Svenska Eitrium förvärvar Ab Keymet Oy

Dela

Hela Ab Keymet Oy:s verksamhet har förvärvats av svenskägda bolaget Eitrium. Keymets verksamhet fortsätter som tidigare, bolagets VD Janne Vähäkangas fortsätter i Keymets styrelse.

Keymet är ett fantastiskt välskött och professionellt bolag, med en mycket kompetent och driven ledning. Man jobbar mot de mest krävande kunderna inom avancerade branscher såsom flygindustrin, vilket ställer de allra högsta krav på precision i tillverkningen och snäva toleranser. Vi har varit mycket imponerade sedan vi först inledde dialogen med bolaget. Vi ser nu fram mot att fortsätta på den inslagna banan och nå nya höjder med bolaget. Jag är också mycket glad över att säljarna har valt att återinvestera en del av köpeskillingen i Eitrium, och därmed har ett fortsatt ägarintresse och också blir med på vår fortsatta resa i Eitrium, säger Eitriums VD Per Brugge

Eitrum är ett modernt och handlingskraftigt bolag som investerar långsiktigt, deras affärsmodell och värderingar går hand i hand med Keymet. Det är av stor vikt för mig att personalen kan känna sig trygga med ägarbytet och att Keymet får fortsätta utvecklas i ett långsiktigt perspektiv, säger Keymets VD Janne Vähäkangas.

Keymet är ett metallföretag specialiserat på avancerade tunnplåts- och bearbetningskomponenter för flyg- och rymdindustrin, elektronikindustrin samt läkemedelsindustrin. Bolaget har 34 anställda och omsatte 4.4 ME 2021.

Eitrium affärsmodell går ut på att investera i stabila och lönsamma SME-bolag och driva dem vidare med ett långsiktigt perspektiv. Genom en decentraliserad affärsmodell ges företagen möjlighet att utvecklas på egna villkor, Keymet ingår nu i ett nätverk av motsvarande bolag som alla ägs av Eitrium.

Nyckelord

Kontakter

Keymet:
Janne Vähäkangas, Verkställande direktör
janne.vahakangas@keymet.fi, +358 44 242 6669

Eitrium:
Per Brugge, Verkställande direktör
per@eitrium.com, +46 70 214 43 16

Bilder

Länkar

Om

Ab Keymet Oy
Savukatu 10
68600 Pietarsaari

http://www.keymet.fi