HUS

Suurin osa vanhenemassa olleista koronavirusrokotteista saatiin käytettyä

Jaa

Vanhenemassa olleista 15 000 koronavirusrokotteesta saatiin käytettyä noin 13 000 immuunipuutteisten henkilöiden ja sote-työntekijöiden kolmansiin rokotuksiin.

HUS tiedotti viime viikon perjantaina, että Uudellamaalla käynnistetään kolmansien koronavirusrokotusten antaminen välittömästi, jotta vanhenemassa oleva rokote-erä saadaan hyödynnettyä.

”On hienoa, että suurin osa rokotteista saatiin hyödynnettyä, vaikka aikaa rokotusten organisointiin ja toteutukseen oli vain muutamia päiviä. Tämä on HUSin ja kuntien hienon yhteistyön tulosta. Lämmin kiitos myös kaikille lyhyellä varoitusajalla rokotteen ottaneille”, sanoo vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä HUSista.

Rokotteiden saatavuus Uudellamaalla on edelleen hyvä. ”Kolmansien rokotteiden antamista voidaan jatkaa kunnissa ja HUSissa valtakunnallisten linjausten mukaisesti ilman että ensimmäisten tai toisten rokotusten antaminen hidastuu”, toteaa toimialajohtaja Kerstin Carlsson HUS Apteekista.

Lisätietoja medialle:
HUSin mediapalvelun yhteystiedot

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme