Vaasan kaupunki - Vasa stad

Svara på enkäten och påverka jämställdheten och likabehandlingen i Vasa stads service

Dela

För första gången utreder vi genom en enkät invånarnas erfarenheter om hur jämställdhet och likabehandling förverkligas inom stadens service. De uppgifter vi får från svaren använder vi för att bereda jämställdhets- och likabehandlingsplanen samt för att utveckla vår service.

- Vårt mål är att en invånare i Vasa stad kan få lika bra och fungerande service oberoende av kön, könsidentitet eller uttryckande av kön samt oberoende av ålder, språk, sjukdom/skada, etnisk bakgrund, funktionsförmåga eller annan faktor som berör personen. För oss är det viktigt att få respons, ifall du i vår service bemött diskriminering eller osakligt bemötande. Även kännedom om vad som fungerar bra är värdefulla uppgifter. Vi behöver användarupplevelser om servicen för att bättre kunna identifiera utvecklingsbehoven och –objekten, säger utvecklingsplanerare Marjo Hannu-Jama.

Inom servicen innebär jämställdhet och likabehandling likvärdigt bemötande, gott bemötande och god service, där människan med sina behov beaktas individuellt. Detta förverkligas bl.a. då var och en som sig själv kan använda stadens service och röra sig i offentliga utrymmen, i kollektivtrafiken eller på gatorna utan rädsla för att bli ett föremål för osakligt eller kränkande beteende.

- Vi önskar att de som svarar utvärderar hur vi lyckats i denna serviceuppgift och vad som ännu kan förbättras. Serviceanvändarna är de bästa sakkunniga och därför är deras uppfattningar viktiga. Hoppeligen får vi rikligt med svar, uppmuntrar Hannu-Jama.

Enkäten kan besvaras fram till 11.4.2021 på adressen www.vaasa.fi/jamstalldhet


Enkäten kan även besvaras på pappersblankett. Enkäten finns att fås och kan returneras till Medborgarinfon och Welcome Office (Biblioteksgatan 13), Lillkyro samservicepunkt (Lillkyrovägen 11) samt vid Äldrerådets förslagslådor.

Förslagslådorna finns placerade i Seniorcentrets enheter i Bergcentret (Berggatan 2-4), Dammbrunnen (Dammbrunnsvägen 4), pensionärernas aktivitetscenter (Formansgatan 14), Variska och Sunnanvik bibliotek samt Träffpunkten Huudi (öppnas igen fr.o.m. 30.3).

Kontakter

Marjo Hannu-Jama
Utvecklingsplanerare
tfn 040 136 5972
marjo.hannu-jama@vasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum