Docendo

Syksy 2023 tuo tullessaan pelottavan ajankohtaista jännitystä ja kiinnostavia esikoisteoksia

Jaa
Docendon ja CrimeTimen syksyn kustannusohjelmissa hemmotellaan sarjojen ystäviä. Suosittujen kirjailijoiden Helena Immosen, Anneli Kannon ja Lilja Sigurdardottirin kirjasarjat saavat odotettua jatkoa.

Syyskauden kirjaluettelo on julkaistu: 

> Selaa kirjaluetteloa netissä 

> Lataa kirjaluettelo (pdf 7,5 Mt) 

 Lisätietoja ja arvostelukappalepyynnöt:tiedotus@docendo.fi  

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä docendo.fi, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Helena Immonen, Anneli Kanto ja Lilja Sigurdardóttir ovat vakiinnuttaneet paikkansa jännityskirjallisuudessa. Kuvat: Mikko Rasi, Katrin Havia ja Gunnlöd. 

Menestystarinat jatkuvat

Tähän asti kuvitellut skenaariot Venäjän hyökkäyksestä Suomeen ovat olleet melkeinpä Ilkka Remeksen yksinoikeus. Esikoiskirjailija, reserviupseeri Helena Immonen pistää kuitenkin Remestäkin paremmaksi romaanissa, joka ei jätä mitään epäselväksi. – Pertti Avola, Helsingin Sanomat, Operaatio Punainen kettu 

Operaatio Napakettu jatkaa Helena Immosen kansainvälisen tason Operaatio Kettu-trillerisarjaa. Ukrainan sodan heikentämä Venäjä alkaa vahvistamaan asemiaan arktisilla alueilla. Suomi vedetään mukaan nopeasti eskaloituvaan kriisiin, ja kovaan on jälleen vastattava kovemmalla.

Agatha Christieenkin verrattu Anneli Kanto jatkaa tunnelmallista Näkijä-dekkarisarjaansa.Tällä kertaa rauha rikkoutuu tunturissa. Saalistetut kuljettaa lukijan vainoamisen, huumeiden ja pelottelun ilmapiiriin.

Lilja Sigurdardóttirin teoksessa sumuinen Islanti saa uusia piirteitä kidnapatun naisen kohtalon ja kansainvälisen salaliiton sotkeutuessa toisiinsa. Verenpunainen meri seuraa voimakastahtoisen ja värikkään Áróran tutkimuksia kadonneiden löytämiseksi. Sarjan toinen osa kuvaa tunnelmallisesti Islannin luontoa ja paikallisia tapoja sekä Áróran oman elämän erikoisia käänteitä.

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä docendo.fi, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Tutulla maaperällä

Jaana Kiven esikoisromaani Pimeä Kaiku on ajatuksia herättävä kuvaus Suomesta, jossa tekoäly tarkkailee ihmisiä ja palkitsee jokaisen heidän viihdearvonsa perusteella. Vain ne pärjäävät, jotka ovat valmiita paljastamaan kaiken.

Viimeinen metsäveli on Misku Välimäen esikoisteos, joka sijoittuu vuoden 1979 Neuvosto-Viroon ja suomettuneeseen Suomeen. Mukaansatempaava romaani viimeisistä maan alla asuvista metsäveljistä Neuvosto-Virossa ja teinipojan uskomattomasta paosta Suomeen, jossa vastaanotto on yhtä viileä kuin kylmä sota.

Mikko J. Kiviluodon Espanjan punainen kulta leikittelee mustan huumorin ja kummallisten rikosten – sekä rikollisten – yrityksellä rikastua maailman kalleimman mausteen avulla. Väärennetystä sahramista kiinnostuvat asiakkaiden lisäksi isommat kelmit, virkavalta sekä Haagin kansainvälinen rikostuomioistuin.  

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä docendo.fi, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

CrimeTime ja Blue Moon hemmottelevat dekkarifaneja

Ian Rankinin Hautakivet sydämessä on lukijoiden ja kriitikoiden arvostaman Rebus-sarjan 24. dekkari. Eläkkeellä olevan etsivän on aika kohdata menneisyytensä – tällä kertaa hän istuu syytettyjen penkillä.

Lontoon säännöt laittaa Mick Herronin luomukset eli Luupäät suojelemaan pääministeriä, kun mustaa huumoria ja valtapelejä pursuavassa vakoilutrillerissä Britanniaa ravistelee terrori-iskujen sarja. Virkaheitot agentit ryhtyvät tositoimiin, mistä ei tälläkään kertaa seuraa mitään hyvää. Kriitikot ja lukijat vakuuttaneen Jackson Lamb -sarjan viides osa vie vakoilun vainoharhaiseen maailmaan.

Tuomas Liuksen Sikojen lahti on hävyttömän viihdyttävä dekkari, jossa helpolta tienestiltä vaikuttava keikka leviää silmänräpäyksessä ruhtinaalliseksi sotkuksi ympäristörikoksia, kidnappauksia, vieraan vallan asekätköjä, eksoottisia lintuja, perheriitoja sekä kylmäverisiä murhia ripauksella eläimellistä intohimoa.

Räjähdysherkkää asetelma uhkaa tehdä Helsingin olympialaisista katastrofin. Toteutuuko pommiuhka vai ehtiikö yksityisetsivä Väinö Mujunen saamaan syyllisen kiinni ajoissa Tapani Baggen Pomminvihreissä renkaissa?

JP Koskinen jatkaa Arosuon suvun salaisuuksien selvittämistä Syyskuun surmanloukussa. Siinä yksityisetsivät Kalevi Arosuo ja Juho Tulikoski selvittävät kadonneen nuoren tapausta.

Psykedeelejä pelkäämätön Filosofinen etsivätoimisto palaa parrasvaloihin, kun kalliolaisen Pub Sirdien uudet avajaiset päättyvät katastrofiin Janne Toivoniemen Lähiörotissa. Toimiston perustajan nuoruuden ystävä on kadonnut ja syyttävät sormet osoittavat venäläistä mafiaa. 

Lisätietoja ja arvostelukappalepyynnöt:tiedotus@docendo.fi  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Martti J. Karin ja Antero Holmilan kirja kertoo, miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii5.4.2023 02:00:00 EEST | Tiedote

On sanottu, ettei Venäjää voi ymmärtää järjellä. Väite ei pidä paikkaansa. Venäjän järjettömältäkin vaikuttavaa toimintaa voi ymmärtää, kun tietää maan johdon päätöksiin vaikuttavat tekijät. Suomalaisille Venäjän toimintalogiikan ymmärtäminen on elintärkeää. Kirjassa yleistajuisesti kerrottu Venäjän tarina alkaa 800-luvun lopulta ja kulkee tsaarien Venäjän sekä Neuvostoliiton ajan kautta aina Ukrainan sotaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme