Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry

Sydämeeni joulun teen radioiden soitetuin kotimainen joululaulu

Jaa
Viime joulun soitetuin joululaulu oli perinteiseen tapaan Wham!-yhtyeen Last Christmas ja soitetuin kotimainen oli Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teen.

Joulun 2019 soitetuimmista joululauluista puolet olivat kotimaisia kappaleita. Ykkösenä oli Wham!-yhtyeen Last Christmas. Soitetuin kotimainen oli Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teen.

Nämä tiedot ilmenevät Tekijänoikeusjärjestö Gramexin selvityksestä, jossa perinteiseen tapaan kerrotaan, mitkä joululaulut soivat viime jouluna yksityisissä radioissa.

Joulun 2019 soitetuin joululaulu oli edellisten vuosien tapaan Wham!-yhtyeen kappale Last Christmas (902 soittokertaa). Joulun toiseksi soitetuin kappale oli Mariah Careyn All I Want For Christmast Is You (781 soittokertaa). Kolmantena ja ensimmäisenä kotimaisena kappaleena oli Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teen (587 soittokertaa).

Neljäntenä oli Katri Helenan Joulumaa (492 soittokertaa) ja viidentenä oli Chris Rea Driving Home For Christmast (469 soittokertaa).

Kymmenen soitetuinta kotimaista

Gramex julkistaa nyt myös kymmenen soitetuinta kotimaista joululaulua.Ne mahtuivat kaikki kahdenkymmen soitetuimman kärkeen.

Vesa-Matti Loirin ja Katri Helenan lisäksi listalla on kahdeksan kotimaista kappaletta. Kotimaisen listan kolmantena oli Leevi & The Leavingsin Jossain on kai vielä joulu, neljäntenä Suvi Teräsniskan Hei mummo, viidentenä Johanna Kurkelan Tonttu, kuudentena Laura Voutilaisen Joulumieli, seitsemäntenä Erinin, Vesalan ja Maija Vilkkumaan Tonttuparaati, kahdeksantena Haloo Helsingin Joulun kanssas jaan, yhdeksäntenä Antti Tuiskun Tulkoon joulu ja kymmenentenä Vesa-Matti Loirin kappale Varpunen jouluaamuna.

Tilaston on tehnyt tekijänoikeusjärjestö Gramex radioilta saamiensa soittotietojen perusteella.  Tekijänoikeusjärjestö Gramex edustaa esittäviä taiteilijoita sekä äänitteiden tuottajia.

Tilasto: Yksityisten radioiden soitetuimmat joululaulut 2019, Tekijänoikeusjärjestö Gramex/Kari Niemelä 

 1

Wham! 

Last Christmas  

902 

 2

Mariah Carey

All I Want For Christmas Is You

781

 3

Vesa-Matti Loiri

Sydämeeni joulun teen

587

 4

Katri Helena

Joulumaa

492

 5

Chris Rea

Driving Home For Christmas

469

 6

Leevi & The Leavings

Jossain on kai vielä joulu

455

 7

Band Aid

Do They Know It's Christmas

429

 8

John Lennon & Yoko Ono

Happy Xmas (War Is Over)

397

 9

Suvi Teräsniska

Hei mummo

389

 10

Johanna Kurkela

Tonttu

306

 11

Bing Crosby

White Christmas

304

 12

Mel & Kim

Rockin' around The Christmas Tree

301

 13

Laura Voutilainen

Joulumieli

295

 14

Shakin' Stevens

Merry Christmas Everyone

281

 15

Erin, Vesala, Maija Vilkkumaa

Tonttuparaati

280

 16

Triad

Tänd Ett Ljus

277

 17

Haloo Helsinki!

Joulun kanssas jaan

274

 18

Antti Tuisku

Tulkoon joulu

258

 19

Vesa-Matti Loiri

Varpunen jouluaamuna

254

 20

Michael Bublé

It's Beginning To Look A Lot Like Christmas

251

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry
Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry
Musiikin Satama / Keilasatama 2 A
02150 ESPOO

Mediayhteydenotot: +358 50 325 10 73https://www.gramex.fi

Äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö Gramex edustaa esittäviä taiteilijoita ja äänitetuottajia. Gramexilla on noin 60 500 asiakassopimusta oikeudenhaltijoiden kanssa sekä noin 32 000 korvauksia maksavaa asiakasta. Gramexilta saa lupia äänitemusiikin ja musiikki-videoiden käyttöön. Koska musiikki tekee hyvää, me tahdomme tehdä musiikin käytön helpoksi. Median yhteydenotot: +358 10 248 9208

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme