Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Suursuon sairaalan koronaepidemia on ohi

Jaa

Suursuon sairaalassa todettiin kevään aikana koronavirustartunta 42 työntekijällä ja 32 potilaalla. Viimeiset työntekijöiden ja potilaiden eristykset purettiin kesäkuun alussa.

Sairastuneista potilaista suurin osa sai koronavirustartunnan todennäköisesti sairaalassa. Sairastuneista 16 menehtyi. Moni heistä sairasti vaikean sairauden loppuvaihetta. Tartuntoja todettiin viidellä osastolla.

”Potilaiden osalta tiedämme, että osa sairastuneista sai tartunnan jo ennen sairaalaan tuloa. He ovat saaneet tartuntoja useista eri lähteistä”, epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi kertoo.

Tartunnan saaneista työntekijäistä valtaosa oli hoitajia. Tartuntoja todettiin myös muilla työntekijöillä.

”Henkilöstön tartuntojen lähdettä ei suurimmassa osassa tapauksista pystytty varmuudella jäljittämään. Tartunnan lähteet ovat olleet moninaisia”, Isosomppi jatkaa.

Epidemia saatiin kuriin testaamalla ja tehostamalla suojautumista

Epidemian hillitsemiseksi työntekijöitä testattiin laajasti. Seulonnassa koronavirustestejä otettiin yhteensä 122. Tartuntoja löytyi 12 työntekijältä.

Suursuon sairaalassa on noudatettu THL:n ja HUSin koronaviruspandemian suojautumisohjeita. Suojautumista tehostettiin entisestään sairaalan epidemian alettua. Kaikkien, myös oireettomien potilaiden hoidossa ja henkilökunnan välisissä kontakteissa otettiin käyttöön kirurginen suu-nenäsuojain. Niillä osastoilla, joilla todettiin koronavirustartuntoja, otettiin lisäksi käyttöön pisara- ja kosketusvarotoimenpiteet.

”Epidemiatilanteessa aikaisin toteutetut laajat henkilöstön seulonnat ja suojaustason nostaminen olivat keskeisiä toimia, joilla epidemia saatiin hallintaan”, Isosomppi korostaa.


Lisätietoja antaa:
Sanna Isosomppi, epidemologisen toiminnan ylilääkäri p. 050 5729550

Suursuon sairaalassa on 8 vuodeosastoa ja 200 potilaspaikka. Sairaalassa on saatto- ja palliatiivisen hoidon, akuutin geriatrisen hoidon, kuntoutuksen ja päihdepotilaiden osastot.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme