteessa www.stadion.fi/stadionluokan-tarinani.

#stadionikuisesti

Lisätietoja:

www.stadion.fi/lahjoita

Maija Innanen

toimitusjohtaja, Stadion-säätiö

maija.innanen@stadion.fi / 040-530 5522

Kuvat

Lataa
Havainnekuva Olympiastadionille ikuistetuista nimistä.
Havainnekuva Olympiastadionille ikuistetuista nimistä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Stadion-säätiö
Stadion-säätiö
Pasilanraitio 9B
00240 Helsinki

http://www.stadion.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stadion-säätiö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme