Jyväskylän yliopisto

Syksyn yhteishaku alkaa – JYU:ssa monia mahdollisuuksia!

Jaa

Syksyn yhteishaku tarjoaa mahdollisuuden hakea 16 eri tutkinto-ohjelmaan Jyväskylän yliopistossa.

Agora-rakennus nurmikkoineen on osa Jyväskylän yliopiston kampusta.
Agora-rakennus nurmikkoineen on osa Jyväskylän yliopiston kampusta.

Erilaisten hakuväylien myötä hakukohteita on yhteensä 18. Syksyn yhteishaun hakuaika on auki Opintopolku.fi -palvelussa 2.–16.9.2020, ja koulutukset alkavat keväällä 2021.

Moni hakukohteista on ns. avoimen väylän hakukohteita, joissa edellytetään vaihtelevia määriä aiempia opintoja avoimessa yliopistossa. Tällaisia hakukohteita on erityisesti humanistis-yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa mm. historiassa, kirjoittamisessa, taidehistoriassa ja taidekasvatuksessa sekä musiikkiterapiassa. Muilla aloilla tällaisia hakukohteita on mm. tietojärjestelmätieteessä, koulutusteknologiassa ja terveystieteissä.

Suoraan toiselta asteelta voi hakea opiskelemaan informaatioteknologian tiedekuntaan tietotekniikkaa tai tietojärjestelmätiedettä.

Aiempia yliopisto-opintoja vaativaan luokanopettajan aikuiskoulutukseen on mahdollisuus hakea Kokkolan yliopistokeskuksessa. Alemman korkeakoulututkinnon suorittaneille on tarjolla kaksivuotisia maisteriopintoja, mm. fysiikassa, kemiassa, matematiikassa sekä tilastotieteessä.

Koulutuksiin voi tutustua yliopiston verkkosivuilla: www.jyu.fi/hae. Opintoihin haetaan opintopolku.fi-palvelussa.

Lisätietoja:

suunnittelija Maria Kotiranta, Jyväskylän yliopiston hakijapalvelut, p. 040 805 4926, maria.kotiranta@jyu.fi

Kuvat

Agora-rakennus nurmikkoineen on osa Jyväskylän yliopiston kampusta.
Agora-rakennus nurmikkoineen on osa Jyväskylän yliopiston kampusta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 25.9.2020: Lukio tarjoaa kirjoittamisen oppimisen mahdollisuuksia, joita opiskelijat eivät osaa hyödyntää18.9.2020 07:00:00 EESTTutkimus

Kirjoittaminen lukion äidinkielen ja kirjallisuuden kursseilla on monipuolista, mutta opetussuunnitelman, ylioppilaskokeen ja lukiolaisten kirjoittamiskäsitykset eroavat toisistaan. Väitöstutkimus tarkastelee lukion kirjoittamista ekologisesta näkökulmasta eli pyrkii ymmärtämään kirjoittajan ja kirjoitusympäristön vuorovaikutussuhdetta.

JYUnity-tiedelehdessä: Enteroviruksen osaaja löysi luonnosta myös koronaviruksen päihittäviä molekyylejä17.9.2020 11:24:38 EESTTutkimus

Virustutkija Varpu Marjomäki Jyväskylän yliopistosta on tutkimuksissaan päässyt maailman yleisimmän ihmisiä infektoivan viruksen, enteroviruksen, niskan päälle. Humahtaen parikymmentä vuotta sitten alkanut innostus virukseen tuottaa nyt tuntuvia tuloksia: yksi patentti on jo rekisteröity ja työn alla on kaksi uutta patenttia molekyyleistä, jotka nitistävät enterovirusten ohella monia viruksia. Aihe on polttava, sillä tutkimusryhmä on havainnut molekyylien tepsivän myös koronaviruksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme