Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Suvilahden tapahtuma-alueesta kehitetään ympärivuotista

Jaa

Kaupunki haluaa kehittää tapahtumatoimijoiden ja elämysteollisuuden toimintaedellytyksiä Helsingissä. Osana tätä etenee Suvilahden alueen kehittäminen monipuoliseksi ja ympärivuotiseksi tapahtuma-alueeksi. Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään kehittämisvarauksen myöntämistä Leonkadun ja Koksikadun kulmassa olevalle alueelle.

Arkkitehtuurikilpailun suunnittelualue Suvilahdessa.
Arkkitehtuurikilpailun suunnittelualue Suvilahdessa.

”Kaupungin strategian mukaisesti Suvilahden kehittämistä on edistetty määrätietoisesti. Koronakriisin seurauksena kaupunki haluaa myös entisestään edistää luovien alojen ja tapahtumatoimijoiden mahdollisuutta menestyä. Suvilahden tapahtumallisuuden monipuolinen kehittäminen on yksi osa tätä kokonaisuutta”, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Helsinki päätti kolme viikkoa sitten jatkaa neuvotteluja Leonkadun ja Koksikadun kulmassa olevan alueen kehittämisestä Suvilahti Event Hub -ehdotuksen pohjalta. Neuvottelujen perusteella kehittämisvarauksen myöntämistä käsitellään kaupunkiympäristölautakunnassa 9. kesäkuuta 2020. Varaus koskee vain kyseistä aluetta, ja suunnitelman toteutuessa Suvilahden muun alueen jo vakiintuneet käyttötavat ja käynnissä olevat muut suunnitelmat muodostavat kokonaisuuden. Kehittämisvarauksen aikana järjestetään arkkitehtuurikilpailu tulevasta rakennuksesta. Hankkeen alustava toteutusaikataulu on 2022–2025.

”Alueen luonne ja rakennusperintö on ainutlaatuista ja arvokasta. On tärkeää, että tuleva rakennus kunnioittaa alueen urbaania henkeä. Arkkitehtuurikilpailu antaa myös mahdollisuuden tutkia toimintojen sijoittumista niin, että alueen mahdollisimman monimuotoinen käyttö säilyy. Suvilahti Event Hub -suunnitelma antoi suunnitteluun hyvät eväät”, sanoo kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Suvilahti Event Hub on älykäs viihdealan tapahtumakeskus, joka tuo mahdollisuuden ympärivuotiseen tapahtumatarjontaan ja tapahtumia tukevan infran ja palvelujen synnyttämiseen. Suvilahden alueelle on tarkoitus tulevaisuudessa tuottaa paljon erilaisia tapahtumia ja kulttuuripalveluja monenlaisille kohderyhmille muun muassa festivaaleista ja kaupunkitapahtumista tv-, elokuva- ja pelialan tuotantoihin sekä pienempiin messuihin ja konferensseihin asti. Suunnitteilla olevien monikäyttöisten sisätapahtumatilojen tarkoitus on nostaa entisestään Suvilahden tapahtumatarjonnan monipuolisuutta, ympärivuotisuutta ja ulkotapahtumien mahdollisuuksia.

”Suvilahti Event Hub kumpuaa intohimosta ja maailmanluokan lähestymisestä koko viihde- ja tapahtumatoimialojen kehittämiseen. Työryhmässä on mukana monipuolisesti tapahtuma-alan osaamista sekä hankekehityksen, rakennuttamisen, rakentamistalouden ja -rahoituksen ammattilaisia. Olemme sitoutuneet tekemään parhaamme Suvilahden kehittymisen eteen yhdessä alan toimijoiden ja alueen nykyisten ja tulevien käyttäjien kanssa”, sanoo Suvilahti Event Hubin Mikko Leppilampi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia, projektinjohtaja Hannu Asikainen, hannu.asikainen@hel.fi, puh. 050 539 6189

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala, johtava tonttiasiamies Ilkka Aaltonen, ilkka.aaltonen@hel.fi

Suvilahti Event Hub, Hannu Lokka, hannu.lokka@realidea.fi, puh. 040 045 4342

Kuvat

Arkkitehtuurikilpailun suunnittelualue Suvilahdessa.
Arkkitehtuurikilpailun suunnittelualue Suvilahdessa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Sinilevätilanne rauhallinen Helsingin uimarannoilla ja ulompana merellä10.7.2020 14:01:07 EESTTiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla itäisen Helsingin suurilta uimarannoilta. Marjaniemen, Rastilan sekä Iso Kallahden rantojen veden mikrobiologinen laatu oli heikentynyt vedessä havaittujen bakteerien vuoksi, ja rannoilta otettiin uusintanäytteet. Marjaniemen uusintanäyte oli hyvänlaatuinen. Rastilan ja Iso Kallahden uusintanäytteet valmistuvat ensi viikon alussa. Kohonneet bakteeripitoisuudet johtuvat todennäköisesti viime aikojen runsaista sateista, jotka ovat huuhtoneet epäpuhtauksia maalta uimaveteen. Viimeisimmät tutkimustulokset ovat näkyvillä rantojen ilmoitustauluilla.

Uimavesien bakteeripitoisuudet paikoitellen koholla – sinilevät vähentyneet merialueilla3.7.2020 14:32:28 EESTTiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla itäisen Helsingin pieniltä uimarannoilta sekä saarten uimarannoilta. Viime aikojen runsaat sateet ovat huuhtoneet epäpuhtauksia maanpinnalta uimaveteen. Tämä on todennäköinen syy siihen, että Suomenlinnan ja Uunisaaren rannoilla bakteeripitoisuudet olivat koholla. Näiltä rannoilta on otettu uusintanäytteet, joiden tulokset valmistuvat ensi viikolla. Muiden rantojen tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä. Viimeisimmät tutkimustulokset ovat näkyvillä rantojen ilmoitustauluilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme