Oppian

Syksyn kirjoja: Amelia Earhart, Zelda Fitzgerald sekä matkailua Balkanilla

Jaa

Oppian-kustantamo on julkaissut syksyn 2019 kirjaluettelonsa. Kustantamon ohjelmassa on muunmuassa lentäjäsankari Amelia Earhartin muistelmat, Zelda Fitzgeraldin ainoa romaani sekä feminististä lyriikkaa ja esseitä.

Rakastan lentämistä on Amelia Earhartin omaelämäkerta, jossa hän kuvailee yksityiskohtaisesti uransa värikkäitä vaiheita ja ennätyksiä rikkoneita lentojaan. Earhart kertoo avoimesti naislentäjiin kohdistuneista ennakkoluuloista ja siitä, millaisia esteitä hänen piti ylittää päästäkseen toteuttamaan unelmansa. Lisäksi Earhart kertoo toisista, vähemmän tunnetuista varhaisista naislentäjistä ja heidän saavutuksistaan.

Zelda Fitzgerald muistetaan nykyään parhaiten F. Scott Fitzgeraldin vaimona, mutta hän oli myös kyvykäs kirjailija. Viimeinen valssi on Zelda Fitzgeraldin ainoa romaani. Teos kertoo nuoresta naisesta, joka menee naimisiin lahjakkaan taiteilijan kanssa ja joutuu luopumaan urastaan balettitanssijana. Kirjan hahmot ja tarina perustuvat suurelta osin Fitzgeraldien omaan avioliittoon.

Miehet ja puut on kokoelma Charlotte Mew'n esseitä ja proosaa. Runoilija tunnettu Mew kuvaa tarkasti oman aikakautensa Lontoota ja eri yhteiskuntaluokkiin kuuluvia ihmisiä. Kirjan nimikkoteksti on vahva kannanotto puiden ja metsien puolesta, modernin yhteiskunnan tuottamaa tuhoa vastaan.

Amy Lowell oli 1900-luvun alun tunnetuimpia amerikkalaisia runoilijoita. Lowell puhui vapaan runouden puolesta ja eli parisuhteessa naisen kanssa. Monet hänen runoistaan ovat avoimen eroottisia. Sanojesi vaalea hunaja on ensimmäinen suomennettu valikoima Lowellin tuotannosta.

Samuli Helaman monitasoinen runoteos Kuva kuvas vie suomalaista runoutta takaisin sinne mistä se on lähtöisin, tarinallisuuteen. Helaman runot käsittelevät ihmisenä olemisen perimmäisimpiä kysymyksiä.

Oppian julkaisee myös kaksi lastenkirjallisuuden klassikkoa ensi kertaa suomenkielisinä selkokirjoina. Lewis Carrollin Liisa Ihmemaassa ja Kenneth Grahamen Kaislikossa suhisee tulevat nyt myös niiden lukijoiden saataville, joille selkomukauttamaton kirja on liian vaikea.

Kustantamon uudet matkaoppaat avaavat näkymiä itäiseen Eurooppaan. Emsal Ajredinin

Albania: matkaopas 2020 sekä Svetlana Kraljin Montenegro: matkaopas 2020 sisältävät runsaasti ajankohtaista tietoa ja käytännön vinkkejä, jotka auttavat tekemään matkasta Balkanille antoisan, mukavan ja helpon.

Luetteloon voi tutustua tästä linkistä: https://oppian.fi/syksyn-kirjat/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arvostelukappaleet ja lisätiedot:

media@oppian.fi
puh. 041 470 4381

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oppian
Oppian
PL 44
02241 Espoo

http://oppian.fi

Oppian on korkealaatuista kauno- ja tietokirjallisuutta sekä oppimateriaaleja julkaiseva kustantamo, joka on perustettu vuonna 2018.