Vaasan kaupunki - Vasa stad

Svara på invånarenkäten om Villavägens cykelväg

Dela

Vasa stad har inlett planeringen av Villavägens gatusaneringsprojekt. Meningen är att Villavägen ändras till en lugn cykelgata, där man tryggt och smidigt kan gå och cykla, vilket prioriteras.

Cykelgatan är en blandtrafikled, där bilarna måste anpassa körhastigheten till cykeltrafikens villkor och ge cyklisterna fri passage. Det är tillåtet att parkera endast på de ställen som har märkts ut som parkeringsplatser.

En trottoar anläggs för fotgängare. Villavägen är en del av cykelleden mellan Gerby och centrum, till vilken den planerade  Metviksstrandens cykelbana kommer att anslutas. För byggande av Villagatans cykelgata och Metviksstrandens cykelbana har statligt understöd erhållits.

Vi önskar nu att invånarna i området ger respons om Villavägens översiktsplan. Responsen samlas in med en enkät som är i kartformat och som sedan kommer att utnyttjas i gatuplaneringen. Själva byggandet sker år 2022 och i samband med det anläggs dagvattenavlopp på de sträckor där de ännu inte finns. På samma gång anläggs vidare dagvattenanslutningar till de tomter som saknar anslutning.

Du kan svara på enkäten på adressen: https://new.maptionnaire.com/q/22jh4pl3jur9

På enkäten kan man svara 10.6-23.6. Enkäten görs av WSP Finland Oy i samarbete med Vasa stad.

Kontakter

Planeringsingenjör Juho Kriikkula, juho.kriikkula@vaasa.fi, 0408441630

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum