Espoon kaupunki - Esbo stad

Suvelan kappeli voittajaksi Vuoden 2017 esteetön teko -kilpailussa

Jaa

Espoon vammaisneuvosto on valinnut Vuoden 2017 esteetön teko -kilpailun voittajaksi Suvelan kappelin. Suvelan kappeli on Espoon seurakuntayhtymän uusi, esteetön ja moderni kappeli keskellä Suvelaa.

Suvelan kappeli. Kuvaaja: Mirja Aukee-Peiponen
Suvelan kappeli. Kuvaaja: Mirja Aukee-Peiponen

Kunniamaininnan saivat Kino Tapiola, Kauppakeskus Sello ja Espoon vammaispalvelujen kuljetuspalvelu.

Esteetön teko -kilpailussa etsittiin nyt neljättä kertaa espoolaista palvelua, yritystä, yhteisöä, toteutettua ideaa, henkilöä, rakennusratkaisua tai toimintaa, joka on tuonut palvelut kaikkien saataville, ja tehnyt liikkumisesta tai asioinnista helppoa meille kaikille. Kilpailuehdokkaita oli yhteensä 14.

Palkinnot jakoi kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä 25.8. Espoo-päivän juhlatilaisuudessa.

Lämpimät onnittelut palkituille!

Palkitut ehdotukset perusteluineen:

Yritykset ja yhteisöt -sarja

Voittaja: Suvelan kappeli

Suvelan kappeli on Espoon seurakuntayhtymänuusi, esteetön ja moderni kappeli keskellä Suvelaa. Se on helposti saavutettavissa myös julkisilla kulkuvälineillä. Suunnittelussa ja rakentamisessa on huomioitu esteettömyyden vaatimukset. Käyttäjille tarkoitetut tilat ja toiminnot ovat kaikki samassa tasossa.Kappelin aulasta pääsee helposti ja esteettömästi nuorisotiloihin ja kaupungin asukaspuistotiloihin. Kappelin toiminnoissa on huomioitu myös asenteellinen esteettömyys. Henkilökunta on avuliasta ja valveutunut esteettömyyteen sekä saavutettavuuteen liittyvissä asioissa.

Kunniamaininta: Kino Tapiola

Kino Tapiolan elokuvateatteri on yhteistyössä Espoon Autismi- ja Asperger -yhdistyksen kanssa järjestänyt autismiystävällisiä elokuvanäytöksiä. Autismiystävällisessä näytöksessä elokuvat esitetään tavallista maltillisemmalla äänenvoimakkuudella eikä salia pimennetä täysin. Katsomossa saa liikehtiä ja eläytyä. Näytös sopii kaikille lapsille, joita kovat äänet ja elokuvateatterin pimeys saattavat jännittää.

Kunniamaininta: Kauppakeskus Sello

Kauppakeskus Sellon tiloissa järjestetään monipuolista toimintaa, kuten kauppakeskuskävelyjä. Sellossa voi asioida muun muassa yhteispalvelupisteessä, kaupunginkirjastossa ja seurakunnan lasten kappeli Arkissa. Kauppakeskuksen kosketusnäyttötauluista on helppo hahmottaa kauppakeskuksen eri toimintojen sijainnit, ja niissä on esteettömän reitin hakutoiminto.

Kaupunki -sarja

Kunniamaininta: Espoon vammaispalveluiden kuljetuspalvelu

Kuljetuspalvelu on ystävällistä, esteetöntä, nopeaa ja joustavaa. Kuljettajien ammattitaitoon voi luottaa ja siihen, että pääsee perille luotettavasti ja ajoissa. Kalusto on hyväkuntoista ja näkövammaisen on helppoa ja turvallista astua auton kyytiin. Erityistä kiitosta ansaitsee se, ettei yksilökyydeistä ole luovuttu. Yksilökuljetukset mahdollistavat arjen sujuvuuden ja henkilökohtaiset aikataulut.

 

Yhteyshenkilöt

Vammaisasiamies Sirkku Kiviniitty, p. 050 344 5190 tai sirkku.kiviniitty@espoo.fi

Kuvat

Suvelan kappeli. Kuvaaja: Mirja Aukee-Peiponen
Suvelan kappeli. Kuvaaja: Mirja Aukee-Peiponen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esboborna berättade aktivt om sina önskemål för stadens framtid4.3.2021 17:33:43 EETTiedote

I fjol höstas utfördes flera enkäter under rubriken Mitt Esbo. Med hjälp av dem samlade staden in information om vad invånarna tänker om Esbo – vad som är bra och vad staden borde satsa på i framtiden. Enkäterna samlade in över 10 000 svar och speciellt aktivt svarade unga skolelever och studerande. Svaren utnyttjas för att uppdatera stadens strategi, Berättelsen om Esbo, och för att utveckla stadsmiljön.

Espoolaiset kertoivat ahkerasti toiveitaan kaupungin tulevaisuudesta4.3.2021 17:33:00 EETTiedote

Viime syksynä toteutetuilla Mun Espoo -kyselyillä kerättiin asukkaiden ajatuksia Espoosta: mitkä asiat ovat hyvin ja mihin tulisi panostaa tulevaisuudessa. Kyselyt keräsivät yhteensä yli 10 000 vastausta ja erityisesti nuoret koululaiset ja opiskelijat ovat päässeet laajasti kertomaan ajatuksistaan. Vastauksia hyödynnetään kaupungin strategian, Espoo-tarinan, päivityksessä ja kaupunkiympäristön kehittämisessä.

Yrittäjien ja yritysten tapahtumat kokoava kalenteri saa jatkoa 3.3.2021 08:43:07 EETTiedote

Espoossa on testattu uutta digitaalista tapahtumakalenteria, joka kokoaa yhteen yrityksille, yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville suunnattujen tapahtumien ja koulutusten tiedot. Kokeilu on onnistunut niin hyvin, että kalenterin käyttö jatkuu ainakin kesäkuun 2021 loppuun saakka. Tavoitteena on, että laajenee pysyväksi, koko pääkaupunkiseudun yrittäjätapahtumat kattavaksi kalenteriksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme