Asuntosäätiö

Suvelan uudiskortteleille HURRAA! -palkinto

Jaa
Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunta palkitsi perjantaina 10.2. Suvelassa sijaitsevan Kirstinharjun uudiskorttelit HURRAA! -palkinnolla yhdessä ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen kanssa. Tunnustus myönnetään erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutetulle rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle, ja se jaettiin nyt yhdeksännen kerran.

Suvelassa sijaitsevaa Kirstinharjun kahta uudiskorttelia voi hyvällä syyllä nimittää Espoon uusimmaksi väripilkuksi, sillä sen erikorkuiset harjakattoiset asuinkerrostalot ilahduttavat erityisesti rohkeilla väreillään ja siten lähialueesta erottuvalla ilmeellään.

Syksyllä 2022 valmistuneiden kortteleiden uudistaminen alkoi syksyllä 2017, kun Suvelan Onni -nimeä kantanut kaavahanke vahvistettiin. Kirstinharjuun 1970-luvun alussa rakennettu neljän vuokra-asuntokerrostalon kortteli purettiin vaiheittain ja rakennustyöt aloitettiin loppuvuodesta 2020.

Vanhojen lamellitalojen tilalle rakennettiin 14 pistetaloa, ja samalla asumismuotojen kirjo monipuolistui. Asuntosäätiö rakennutti toiseen kortteliin 68 asumisoikeusasuntoa ja samaan kortteliin valmistui myös Espoon Asuntojen 215 vuokra-asuntoa sekä NAL Asuntojen 59 nuorisoasuntoa. Toiseen kortteliin valmistui Avaran 179 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa.

”Asuntosäätiöllä on ollut ilo olla mukana kehittämässä Suvelan Kirstinharjua. Asuinalue uudistui viihtyisäksi ja monipuolisemmaksi. Tavoitteenamme on tarjota asukkaillemme kohtuuhintaisia ja kestäviä koteja, mutta myös yhteisöllisyyttä. Tämä toteutuu erinomaisesti Kirstinharjun uudiskorttelissa, jossa asukkaat tapaavat yhteisellä piha-alueella ja oleskeluterassilla”, kertoo Asuntosäätiön rakennuttamisjohtaja Turkka Keravuori.

”Kirstinharjun kortteli on Espoon Asunnoille paitsi laajuudeltaan, myös investointiarvoltaan suurin kiinteistökehitysprojekti tähän mennessä. Vastasimme ennen uudiskohteiden rakentamista alueen kehittämisestä rakentamiskelpoiseksi eli uudiskortteleiden vaiheistussuunnitelmasta, vanhojen rakennusten purusta ja uusien rakentamiskelpoisten tonttien muodostuksesta”, kertoo Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.

”Suvelassa yhdistyvät loistavasti laadukkaan asumisen edellytykset nuorille. Julkinen liikenne toimii hyvin, ja olemassa oleva palveluverkosto mahdollistaa sujuvan arjen Kirstinharjun huipulla. On ollut ilo olla mukana kehittämässä aluetta asukkaille", toteaa NAL Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Samuli Killström.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asuntosäätiö, rakennuttamisjohtaja Turkka Keravuori, p. 020 161 2272
Espoon Asunnot Oy, rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä, p. 040 533 0021
NAL Asunnot Oy, toimitusjohtaja Samuli Killström, p. 050 420 3964


Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy, Veikko Mäkipaja, puh. 050 0505 863
Arkkitehdit Ingervo Consulting Oy, Jorma Ingervo, puh. 050 64033

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Asuntosäätiö
Asuntosäätiö
Tuulikuja 2
02100 Espoo

020 161 2400http://www.asuntosaatio.fi

Asuntosäätiö on yksi suurimpia suomalaisia asuinkiinteistöjen omistajia Suomessa. Tarjoamme lähes 18 000 kotia 32 paikkakunnalla; asokoteja, vuokrakoteja ja omistuskoteja. Vuosittain käynnistämme noin 400 uuden asunnon tuotannon. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli lähes 200 miljoonaa euroa. Kaiken toimintamme ytimessä ovat vastuullisuus ja yleishyödyllisyys: emme tavoittele välitöntä voittoa tai taloudellista etua.

asuntosaatio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntosäätiö

Asumisoikeusasioiden ensimmäinen neuvottelukunta järjestyi – Asuntosäätiön Jari Riskilä neuvottelukunnan puheenjohtajaksi21.4.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Jari Riskilä on valittu Suomen ensimmäisen asumisoikeusasioiden neuvottelukunnan puheenjohtajaksi. Toimintansa juuri aloittaneen neuvottelukunnan tehtävänä on seurata asumisoikeusjärjestelmän toimintaa, tehdä aloitteita ja antaa lausuntoja sekä muulla tavoin kehittää asumisoikeusasumista koskevia asioita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme