Hyvinkään kaupunki

Sveitsin Uimalan laajennuksen työmaa etenee - maauimala aukeaa kesäksi

Jaa

Hyvinkään Sveitsin uimalaan asennetaan parhaillaan uutta teräsallasta, joka on viimeinen suuri työvaihe uimalan työmaalla. Myös pihatyöt ovat päässeet käyntiin. Ulkouimala on tarkoitus avata kesäkäyttöön, sisäuimala otetaan käyttöön vasta koko rakentamishankkeen valmistuttua myöhemmin tänä vuonna.

Hyvinkään kaupunki tiedottaa
17.4.2021
julkaisuvapaa heti

Sveitsin Uimalan laajennuksen työmaa etenee - maauimala aukeaa kesäksi

Hyvinkään Sveitsin uimalaan asennetaan parhaillaan uutta teräsallasta, joka on viimeinen suuri työvaihe uimalan työmaalla. Myös pihatyöt ovat päässeet käyntiin. Ulkouimala on tarkoitus avata kesäkäyttöön, sisäuimala otetaan käyttöön vasta koko rakentamishankkeen valmistuttua myöhemmin tänä vuonna.

- Rakennuksen ulkoverhous saatiin valmiiksi alkuvuodesta. Tämän jälkeen siirryttiinsisävalmistustöihin ja nyt on käynnistetty teräsaltaan asentaminen, sanoo rakennustöiden valvoja Jyrki Kauppinen.

Uimalan laajennukseen tulee vanhasta uimalasta poiketen teräsallas betonialtaan sijaan. Allasasennus on viimeinen suuri työvaihe sisätiloissa. Altaan asennuksen jälkeen vuorossa ovat laatoitus- ja viimeistelytyöt sekä talotekniikka-asennukset. Vastaanottovaiheessa tehdään tarvittavat toimintakokeet järjestelmien testaamiseksi.

- Uimalan laajennukseen tulee muun muassa kehittynyt kuormitusohjattu vedenkäsittelyjärjestelmä joka säästää energiaa ja kemikaaleja, kertoo kiinteistöjohtaja Antti Nikkanen.

Maauimala ja piha-alueet käytössä kesällä

Kevään tultua myös pihatyöt on saatu käyntiin. Tässä vaiheessa piha-alueet palautetaan asfaltti- ja nurmipinnoitteelle.

- Laajemmat pihan perusparannustyöt toteutetaan vanhan uimalan perusparannuksen yhteydessä tulevaisuudessa. Työmaatoiminta jatkuu arviolta kesän loppuun saakka. Sisäuimala pysyy suljettuna rakentamishankkeen päättymiseen saakka, sanoo Nikkanen.

Ulkouimala on tarkoitus avata kesäkäyttöön. Käyttäjien turvallisuudesta huolehditaan työmaa-alueen tarkalla aitaamisella ja työreittien selkeällä merkitsemisellä.

- Ulkoalueiden ja -altaiden osalta kesään valmistelevat työt on käynnistetty, mikäli vesien täyttö onnistuu aikataulun mukaisesti, ulkouimala avataan lauantaina 5.6. Tavoitteena on uimahallin saunojen, kuntosalin ja kahvilatilan käyttömahdollisuus työmaasta riippumatta. Myös Hotel Sveitsi voi käyttää uimalan palveluita kesäaikaan, sanoo liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila.

- Kaupungin liikuntapalvelut järjestää kesän uimakoulu toiminnan. Uimaseurojen käyttöön on jaettu niiden toivomat ratavuorot. Uimaseurojen kesäleiri toiminnasta seurat tiedottavat itse myöhemmin.

Uimahallin sisätilat suljetaan toukokuussa, jolloin myös uimakoulut, koulujen uimaopetus sekä seuratoiminta tiloissa loppuu.

Lisätietoja

kiinteistöjohtaja Antti Nikkanen p. 040 661 3744

rakennustöiden valvoja Jyrki Kauppinen p, 040 825 0847

liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila p. 040 809 4386

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Koronarajoituksia puretaan Hyvinkäällä: Liikuntapaikat aukeavat rajoitetusti3.5.2021 15:07:11 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupunki purkaa koronarajoituksia kaupungin hallinnoimien liikuntapaikkojen osalta Keusoten ohjeiden mukaisesti. Ulkoliikuntatiloissa lapset ja alle 20-vuotiaat voivat jatkaa toimintaansa kuten aiemmin kevään aikana. Sisäliikuntatilat ovat käytettävissä ohjatussa liikuntatoiminnassa alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaan kokonaisturvallisuus huomioiden. Aikuisten ulkoliikunta vapautuu 3.5.2021 alkaen, edellyttäen että turvavälejä noudatetaan ja että toiminta on osa ohjattua ryhmätoimintaa.

Hyvinkään opetuslautakunta päätti oikaisuvaatimuksesta OKM:lle – Puutteita rahoituksessa tasapuolisten koulunkäyntimahdollisuuksien turvaamiseksi28.4.2021 09:22:24 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupungin opetuslautakunta päätti kokouksessaan 27.4.2021 oikaisuvaatimuksen tekemisestä opetus- ja kulttuuriministeriölle (OKM). Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Hyvinkään kaupungille valtion erityisavustusta esi- ja perusopetuksen tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin ja laadun kehittämiseen vuosille 2021-2022 yhteensä 272 221,00 euroa, mikä on merkittävä pudotus suhteessa aiemmin Hyvinkäälle myönnettyihin valtionosuuksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme