Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Svenska nu kehottaa hallitusta viemään loppuun B1-ruotsin uudistuksen

Jaa

Svenska nu -verkosto on tyytyväinen, että uusi hallitus on päättänyt nopealla aikataululla tehdä ohjelman, joka vahvistaa toisen kotimaisen kielen oppimista koulussa.

Keskipitkän ruotsin varhentaminen 6. luokalle oli perusteltu päätös, mutta uudistus johti yläkoulun ruotsin tuntien vähentymiseen.

Svenska nu kehottaa hallitusta viemään loppuun B1-ruotsin uudistuksen siten, että 7-9 luokan ruotsinopetukseen lisätään vuosiviikkotunteja.

"Tämä on tarpeen, sillä peruskoulun ruotsinopetus luo pohjan jatko-opiskeluille ja elävälle kaksikielisyydelle Suomessa", sanovat Svenska nu -verkoston valtuuskunnan puheenjohtaja Paavo Lipponen ja ohjausryhmän puheenjohataja Gunvor Kronman. 

Lisätietoa Svenska nu:n projektipäällikkö Mikael Hiltuselta, mikael.hiltunen(at)hanaholmen.fi, puh. 040 620 6006 

www.svenskanu.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme