Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Syksyn yhteishaku alkaa – Diakissa haussa 370 aloituspaikkaa

Jaa

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku alkaa 1.9. ja päättyy 15.9. klo 15. Diakonia-ammattikorkeakoulussa on syksyn yhteishaussa mukana 370 aloituspaikkaa seitsemässä sosiaali-, terveys- ja kirkon alan AMK-koulutuksessa Helsingin, Oulun ja Porin kampuksilla. Haussa olevat koulutukset alkavat tammikuussa 2022.

– Diak on vuodesta toiseen ollut vetovoimaisten ammattikorkeakoulujen joukossa. Meiltä valmistuu hyvän tekemisen asiantuntijoita, jotka työllistyvät nopeasti, sanoo Diakin toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen.

Yhteishaussa ovat mukana seuraavat koulutukset:

Suurin sosiaalialan ammattikorkeakoulu Suomessa

Diak on ylivoimaisesti suurin sosiaalialan ammattikorkeakoulutuksen järjestäjä Suomessa.

Diakista valmistutaan auttamisen ammattilaisiksi monenlaisiin rooleihin ja ympäristöihin. Diakista valmistuneilla on vahva ammattiosaaminen, hyvät yhteistyötaidot, kyky toimia monikulttuurisissa ympäristöissä ja valmiudet oman työn kehittämiseen sekä elinikäiseen oppimiseen.

Koulutuksiin hakeminen

Sähköinen hakulomake löytyy opintopolku.fi-palvelusta. Hakulomakkeelle voi merkitä yhdestä kuuteen hakutoivetta. Hakutoiveita ja niiden järjestystä voi muuttaa 15.9.2021 klo 15 saakka.

Diakin koulutukset löytyvät uudistuneessa opintopolku.fi-palvelussa hakusanalla Diakonia-ammattikorkeakoulu. Huomaathan, että kaikki sosionomikoulutuksemme ovat Sosionomi (AMK), sosiaaliala -koulutuksen alla.

Sähköinen valintakoe ja todistusvalinta

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen perusteella.

Diakin suomenkieliset sosiaali-, terveys- ja kirkon alan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset käyttävät ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta, josta voi lukea lisää Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. Poikkeuksen muodostaa lähihoitajille suunnattu Sairaanhoitaja (AMK) -koulutus, jossa on käytössä erillinen valintakoe.

AMK-valintakokeet järjestetään ammattikorkeakoulujen kampuksilla 1.11.–4.11.2021.Syksyn yhteishaun AMK-valintakoe järjestetään Diakissa ajalla 3.–4.11.2021.

Hakija valitsee kokeen suorituspaikan ja -ajan yhteishaun hakulomakkeella tarjolla olevista vaihtoehdoista. Lisätietoa syksyn yhteishausta löytyy Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. Tutustu AMK-valintakoe-sivuun, mikäli olet valinnut tekeväsi kokeen Diakissa.

Diakissa on käytössä todistusvalinta suomenkielisissä sosiaali-, terveys- ja kirkon alan AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa. Kunkin koulutuksen aloituspaikoista 30 % täytetään ylioppilastutkinnon perusteella ja 10 % ammatillisen perustutkinnon perusteella.

Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 21.10.2021. Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 26.11.2021.

Diakin hakijapalvelut palvelee hakijoita

Diakin hakijapalvelut tavoittaa joko puhelimitse: 0400 725 384 tai sähköpostitse: hakijapalvelut@diak.fi. Hakijan sivuilta löytyy tärkeää informaatiota hakemisesta ja tutkinnoista sekä yhteishaun aikataulu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diakin opettajien työhyvinvoinnin kehittämiseen merkittävä rahoitus2.9.2021 08:13:00 EEST | Tiedote

OAJ on jakanut työhyvinvointirahastostaan tukea hankkeisiin, jotka edistävät opettajien, alan esihenkilöiden ja työyhteisöjen työhyvinvointia. Suurimman tukisumman eli 110 000 euroa sai Diakonia-ammattikorkeakoulun opettajien paikallisyhdistys. Resurssit riittämään -hankeessa pohditaan keinoja keventää kuormitusta, tuetaan opetushenkilöstön yhteisöllisyyttä ja ratkotaan työhyvinvoinnin haasteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme