Swissport Finland Oy

Swissport Finlandille merkittävä jatkosopimus Finnairin kanssa – rahtipalveluyhteistyö jatkuu vuoden 2026 loppuun

Jaa

Swissport Finland Oy ja Finnair Cargo Oy ovat sopineet COOL Cargo -rahtipalveluita koskevan sopimuksen pidentämisestä vuoden 2026 loppuun asti. Aiempi sopimus oli voimassa maaliskuuhun 2024. Yhtiöiden sopima lisäaika sopimukseen tuo vakautta Swissport Finland Oy:n tulevaisuuden näkymiin.

– Jatkosopimus on yhtiölle merkittävä. Se vahvistaa jalansijaamme Helsinki-Vantaalla ja tarjoaa ennakoitavuutta pitkälle eteenpäin, kertoo Swissport Finlandin toimitusjohtaja Markus Vahtera.

Pitkittyneen koronapandemian myötä kaikki Helsinki-Vantaan lentoasemalla toimivat yritykset ovat joutuneet sopeuttamaan toimintaansa huomattavasti. Swissport Finlandin COOL Cargo -palvelujen kehittymiselle erityisen tärkeää on lentoliikenteen volyymikehitys Kiinaan ja muualle Aasiaan. Swissportin Finnairille tuottamat COOL Cargo palvelut pitävät sisällään vienti- ja tuontirahdin purun ja lastauksen, vastaanoton ja luovutuksen COOL-terminaalissa sekä rahdin kuljettamisen asematasolla Helsinki-Vantaan lentoasemalla. 

– Olemme läpi pandemian pyrkineet toimimaan luotettavasti, turvallisesti ja laadukkaasti kaikissa olosuhteissa. Henkilöstömme kovan työn ansiosta olemme onnistuneet lunastamaan asiakkaiden luottamuksen, josta osoituksena on myös nyt solmittu sopimus, Vahtera toteaa.

Useat Helsinki-Vantaalla toimivat lentoyhtiöt ovat palkinneet Swissportin rahtipalvelut ja maahuolintapalvelut erityisillä tunnustuksilla. Swissport Finland uskoo siihen, että se on jatkossakin merkittävä osa Helsinki-Vantaan lentoaseman toimivaa ja kilpailukykyistä ilmailuekosysteemiä.

Finnair Cargo on yksi suurimmista lentorahtia kuljettavista verkostolentoyhtiöistä Pohjois-Euroopan ja Baltian alueella. Finnair lentää lyhyttä pohjoista reittiä Euroopan ja Aasian välillä ja on erikoistunut kuljettamaan rahtia, joka vaatii lämpötilakontrolloitua kuljetusta. Finnair Cargo avasi vuonna 2018 Helsinki-Vantaan lentoaseman yhteyteen Euroopan moderneimman rahtiterminaalin, COOL Nordic Cargo Hubin, jossa rahtiliiketoimintaa on uudistettu digitalisoinnin avulla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Markus Vahtera, toimitusjohtaja
markus.vahtera@swissport.com
045 636 4303

Mikko Göös, Head of COOL Cargo and Ground Handling
mikko.goos@swissport.com
040 830 7620

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Swissport Finland Oy on osa Swissport International Ltd:tä. Swissport International Ltd on maailman suurin lentoliikenteen maa- ja rahtipalveluita tuottava yritys, joka toimii lähes 44 maassa ja 274 toimipisteessä ympäri maailmaa. Swissport Finland Oy aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2011. Yhtiön palveluksessa oli ennen koronapandemiaa noin 1 400 henkilöä Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Vuositasolla yhtiö on hoitanut yli 120 000 lentoa ja käsitellyt 42 000 tonnia rahtia. Swissport Finlandin palveluita ovat rahtipalvelut, COOL cargo-, lounge- ja maahuolintapalvelut.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.