Svea

Svealle myönnetty turvallisen maksamisen Safe Pay -sertifikaatti

Jaa
Svean laskulle ja erämaksulle on myönnetty turvallisesta maksamisesta kertova Safe Pay -sertifikaatti. Sertifikaatti on osoitus siitä, että Svean laskulla ja erämaksulla voi maksaa verkkokaupassa huoletta. Sertifikaatin myöntäjänä toimii itsenäinen ja puolueeton teknologiayhtiö Qvik Oy.

Qvikin maksuasiantuntija Mikko Vahter kertoo, että sertifikaatti on saanut alkunsa viime vuonna laajasti uutisoidun, Vastaamon tietomurron innoittamana. Verkko-ostosten maksamista laskulla tai erämaksulla ei ole riittävästi säännelty, minkä vuoksi Qvikillä haluttiin kehittää työkalu maksutavan turvallisuutta parantamaan. Syntyi Safe Pay -sertifikaatti, joka on maailman ensimmäinen kuluttajien laskulla maksamisen turvallisuudesta kertova sertifikaatti. 

“Safe Pay -sertifikaatti kertoo kuluttajalle, että hänen valitsemansa maksutapa on turvallinen. Lisäksi sertifikaatti osoittaa, että maksupalveluntarjoaja on tehnyt riittävät toimenpiteet väärinkäytösten estämiseksi palvelussaan”, Vahter sanoo. 

Safe Pay -sertifioinnin keskeisessä asemassa on maksupalvelun turvallisuus etenkin tietojenkäsittelyn sekä järjestelmien ja prosessien osalta. Sertifiointiprosessissa tarkastellaan muun muassa ostoksen tekemiseen vaadittavia tietoja, asiakkaan vahvaa tunnistamista sekä palveluntarjoajan tietoturvaosaamista. Svealle myönnetty sertifikaatti kertoo, että asiakastietoja käsitellään turvallisesti ja henkilöstön tietoturvaosaamista kehitetään jatkuvasti. 

Safe Pay -sertifikaatista hyötyvät paitsi kuluttajat myös verkkokauppiaat. Valitsemalla sertifioidun maksupalvelun kauppias tietää palveluntarjoajan tietoturvan olevan ajan tasalla, ja että tämä työskentelee aktiivisesti väärinkäytöksiä torjuakseen. Koska turvallisuus on keskeisessä asemassa verkko-ostamisessa, valitsee kuluttaja suuremmalla todennäköisyydellä turvalliseksi kokemansa verkkokaupan. 

Verkkokaupan suosion kasvu on lisännyt myös laskulla ja erämaksulla maksamista. Svean keräämä maksudata näyttää, että maksutavakseen laskun, yrityslaskun tai erämaksun valinneet ovat tänä vuonna käyttäneet yli 50 % enemmän rahaa ostoksiinsa kuin edellisvuonna. 

Kaupankäynnin siirryttyä yhä enemmän verkkoon ovat asiakkaan vahva tunnistaminen sekä tietojen asianmukainen käsittely tärkeässä roolissa. 


“Identiteettivarkauksien ja muiden väärinkäytösten tunnistaminen ja torjuminen on koko ajan tärkeämpää sekä iso osa jokapäiväistä työtämme ja kehitystämme. Haluamme, että kun asiakas valitsee Svean maksutavan hän tietää, että maksaminen on turvallista, ja että hänen tietojaan käsitellään sääntelyn mukaisesti”, kertoo Svean maksupalveluiden palvelupäällikkö Henna Valtanen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Palvelupäällikko Henna Valtanen
henna.valtanen@svea.fi
+358 50 371 2840

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Svea
Svea
Mechelininkatu 1a
00180 Helsinki

+358 9 4242 300https://www.svea.com/fi/fi/start/

Svea tarjoaa maksu- ja rahoitusratkaisuja yrityksille ja yksityisille, sekä perintä- ja taloushallinnon palveluita yrityksille. Suomessa Svea on toiminut jo vuodesta 2002, työllistäen nykyisin yli 200 henkeä. Svean toiminta Suomessa koostuu neljästä yrityksestä: rahoitusyhtiö Svea Ekonomi AB (publ.), Filial i Finlandista, perintätoimija Svea Perintä Oy:stä sekä maksujen välitykseen liittyviä palveluita tarjoavista Svea Payments Oy:stä ja Svea Development Oy:stä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Svea

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme