Novo Nordisk Farma Oy

Suurin osa lääkäreistä antoi suostumuksensa yhteistyötietojen julkistamiseen

Jaa

Novo Nordisk julkistaa yhdessä muiden Lääketeollisuus ry:n jäsenyritysten kanssa tiedot terveydenhuollon ammattilaisten ja organisaatioiden kanssa tekemästään yhteistyöstä. Julkistuksen tavoitteena on lisätä alan läpinäkyvyyttä luottamuksen ja avoimuuden kasvattamiseksi.

Suuri osa terveydenhuollon ammattilaisten ja organisaatioiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä Novo Nordiskilla liittyy diabeteksen hoidon koulutukseen, joko kotimaassa tai kongresseissa ulkomailla. Lääkeyritykset mahdollistavat koulutustilaisuuksien ja tutkimusyhteistyön kautta lääkäreiden ja hoitajien ammattitaidon kehittämisen sekä sitä kautta potilaiden pääsyn uusimpien lääkeinnovaatioiden pariin. Sekä potilas, terveydenhuolto että yhteiskunta hyötyvät yhteistyöstä.

Novo Nordiskilta taloudellista korvausta vuonna 2016 saaneiden lääkäreiden määrä laski hieman edellisvuoteen verrattuna 2015 (527:stä 313:een). Sen sijaan julkistamiselle suostumuksensa antaneiden lääkäreiden määrä nousi 71 %:sta jopa 80 %:iin.

 - Olemme erittäin tyytyväisiä julkistamiseen suostuneiden osuuden kasvuun. Tämä on mielestämme osoitus paitsi lääkeyrityksen ja lääkäreiden välisestä luottamuksesta, myös lisääntyneestä luottamuksesta siihen, että yhteistyötietojen julkistaminen on hyvä asia, toteaa viestintäjohtaja Karoliina Vuopala Novo Nordiskilta.

- Me Novo Nordiskilla olemme sitoutuneet diabeteksen hyvän hoidon edistämiseen Suomessa. Diabetes on merkittävä kansansairaus, jonka hoitaminen vaatii sekä potilaalta että lääkäriltä paljon osaamista. Mahdollisuus edistää suomalaista lääkealan tutkimusta ja terveydenhuollon ammattilaisten osaamista diabeteksen hoidosta on meille osa vastuullista yritystoimintaa, Vuopala jatkaa.

 

Avainluvut 2016:

NN:ltä korvausta saaneiden terveydenhuollon ammattilaisten lukumäärä ja vastaanottama taloudellisten etuisuuksien yhteissumma

313 henkilöä

321 567 euroa (pl. kliiniset lääketutkimukset)

Julkistamisluvan antaneet

250 hlöä (80 %)

Julkistamisesta kieltäytyneet

45 hlöä (14 %)

Julkistamislupaan vastaamatta jättäneet

18 (6 %)

NN:ltä korvausta saaneiden terveydenhuollon organisaatioiden lukumäärä ja vastaanottama taloudellisten etuisuuksien yhteissumma

27 organisaatiota

94 873 euroa

NN:ltä korvausta saaneiden terveydenhuollon ammattilaisten ja organisaatioiden vastaanottama kokonaissumma

SUMMA: 416 440 euroa

Raportti on kokonaisuudessaan luettavissa verkkosivuillamme osoitteessa:

http://www.novonordisk.fi/vastuullinenyritystoiminta/sidosryhmayhteistyo/taloudellinenyhteistyo.html

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Novo Nordisk Farma Oy
Novo Nordisk Farma Oy
Bertel Jungin aukio 5
02600 ESPOO

020 762 5300http://www.novonordisk.fi

Novo Nordisk on globaali lääkealan yritys, jolla on yli 90 vuoden kokemus edelläkävijänä diabeteshoidon kehittämisessä. Tämän työn kautta yrityksellä on kokemusta ja osaamista, jota se hyödyntää myös muiden vakavien pitkäaikaissairauksien, kuten hemofilian, kasvuhäiriöiden ja lihavuuden voittamiseksi. Novo Nordiskilla on yli 41 000 työntekijää 75 eri maassa, ja sen tuotteita markkinoidaan yli 180 maassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tanskassa.

Lisätietoa on luettavissa: www.novonordisk.fi ja www.novonordisk.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Novo Nordisk Farma Oy

Suomen Novo Nordisk aloittaa matkustamisesta aiheutuvien CO₂-päästöjen kompensoinnin yhdessä Taimiteon kanssa osana kunnianhimoista ympäristöstrategiaansa20.11.2019 09:00:00 EETTiedote

Espoo, 20.11.2019 – Novo Nordiskin globaalin ympäristöstrategian, Circular for Zeron, tavoitteena on pienentää yhtiön hiilidioksidipäästöt nollaan kaikissa toiminnoissa vuoteen 2030 mennessä. Suomessa toimiva Novo Nordisk Farma Oy aloittaa työntekijöidensä ja asiakkaidensa matkustamisesta aiheutuvien hiilidioksidipäästöjen kompensoinnin yhdessä 4H-liiton Taimiteon kanssa. Tämä tapahtuu istuttamalla uutta metsää, eli luomalla hiilinieluja Suomeen.

Fiasp® hyväksytty Euroopassa diabeteksen hoitoon nuorille ja yli 1-vuotiaille lapsille29.8.2019 10:24:26 EESTTiedote

Bagsværd, Tanska, 22.8.2019 – Novo Nordisk ilmoitti tänään, että Euroopan komissio on hyväksynyt Fiasp®-valmisteen (pikavaikutteinen aspartinsuliini) käyttöaiheen laajentamisen nuorten ja 1-vuotiaiden ja sitä vanhempien lasten diabeteksen hoitoon. Tämä täydentää aiempaa käyttöaihetta, joka kattoi ainoastaan aikuiset. Lapsille ja nuorille Fiasp® suositellaan annettavaksi ennen ateriaa (0–2 minuuttia ennen aterian aloittamista). Fiasp® voidaan antaa myös enintään 20 minuuttia aterian aloittamisen jälkeen (aterianjälkeinen annostelu) tilanteissa, joissa nautittavan ruuan määrä on epävarma. Jos Fiasp® annetaan ilta-aterian jälkeen, yöaikaisen hypoglykemian (matala verensokeri) välttämiseksi suositellaan verensokeritasapainon tarkkaa seurantaa1. --- Viite: 1 Fiasp® valmisteyhteenveto. Päivitetty viimeksi: 07/2019

Jaakko Linna Novo Nordisk Farma Oy:n toimitusjohtajaksi6.4.2018 09:00:00 EESTTiedote

Novo Nordisk Farma Oy:n uutena toimitusjohtajana on 2. huhtikuuta 2018 aloittanut kauppatieteiden maisteri Jaakko Linna. Linna tulee Novo Nordiskille lääkeyritys Takedalta, jonka Balkanin toimintoja hän on johtanut viimeiset kolme vuotta Ateenassa. Aikaisemmin Jaakko Linna on toiminut mm. Takedan ja Leiraksen Suomen toimitusjohtajana. Lääketeollisuuden lisäksi Jaakko Linnalla on kokemusta talousjohdon tehtävistä useilta eri toimialoilta. Olen erittäin innostunut uudesta tehtävästäni Novo Nordiskilla. Olen useamman vuoden ajan seurannut läheltä terveydenhuoltoa maassa, jossa potilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten tilanne on erittäin vaikea. Suomessa meillä on hyvä, toimiva järjestelmä ja suhtaudun hyvin optimistisesti mahdollisuuksiin kehittää sitä entistä paremmaksi yhteistyössä muiden terveysalan toimijoiden kanssa, Jaakko Linna tiivistää uuteen tehtäväänsä liittyviä tunnelmia. Novo Nordisk on maailman johtava diabeteslääkkeiden kehittäjä ja markkinoija. Lisäksi Novo Nordisk pa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme